Smink nyáron – Tények és tévhitek

Dorina blog1 cmscrop

Sminkeljünk nyáron ? Ártunk a bőrünknek vagy védjük vele?

Sokan ütközünk ebbe a problémába ahogy eljön a nyár és elgondolkozunk rajta,hogy mivel teszünk jót a bőrünknek. Nem egy olyan hölgy ismerősünk van akik számára elengedhetetlen a smink a mindennapokból, mindegy, hogy téli hideg van vagy nyári kánikula. Természetesen a kulcs itt is a minőség. Ha megfelelő termékeket használunk ártani nem tudunk.

Dorina blog 2

Kezdjük is az alapoknál , bár már korábban írtam Nektek az az alapozás szabályairól, itt újra belemerülünk kicsit , mert a nyári smink egyik legkritikusabb pontja az alapozó.  Nyáron a melegben a pórusaink kitágulnak, könnyebben szennyeződik a bőrünk, ezért nagyon fontos a rendszeres tisztítás, radírozás. Viszont az erős napsütés miatt szükséges az alapos hidratálás és az UV védelem is. Nyárra a hidratáló alapozók, vagy színezett hidratáló BB krémek BB – illetve CC krémek a legjobbak. Ezek nagyon lágyak, krémesek, könnyűek, vékonyan lehet eloszlatni őket az arcon . Az pedig a bőrtípusunktól függ,hogy sminkünk alá szükséges-e más arckrém, szérum , de a fényvédő így is elengedhetetlen hiszen az alapozók általában csak 15 – maximum 30 faktorosak .

Ami az alapozással a gondunk szokott lenni az az, hogy átfénylik és ha nagyon meleg elfolyhat. Erre nyújt nekünk segítséget a fixáló púder. Nem,nem tömíti el a pórusainkat és kellő oxigént képes felvenni a bőrünk használata mellett is , ugyanis itt is a hangsúly a minőségen van . A Karaja alapozói és púderei képesek olyannyira lefixálni a sminkünket, hogy ha gyöngyözni kezd az arcunkon az izzadság, akkor sem képződnek foltok, megfolyások az arcunkon hanem szépen visszaáll az egység amint hűvösebb levegő ér minket. Nem kenődik, nem fog, nem maszatol , nem képez maszkot,nem tömi el a pórusokat és nem marad a ruhánkon, ha megfelelően alkalmazzuk az alapozónkat / színezett krémünket a fixálóval.

Építkezzünk tovább. Ha már harmonikus az alap, jöhetnek a pluszok. Formázzuk bronzosítóval az arcunkat, a barnult bőrhöz és a nyár színeihez, amiket ilyenkor magunkon viselünk gyönyörűen passzol, főleg ha feldobjuk még egy kis aranylóan megcsillanó highlighterrel.

Egy újabb kritikus pont a szemceruza és a szempillaspirál, ha nem megfelelő minőségű terméket választunk még a vízálló is le tud folyni, tapadni és kenődni. Itt halkan jegyezném meg , hogy a Karaja vízálló szemceruzájában és a NEM vízálló Lash Design szempillaspirálját viselve  személy szerint már strandoltam és szaunáztam is és több óra elteltével is ott volt ahova tettem, maszat nélkül. 🙂  

Hogy teljes legyen a kép az ajkainkról se feledkezzünk meg. Korábban írtam már a a rúzsok és szájfények kiválasztásáról. Nehéz kérdés, jó ha tartós de jó ha hidratál is. A szájfények, ajakápolók jobban hidratálnak de nem olyan tartósak ,ami nem feltétlen baj, hiszen így rákényszerülünk a folyamatos  ’’gondoskodásra ’’ . Ha tartósat szeretnék szívből ajánlom a Karaja Creamy lip tint szájfényét, rúzsait és a perfect lip liner sorozatát, gazdagok E – vitaminban és tápláló olajokban így nem szárítják és cserepesítik ki ajkainkat tartósságuk ellenére sem. Egy szó mint száz, mindenkit arra buzdítok , hogy sminkeljen nyugodtan a forró napokon is, viszont mindent mértékkel és ami a legfontosabb minőséggel!

Kezeléseink, sminkjeink rendszeres bemutatásáért kövessen minket az Instagramon:

Napi aktualitásokkal, kezelésekkel, előtte-utána képekkel, napi sztorikkal, kisvideókkal követheti munkánkat Instagramunkon.

Kövessen minket: @portabellavita

Instagram fiókunkat a képre kattintva is elérheti: 

Instagram logo 5

Szerző

Rólunk

Esztétikai klinikaként személyre szabott és innovatív kezelésekre specializálódtunk, amelyek az Ön egyedi szépségét pontosan úgy emelik ki, ahogyan arra Ön vágyik!

Szakértői csapatunk elkötelezett amellett, hogy a legmagasabb szintű ellátást és professzionalizmust nyújtsa Önnek.

A fejlett arckezelésektől kezdve egészen a non-invazív alakformáló technikákig szolgáltatások széles skáláját kínáljuk, amelyek célja, hogy a lehető legjobban érezze magát a bőrében és azt lássa a tükörben, amire mindig is vágyott!

Bízzon szakértelmünkben, merüljön el az exkluzív szolgáltatásainkban és vágjon bele egy olyan átalakulásba, amely kívül-belül magabiztosságot eredményez.

Legfrisebb bejegyzéseink

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás a hírlevélre