Porta Bella Vita logo

Szeresd nyáron is a bőröd

Fényvédelem nyáron

Nyár, meleg, napsütés, fényvédelem.


Beköszöntött a nyári meleg sok napsütéssel, strandolással, kirándulással, nyaralással, így sokkal
többször mutatjuk meg bőrünket a napnak is.

Miért is nem jó a napozás és a szoláriumozás?

A nap és a szolárium által kibocsátott UV (ultraibolya) sugárzás sajnos nem tesz jót a bőrünknek. A
barnulást és napégés esetén a bőrpírt is az UV sugárzás okozza. Azonban a hosszútávú ismétlődő UV
sugárzás bőrre gyakorolt hatásai között ismert, hogy a bőr öregedésében (a finom ráncok kialakulásának 80%-ért az UVA sugárzás felelős) és hámtumorok kialakulásában is kiemelkedő
szerepet játszik és az ismétlődő napégések megnövelik a festékes bőrdaganat kialakulásának
veszélyét is.


Tévhit, hogy a szoláriumban edzett bőr nyáron majd megvéd minket a napsugárzás káros hatásától,
aki így tesz az megsokszorozza a bőrét érő káros hatást. Ugyanígy sajnos az önbarnítóval kezelt bőr
barnasága sem véd az UV sugárzás ellen, ekkor is fényvédőt kell alkalmazni.

Mire figyeljünk a biztonságért?

  • Mindenképpen célszerű elkerülni a déli órákban a napon tartózkodást, azt szoktuk javasolni, keressünk árnyékot 10:00-15:00 között.
  • Ha mégis napra kell mennünk használjunk fényvédő krémet, szellős, hosszabb ruházatot, kalapot, napszemüveget.
  • Fontos megértenünk, hogy amikor a természetben tartózkodunk nemcsak a direkt napfényben ér minket UV sugárzás, hanem létezik az úgynevezett szórt UV sugárzás. Ez lényegében azt jelenti, hogy a környező felületekről, tárgyakról a sugarak visszaverődnek a sugarak, mint megannyi tükörről. Ez a legkisebb erdős vagy növényekkel borított területen, azonban egyéb felületek, mint a homok, kövek, a vízfelület, (télen a hó is) tükörként veri azt vissza. Ezért barnulunk le mégis a vízparti homokba szúrt napernyő alatt. Fontos tudni azt is, hogy az UVA sugárzás az üvegen és a vízfelületen is áthatol, lepirulhatunk úszás közben is.
  • Legyen egy jó minőségű magas faktorszámú (SPF) fényvédő krémünk, melyet 3-4 óránként újra kenünk, illetve fürdőzés, megizzadás után megtörölközve szintén ismét felkenünk. Érdemes felvinni a fényvédőt 20-30 perccel a szabadba lépés előtt, hogy a hatása kialakuljon. Hogy milyen textúrájú, kiszerelésű terméket használunk az egyéni választás kérdése csupán, a lényeg, hogy szívesen használjuk, illeszkedjen életvitelünkhöz, bőrünknek kellemesen viselhető legyen. (Klinikánkon, webshopunkban is széles választékban talál magas minőségű fényvédő termékeket )
  • Érdemes körülnézni nyaralás előtt milyen fényszűrő ruházat, napernyő érhető el. Ezeket a termékeknél megadják az UPF értéket, mely megmutatja milyen mértékben szűri meg a ruha az UV sugarakat-ezzel kiterjeszthetjük védelmünket. Sok gyermek és babaholmi is kapható UPF szám feltüntetésével, ill. elérhetőek a kereskedelmi forgalomban kifejezetten kisgyermeknek, babáknak szánt fényvédő készítmények.
  • Extrém fehér, könnyen lepiruló, érzékeny bőr esetén különös figyelmet érdemes fordítani a fényvédelemre, a napozás kerülésére, hiszen a napégés sokkal rövidebb idő alatt következik be.
  • A bő folyadékfogyasztás mellett ne felejtsünk el hidratálni a bőrünket sem, mert a napsugárzás, a meleg és a fürdőzés szárítja a bőrünket, másrészt a megfelelően hidratált bőr jobban tud védekezni a környezeti hatásokkal szemben is.
  • Antioxidánsokkal védjük a bőrünket a környezeti hatásokkal szemben! Napi használatra szánt termékek közül kiemelkedő a SkinCeuticals termékek választéka, de több orvosi és kozmetikai kezelés is rendelkezésre áll Klinikánkon, amelyek hidratáló és antioxidáns hatással is rendelkeznek.

Szerző

Rólunk

Esztétikai klinikaként személyre szabott és innovatív kezelésekre specializálódtunk, amelyek az Ön egyedi szépségét pontosan úgy emelik ki, ahogyan arra Ön vágyik!

Szakértői csapatunk elkötelezett amellett, hogy a legmagasabb szintű ellátást és professzionalizmust nyújtsa Önnek.

A fejlett arckezelésektől kezdve egészen a non-invazív alakformáló technikákig szolgáltatások széles skáláját kínáljuk, amelyek célja, hogy a lehető legjobban érezze magát a bőrében és azt lássa a tükörben, amire mindig is vágyott!

Bízzon szakértelmünkben, merüljön el az exkluzív szolgáltatásainkban és vágjon bele egy olyan átalakulásba, amely kívül-belül magabiztosságot eredményez.

Legfrisebb bejegyzéseink

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás a hírlevélre