Zsírfagyasztás – Cooltech® orvosi cryolipolízis

Cooltech promo3 cmscrop

A lokalizált zsírfelhalmozódás csökkentése, az egyik legkeresettebb orvos esztétikai beavatkozás. Az invazív módszerek fokozott kockázata miatt növekszik az igény a nem sebészeti zsírbontás, alakformálás iránt. Az orvosi cryolipolízis a klinikai tanulmányok és kutatások alapján nagy hatékonyságú, és kis kockázattal járó módszer a test kontúrozásra, ezért élvonalbeli, növekvő számban végzett kezelés.  

A Cooltech® egy orvosi eszköz, amely cryolipolízissel (zsírfagyasztással történő zsírbontás), a zsírszövetek szabályozott hűtésével éri el a zsírsejtek szabályozott sejthalálát (adipocita apoptosis). 

Lehetővé teszi a bőr alatti zsírszövet mennyiségének csökkentését a zsírsejtek számának végleges csökkentésével. 

Hogyan pusztulnak el a zsírsejtek a Cooltech cryolipolízis során


Az eljárás azon a megállapításon alapul, hogy a zsírsejtek sokkal érzékenyebbek a hideg hőmérséklet okozta károsításra, mint más sejtek, például a bőr sejtjei. A hideg hőmérséklet megrongálja a zsírsejteket. A sérülés a test gyulladásos reakcióját váltja ki, ami a zsírsejtek halálát eredményezi. A makrofágokat, egyfajta fehérvérsejteket és a szervezet immunrendszerét aktiválják, és a kezelt területekről a elszállítják az elpusztult zsírsejteket és törmelékeiket.

Cooltech 1024x427 1

 

Cooltech® kezelés menete


A zsírréteg méretét, tömörségét értékeljük, ennek megfelelően választjuk ki a kezelőfejet, és végezzük el a kezelést.

A bőr védelme érdekében a területre gélpárnát alkalmazunk. A bőr alatti zsírsejtek (adipociták) rétegének fagyasztására használatos, a területnek megfelelő nagyságú és alakú kezelőfejet (applikátor) felhelyezzük, és a kezelt területet vákuummal rögzítjük az applikátor nyílásába. Ezután a zsírréteget fokozatosan -8 C hőmérsékletre hűtjük.

A kezelés általában 70 percet vesz igénybe.

A kezelés során jelentkező érzések, intenzív hideg, bizsergés, csípés, fájdalom 5-10 perc után csökkennek, amikor a terület zsibbad a hűtési folyamat során. 

A terület kezelése után az applikátort eltávolítjuk. A területet átmasszírozzuk, majd a kezelés eredményének fokozását Z-wave lökéshullámmal végezzük.

Mi a Cooltech Cryolipolízis várható eredménye? 


A klinikai vizsgálatok azt mutatták, hogy az első kezelés eredményeképpen körülbelül 4 hónap múlva átlagosan 15 és 28 százalék közötti zsírsejt szám csökkenés figyelhető meg.

3 kezelést követően az adott területen optimális esetben a zsírsejtek 70%-a elpusztul.

A drámai javulás körülbelül 2 hónap után észlelhető.

Az optimális eredményhez területenként 1-3 kezelés javasolt, a kezelések között 6-8 hétnek kell eltelnie.

Mivel a kezelés során a zsírsejtek elpusztulnak, és nem regenerálódnak, így amennyiben az életmódban nem következik be változás ( súlynövekedés), az eredmény véglegesnek tekinthető. 

Az alábbi eredmények egyetlen kezelés utáni eredményeket mutatnak, amelyeket Klinikánkon értünk el, a CoolTech kezelést Z-wave pro lökéshullám terápiával kombináltuk.

A képek a kezelés előtt, és az azt követő 6. héten készültek.

1. Has kezelése Cooltech + Z-wave kombinációval

Img 5558 1024x536 1
Img 5559 1024x536 1

2. Has/derék 1 alkalom : -11 cm

Img 5563 1024x536 1

 3. Has kezelés egy alkalom

Img 5565 1024x536 1

Az elvégzett kezelések eredményét minden kontrollon értékeljük, a további kezeléseket ennek megfelelően választjuk. Sok esetben a végső eredményt kombinációban érjük el, leggyakrabban a DEKA Onda coolwaves módszerrel kombinálunk, hogy a zsírmennyiség csökkenése és a bőr feszesedése is megvalósuljon! 

A CoolTech kezelés mellékhatásai és szövődményei

A kezelést követően nincs felépülési idő, folytathatóak a mindennapi tevékenységek.

 
A cryolipolízis nem invazív eljárás, ezért nem igényel vágásokat, érzéstelenítést vagy olyan gyógyszereket, amelyek allergiás reakciót okozhatnak. Ez azt jelenti, hogy a szövődmények és mellékhatások aránya alacsonyabb, mint az invazív eljárásoknál, mint például a zsírleszívásnál.

Az esztétikai sebészeti folyóirat elemzése szerint 1445 emberből csak 12 ember – ami kevesebb, mint 1 százalék – jelentett komplikációt. A leggyakoribb szövődmény a kezelt terület érzéscsökkenése a kezelés előtti állapothoz képest.

A kezelést követően előfordulhat duzzanat, érzékenység vagy érzéscsökkenés, bőrpír, helyi fájdalom.  

Kinek ajánlott a Cooltech cryolipolízis?

Akik nem testtömeg csökkentésre, hanem lokalizált zsírcsökkenést szeretnének elérni műtét nélküli orvos eljárással.  

Nem helyettesíti a súlycsökkentéshez szükséges egészséges táplálkozást, és a testmozgást. A helyi zsírlerakódások kezelésére szolgáló orvosi eljárás, amely a testkontúrok és arányok centiméterekben mérhető változását okozza, véglegesen csökkentve a kezelt területeken a zsírsejtek számát.

Ellenjavallatok és relatív ellenjavallatok:

 • Hidegérzékenység, például hideg csalánkiütés vagy Raynaud-kór
 • Isopropil-alkoholra, propilénglikollal szemben ismert érzékenység vagy allergia,
  fruktóz és glicerin.
 • Terhesség
 • Szövődményes cukorbetegség (neuropathia, keringésromlás)
 • Vérzési rendellenességek vagy vérhígítók
 • Sérv a kezelés helyén vagy annak közelében.
 • Aktív bőrbetegségek
 • pacemaker Krónikus fájdalom.
 • Szorongási zavar
 • Jelentősebb bőrfelesleg a kezelt területen ( az eljárás a bőrfelesleg megszüntetésére nem alkalmas)

Szerző

Rólunk

Esztétikai klinikaként személyre szabott és innovatív kezelésekre specializálódtunk, amelyek az Ön egyedi szépségét pontosan úgy emelik ki, ahogyan arra Ön vágyik!

Szakértői csapatunk elkötelezett amellett, hogy a legmagasabb szintű ellátást és professzionalizmust nyújtsa Önnek.

A fejlett arckezelésektől kezdve egészen a non-invazív alakformáló technikákig szolgáltatások széles skáláját kínáljuk, amelyek célja, hogy a lehető legjobban érezze magát a bőrében és azt lássa a tükörben, amire mindig is vágyott!

Bízzon szakértelmünkben, merüljön el az exkluzív szolgáltatásainkban és vágjon bele egy olyan átalakulásba, amely kívül-belül magabiztosságot eredményez.

Legfrisebb bejegyzéseink

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás a hírlevélre