Saját vérből származó Exosoma, Szuperplazma, vagy Exoplazma

Exosoma, exoplazma, szuperplazma MCT

Az MCT innovatív módszere biztosítja, hogy fototermikus eljárással a hagyományos PRP.ből Exosoma, Szuperplazma és Exoplazma előállítását végezhessük el. Így az eddigieknél hatékonyabb, biztonságos injektálható anyagokat állíthatunk elő a gyógyítás és az esztétikai kezelések területén.

A látszólag azonosnak tűnő kezelések számos dologban hasonlítanak, de el is térnek egymástól.

Mint minden kezelés esetében, általánosságban nem jelenthető ki, hogy az Exosoma, a Szuperplazma vagy az Exoplasma a legjobb választás, ezeket a kezeléseket is a bőr és a probléma vizsgálata előzi meg, ennek alapján javasoljuk a kezelést.

Mi a saját exosoma?

Az exoszóma a sejtek közötti „kommunikációs csomag”, amivel biológiai üzenetek vándorolnak a sejtek között, befolyásolva azok működését. Az utóbbi években a figyelem középpontjába került rendkívül sokoldalú hatékonysága miatt.

Fontos azonban megjegyezni, hogy humán eredetű exosomát felhasználni csak akkor szabad, ha az saját sejtekből származik.

Ebben egyedülálló az MCT inovatív technológiája, ami rendelkezik az FDA/CE orvosi használatra engedélyekkel, és biztonsággal, hatékonyan injektálható.

A növényi és az autológ exoszóma kezelések közötti különbségek alapvetően az eredetükből, hatásmechanizmusukból és a felhasználásuk hatékonyságából adódnak.

Összehasonlításuk:

Növényi exoszómákSaját (autológ) exoszómák
Ezek az exoszómák növényi sejtekből származnak, például gyümölcsökből, zöldségekből vagy gyógynövényekből. Ezek a sejtek is képesek extracelluláris vezikulumokat termelni, amelyek hasonló módon szállítanak biológiai anyagokat, mint az emberi exoszómák.

Mivel növényi eredetűek, nem tartalmaznak emberi fehérjéket vagy sejtalkotókat, így teljesen természetes és növényi alapú kezelési lehetőséget kínálnak.
Ezeket az exoszómákat a páciens saját sejtjeiből nyerik ki, például vérlemezkékkel gazdagított plazma (PRP) vagy zsírsejtek felhasználásával.

 Mivel a saját test anyagaiból származnak, teljesen biokompatibilisek, és szinte teljesen kiküszöbölik az allergiás reakció vagy kilökődés esélyét.
A növényi exoszómák antioxidánsokban és fitonutriensekben gazdagok, amelyek segítenek a gyulladás csökkentésében, a bőr védelmében és az öregedés lassításában.

A növényi sejtek által termelt vezikulumok nem tartalmaznak emberi növekedési faktorokat vagy fehérjéket, így hatásuk inkább a sejtvédelmi és regenerációs folyamatok támogatására korlátozódik.
Az autológ exoszómák emberi eredetű növekedési faktorokat, fehérjéket, RNS-eket tartalmaznak, amelyek közvetlenül befolyásolják a sejtek regenerációs folyamatait.

Ezek képesek serkenteni a sejtosztódást, a bőrmegújulást és a szövetregenerációt, ami hatékonyabb bőrfiatalító és gyógyító hatást eredményez.
Mivel növényi eredetűek, általában jól tolerálhatók és ritkán okoznak allergiás reakciókat vagy egyéb mellékhatásokat.

Azonban mivel nem tartalmaznak emberi biológiai anyagokat, hatékonyságuk korlátozottabb lehet a mélyebb bőrregeneráció és a sejtszintű gyógyulás tekintetében.
Mivel a páciens saját testéből származnak,hatékony biológiai anyagokat tartalmaznak, jelentős szövetregenerációs hatást váltanak ki, emellett a kockázatok minimálisak. Gyakorlatilag nincs esély allergiás reakcióra vagy elutasításra.

A kezelés nagyobb eszközigényű, mivel először a páciensből kell mintát venni, és innovatív fototermikus hatást kell alkalmazni, hogy exoszómákat állítsanak elő.
Főként antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásúak, így inkább felületes bőrproblémák kezelésére, valamint az öregedés lassítására alkalmasak.
 
Hatásuk nem annyira célzott és mélyreható, mint az autológ exoszómáké.
Magas szintű regenerációt és gyógyulást eredményeznek, mivel a szervezet saját biológiai anyagaival dolgoznak. Ez segíti a bőrfiatalítást, ránctalanítást, sebgyógyulást és a szövetregenerációt.

Az autológ exoszómák jobb eredményeket érhetnek el hosszú távon, különösen, ha komolyabb bőrproblémák vagy öregedési jelek kezelésére van szükség.

Mi a Szuperplazma?

A saját vérből centrifugálással állítjuk elő a PRP-t ( trombocitában gazdag plazmát), majd ezt egy innovatív fototermikus kezelésnek vetjük alá, és a hatékonyabb, aktívabb, hosszabb hatású Szuperplazmát állítjuk elő, ami tulajdonképpen az MCT technológiájával létrehozott szuper PRP.

Mi az Exoplazma?

Az Exoplazma az előbbi kettő együtets használata. Exoplazma kezeléssel a hatékonyságot növeljük, az Exosomák és Szuperplazma által nyújtott lehetőségeket ötvözzük, a hatás idejét meghosszabbítjuk.

Mik a kezelési előnyök ha Exosomát, Szuperplazmát, vagy a kombinált Exoplazmát alkalmazzuk?

Hasonlítsuk össze az Exoszóma és a Szuperplazma előnyeit. Amikor egyszerre alkalmazzuk mint Exoplazma kezelés, minden előnyt egyszerre kihasználunk, emellet a tartósságot növeljk, a szükséges kezelésszámot csökkentjük.

SAJÁT EXOSZÓMASZUPERPLAZMA
A sejtek közötti kommunikációban vesznek részt, közvetítve biológiai anyagokat, például mikroRNS-eket, fehérjéket és egyéb molekulákat, amelyek hatékonyabb és célzottabb regenerációt biztosítanak. Hatása közvetlenül a növekedési faktorokra és a sejtosztódás serkentésére összpontosul.
Kiválóan alkalmazható bőrfiatalításra, ráncok és hegek kezelésére, de mélyebb szöveti regenerációra is, mint például ízületi gyógyulás vagy más komplex regenerációs folyamatok.

Az exoszómák használata hatékonyabb lehet a hosszabb távú bőrfiatalítás és szövetmegújítás szempontjából, mivel közvetlenül befolyásolják a sejtek közötti kommunikációt és regenerációt.

Szintén jól alkalmazható krónikus bőrproblémák, gyulladások, valamint súlyosabb szövetkárosodások kezelésére.
Alkalmazható bőrfiatalításra, sebgyógyulásra, hajhullás kezelésére és szövetregenerációra.
 
Ideális olyan páciensek számára, akik gyorsabb eredményeket szeretnének elérni ráncok, finom vonalak, hegek, vagy hajhullás kezelésében.

A PRP hatékony, de hatása elsősorban a növekedési faktorokra korlátozódik, és rövidebb távú lehet a regenerációs hatás.
 Az autológ exoszómákat a páciens saját sejtjeiből nyerjük ki (általában őssejtekből vagy vérlemezke-dús plazmából), és a sejtek közötti kommunikációban játszanak kulcsszerepet.

 Az exoszómák biológiai üzeneteket szállítanak, például RNS-eket, fehérjéket és növekedési faktorokat, amelyek közvetlenül befolyásolják a sejtek regenerációs folyamatát.
 
Ezek az apró vezikulumok hatékonyabban célba juttatják a növekedési faktorokat és más biológiailag aktív molekulákat, mint a PRP, mivel közvetlenül befolyásolják a sejtek közötti kommunikációt.
A PRP-t a páciens saját véréből nyerik centrifugálással, majd fototermikus kezeléssel stimulálják a trombociták (vérlemezkék) aktivitását.
 
A PRP növekedési faktorokban és citokinekben gazdag, amelyek serkentik a szöveti regenerációt és a gyógyulási folyamatokat.
 
A fototermikus kezelés megnöveli az ATP-termelést és fokozza a növekedési faktorok kibocsátását, ami gyorsabb regenerációt és sejtnövekedést eredményez.

Van-e értelme Exoplazma (Exosoma és Superplazma) alkalmazni?

Igen, van értelme a kezelés kombinációjánk, mivel különböző mechanizmusokon keresztül hatnak, és kiegészíthetik egymást.

A Szuperplazma gyorsabban hozhat látványosabb eredményeket különösen a felületes bőrfiatalítás és a hajhullás kezelésében. Rövidebb távon fokozza a növekedési faktorok kibocsátását és a sejtek regenerációját.

A saját Exoszóma kezelés hosszabb távú regenerációs és gyógyulási folyamatokat indít be, és hatékonyabb lehet a mélyebb szöveti gyógyulásban és a sejtek közötti kommunikáció helyreállításában.

A két kezelés kombinációja optimalizálhatja a bőrfiatalítást és a szövetmegújulást.

Exoplazma, vagyis kombinált alkalmazás esetén a PRP azonnali hatásokat biztosít, míg az exoszómák hosszabb távon támogatják a regenerációt. Ezáltal a páciens rövid és hosszú távú javulást is tapasztalhat a bőre vagy egyéb szövetek állapotában.

Összefoglalva a saját exosoma, superplazma és exoplazma felhasználását

A Szuperplazma (fototermikusan kezelt autológ PRP) gyors és látványos eredményeket hozhat a felületi bőrfiatalításban, míg a saját Exosoama hosszabb távú és mélyebb regenerációs hatást biztosítanak. A két kezelés kombinálása az Exoplazma kezelés, amely lehetővé teszi a rövid és hosszú távú eredmények elérését, így érdemes lehet mindkettőt alkalmazni, különösen komplex esztétikai problémák vagy szövetkárosodás kezelése esetén.

Szerző

Rólunk

Esztétikai klinikaként személyre szabott és innovatív kezelésekre specializálódtunk, amelyek az Ön egyedi szépségét pontosan úgy emelik ki, ahogyan arra Ön vágyik!

Szakértői csapatunk elkötelezett amellett, hogy a legmagasabb szintű ellátást és professzionalizmust nyújtsa Önnek.

A fejlett arckezelésektől kezdve egészen a non-invazív alakformáló technikákig szolgáltatások széles skáláját kínáljuk, amelyek célja, hogy a lehető legjobban érezze magát a bőrében és azt lássa a tükörben, amire mindig is vágyott!

Bízzon szakértelmünkben, merüljön el az exkluzív szolgáltatásainkban és vágjon bele egy olyan átalakulásba, amely kívül-belül magabiztosságot eredményez.

Legfrisebb bejegyzéseink

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás a hírlevélre