Hajhullás kezelése, hajhagymák regenerálása

hajhullás kezelése

A hajhullás kezelése egyre keresettebb beavatkozás, hiszen a hajhullás, valamint a fejbőr különböző betegségei nemcsak esztétikai szempontból zavaróak, hanem jelentős hatással lehetnek a mindennapi életünkre és közérzetünkre is. Egy-egy ilyen probléma mögött gyakran nemcsak bőrgyógyászati, hanem például belgyógyászati okok is állhatnak, ezért fontos, hogy időben forduljunk szakemberhez. A hajhullás korai kezelése és kivizsgálása azért is kritikus, mert késlekedés esetén a hajvesztés akár tartós vagy végleges is lehet. 

Klinikánkon a hajhullás és a fejbőr problémáinak kivizsgálására széles körű lehetőségeket kínálunk. Kezdve a dermatoszkópos vizsgálattól a szövettani elemzésekig, biztosítjuk a pontos diagnózist. Az alapos kivizsgálás után személyre szabott kezelési tervet állítunk össze, amelyben helyet kaphatnak a legújabb technikák, mint például a mezoterápia, mely serkenti a hajhagymák regenerálódását, illetve a fejbőr egészségének helyreállítását.

A hajhullás kezelése során nemcsak a gyors eredményeket tartjuk szem előtt, hanem a hosszú távú fenntarthatóságot is. Fontos, hogy pácienseink a saját ritmusukban, lépésről lépésre érjék el a kívánt eredményt, figyelembe véve az egyéni igényeket és az adott problémák mélységét.

Fokozott hajvesztés esetén, amennyiben a hajhagymák nem hegesedtek el, javulás remélhető a hajhagymák biostimulációjától. Ez elsősorban androgén alopécia, menopauza körüli fokozott hajvesztés, szülés utáni hajvesztés esetén, szervezetet ért kimerülés okozta hajvesztés, un. telogén effluvium esetén alkalmazható. De fejbőr bizonyos gyulladásos állapotaiban az oki, gyulladáscsökkentő kezelés alkalmazását követően kiegészítő kezelésként és hajbeültetés kiegészítéseként is alkalmazható.


Biostimuláció lehetőségei klinikánkon a hajhullás kezelésében

Exoszóma, Szuperplazma


Saját vérplazmából sterilen nyert és speciális eljárással, un. fototermikus hatásnak kitéve, steril körülmények között átalakított exoszóma vagy szuperplazma alkalmazásával a hajhagymák mikrokörnyezetét befolyásolhatjuk, használhatjuk biostimulátorként.

Exoszómák összetett módon járulnak a hajhagymák regenerációjához és a hajnövekedéshez. Polinukleotidokat, növekedési faktorokat, gyulladás csökkentő összetevőket tartalmaznak. Hozzájárulnak a szőrtüszőben lévő őssejtek aktivációjához, a nyugvó szőrszálakat aktiválják. Androgén alopéciában pedig a szőrtüszők visszanövését is megfigyelték klinikai vizsgálat során.
Exoszóma és szuperplazma kezelés esetén a beavatkozást vérvétel előzi meg, a levett vérből nyert plazmát speciális eljárással átalakítjuk, majd a saját (autológ) átalakított plazmát injekciós eljárással juttatjuk a fejbőr mélyebb szöveteibe. Nem adunk be idegen anyagot, így az allergiás reakció lehetősége sem merül fel.


A beadott exosoma és szuperplazma eltérő időpontban éri el hatásának maximumát ezért a két típusú átalakított anyag beadását kombináljuk, tovább növelve az eljárás hatékonyságát.
Ezt a kezelést nevezzük exoplazma kezelésnek. A kezelések ismétlésének szükségességét egyedileg határozzuk meg.

Hajhullás kezelése PRP terápiával


PRP vagy „Drakula” kezeléssel is érhetünk el biostimulációt a hajas fejbőrön. Saját vérből nyerünk steril körülmények között vérlemezkében gazdag vérplazmát, melyet nem kezelünk semmilyen más módon és ezt juttatjuk injekciós tűvel a hajas fejbőrbe. Ebben az esetben a regenerációt a vérlemezkék által termelt növekedési faktorok indítják el a hajhagymákban. A kezelést kúraként végezzük 3-4 hetente, összesen 3-4 alkalommal ismételve. Mivel saját szövetet injektálunk allergia nem alakul ki a beadott anyaggal szemben.

Polinukleotid készítmények a hajhullás kezelésében


Biostimulációs eljárások közül jó eredmény várható a polinukleotid készítményektől. Ekkor DNS és RNS láncokat tartalmazó steril gélt juttatunk a fejbőr mélyebb szöveteibe. Ezek biostimulátorként hatnak, fokozzák a kötőszöveti sejtek, az ún. fibroblastok osztódását, működését. ennek következtében fokozódik a fejbőr hidratáltsága és bonyolult sejtek közötti egymásra hatás lévén javítják, fokozzák a hajhagymák működését, segítve a regenerációjukat és a hajnövekedést.

Polinukleodid kezeléseink a Nucleofil Medium Plus és a PhilArt Hair kezeléseket kifejezetten visszafordítható hajhullás esetén alkalmazzuk, 4 alkalomból álló kezdő kúrát, majd 2-3 havonta ismétlő kezelést alkalmazunk.

Hogyan történik a hajhullás kezelése biostimulációs eljárással

A biostimulációs kezelések alkalmával több, a hajas fejbőrön egyenletesen eloszlatott tűszúrással juttatjuk be a bőr mélyebb rétegeibe a biostimulációs anyagot, mely kis átmeneti kellemetlenséggel jár. Ebédidős kezelés, nem kell számolni felépülési idővel. A kezelést követően a fejbőrön kis csomókat lehet észlelni a bejuttatott anyagnak megfelelően, mely 1-2 napon belül felszívódik. 24 órán keresztül nem javasolt hajat mosni és 48 óráig fodrászhoz menni a kezelések után.

Szerző

Rólunk

Esztétikai klinikaként személyre szabott és innovatív kezelésekre specializálódtunk, amelyek az Ön egyedi szépségét pontosan úgy emelik ki, ahogyan arra Ön vágyik!

Szakértői csapatunk elkötelezett amellett, hogy a legmagasabb szintű ellátást és professzionalizmust nyújtsa Önnek.

A fejlett arckezelésektől kezdve egészen a non-invazív alakformáló technikákig szolgáltatások széles skáláját kínáljuk, amelyek célja, hogy a lehető legjobban érezze magát a bőrében és azt lássa a tükörben, amire mindig is vágyott!

Bízzon szakértelmünkben, merüljön el az exkluzív szolgáltatásainkban és vágjon bele egy olyan átalakulásba, amely kívül-belül magabiztosságot eredményez.

Legfrisebb bejegyzéseink

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás a hírlevélre