Fülplasztika

Fülplasztika

A fülplasztika, más néven otoplasztikacélja a fülek esztétikai vagy funkcionális korrekciója. Ez magában foglalhatja a fülek alakjának, méretének vagy helyzetének megváltoztatását. A műtét gyakran a kiálló / elálló fülek visszahúzására vagy a fülek aszimmetriájának korrigálására irányul.

Kinek javasolt az esztétikai célú fülplasztika?

Kiálló, elálló fülek

Azok számára, akiknek fülei jelentősen elállnak a fej síkjábó kiállóak a fülplasztika lehetőséget nyújt a fülek visszahúzására és a természetesebb megjelenés elérésére.

Ez a beavatkozás különösen javasolt azoknak, akik emiatt szociális szorongást tapasztalnak vagy önbizalomhiányban szenvednek.

Aszimmetrikus fülek

Az aszimmetrikus fülek sok ember számára esztétikai problémát jelenthetnek. A fülplasztika során az orvos korrigálhatja a fülek közötti különbségeket, hogy harmonikusabb és szimmetrikusabb megjelenést biztosítson.

Ebben az esetben előfordulhat, hogy csuán az egyik oldalon szükséges a beavatkozás elvégzése.

Sérülés vagy trauma következtében deformálódott fülek

Sérülések vagy traumák következtében is előfordulhat a fülek deformálódása. Ilyen esetekben a fülplasztika nemcsak esztétikai, hanem funkcionális szempontból is jelentős lehet.

A fülplasztika menete

Szakorvosi konzultáció

A konzultáció során történik a vizsgálat, és a műtét tervezése. Fontos, hogy a páciens tisztában legyen a várható, reális eredményekkel, és életét úgy szervezhesse, hogy a műtét utáni felépülés biztosítható legyen.

Műtét

Helyi érzéstelenítésben történik, általába 1 órát vesz igénybe a beavatkozás.

A műtétet követően szoros kötés kerül a fejre, amit a varratszedésig nem lehet eltávolítani.

Fülplasztika műtét utáni teendők, felépülés

A műtét után kímélni kell a műtéti területet, 2 hétig fizikai terheléstől tartózkodni kell.

A varratszedés 1 hét után történik, ekkor eltávolításra kerül a rögzítő kötés. Ezt követően javasolt 1 hónapig laza pánnttal rögzíteni éjszakára füleket.

Ezen kívül akár a fülcimpa esztétikai hibái, a fülcimpa megnyúlása utáni korrekció is elvégezhető ambuláns beavatkozással.

Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot, konzultációra jelentkezhet elérhetőségeinken.

Szerző

Rólunk

Esztétikai klinikaként személyre szabott és innovatív kezelésekre specializálódtunk, amelyek az Ön egyedi szépségét pontosan úgy emelik ki, ahogyan arra Ön vágyik!

Szakértői csapatunk elkötelezett amellett, hogy a legmagasabb szintű ellátást és professzionalizmust nyújtsa Önnek.

A fejlett arckezelésektől kezdve egészen a non-invazív alakformáló technikákig szolgáltatások széles skáláját kínáljuk, amelyek célja, hogy a lehető legjobban érezze magát a bőrében és azt lássa a tükörben, amire mindig is vágyott!

Bízzon szakértelmünkben, merüljön el az exkluzív szolgáltatásainkban és vágjon bele egy olyan átalakulásba, amely kívül-belül magabiztosságot eredményez.

Legfrisebb bejegyzéseink

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás a hírlevélre