Az a csodálatos szén-dioxidlézer

Img 5641 1 cmscrop

Világszerte nagyszámú esztétikai lézerkezelést alkalmaznak. Ami a technológiák fejlődése következtében egyre több problémára nyújt műtét nélküli orvosi megoldást. A szakemberek számos területen használják a lézeres kezelést. a napfénykárosodott bőrtől kezdve a hegeken át a striákig, sőt robbanásszerűen nő az intim területek kezeléseinek száma is.

Bár tévesen számos kezelést neveznek lézeres kezelésnek, a valóságban csupán a párhuzamos fénynyalábot használó gépeket nevezhetjük lézernek. Különböző típusú lézerek különböző hullámhosszú lézerfény előállítására képesek. A hullámhossz határozza meg, hol nyelődik el, ezáltal milyen hatást vált ki. Ezért különböző lézereket használunk szőrtelenítésre, bőrmegújításra, érkezelésre, tetoválás-eltávolításra stb. A lézer áthatol a bőr felszínén, eközben bizonyos lézerek nem sértik meg a felszínt, mások a bőr sérülésével, majd meghatározott rétegének leválásával járnak. 

A frakcionált szén-dioxid lézer

Az ablatív (bőrsérülést okozó) szén-dioxid lézerek esztétikai kezelésekben használt elterjedt változata a klasszikus lézerkezelésekhez képest gyors regenerációval jár. Nem egybefüggő, hanem keskeny oszlopszerű sérüléseket okozunk egy scanner segítségével. Ezek a sérülések beindítják a szervezetben a gyógyulási mechanizmusokat, a kis csatornákat új sejtoszlopok töltik ki az ép területekből kiindulva, ami a bőr valódi megújulását okozza.

A lézeres kezelés okozta hőhatás pedig azonnali bőrfeszesítő hatást vált ki, de az új kollagénrostok képződésének beindítása is megtörténik. Ezért nem csak látványos, de tartós eredményre számíthatunk. 

A frakcionált szén-dioxidlézer kezelések problémamegoldó lehetőségeik miatt nagyon népszerű orvosi beavatkozások az esztétikai orvoslás területén. Leggyakrabban a napfénykárosodott vagy szolárium miatt igénybevett bőr, gyengülő bőrszerkezet, öregedő bőr, finom felületes ráncok, mélyebb ráncok és redők, aknés hegmaradványok, balesetből illetve műtétből visszamaradt hegek terhességi csíkok, striák kezelésére használjuk, de robbanásszerűen nő az intim területek kezeléseinek száma is. 

Választás a lézeres kezelések közül

Amikor egy esztétikai problémát górcső alá veszünk, nagyon sok alternatíva kínálkozik a megoldásra, ezért minden döntés előtt érdemes több szempont alapján mérlegelni. Például, ha a bőr rejuvenációjára szén-dioxidlézeres kezelést választunk, gyorsabb, látványosabb, tartósabb eredményt érünk el, mintha felépülési idő nélküli lézeres kezelésekben gondolkodunk. Utóbbit kezeléssorozatban alkalmazva használjuk, de nincs gyógyulási idő, szemben a szén-dioxidlézerrel. 

Ugyanakkor a frakcionált széndioxidlézerek között is jelentős különbségek vannak. Minél korszerűbb a gép, annál több a beállítási lehetőség, több újítást tartalmazhat, amit az újabb klinikai tapasztalatok és lehetőségek alapján építettek be. Ezek azok a lehetőségek, amik optimalizálják a hatékonyságot, biztonságot, lerövidíthetik a felépülési időt. Nem véletlen, hogy a kifogástalanul működő lézerek is lecserélődnek, hiszen a magas minőségi elvárásoknak csak a legmodernebb eszközökkel lehet eleget tenni. 

Klinikánkon a klasszikus frakcionált lézerünk helyett ezért a DEKA DOT szén-dioxidlézer használata mellett döntöttünk, ami több speciális, esetenként egyedülálló technológiát használva a legoptimálisabb beállítási kombinációk lehetőségét kínálva fokozza az eredményességet, miközben gyorsul a felépülési idő, csökken a kockázatok és szövődmények kialakulása. 

Ugyanez a magyarázata, hogy a DEKA Mona Lisa Touch szén-dioxidlézeres intim kezelés is fájdalommentes, szövődményekre nem kell számítani, de jelentős pozitív változásra igen, az pedig valódi bravúrnak tekinthető, hogy maga a lézerkezelés 1 percet vesz igénybe.

Hogyan készüljünk a kezelésre, mit tegyünk utána?

A szén-dioxidlézeres kezelések több esetben előkészítést igényelnek (herpeszmegelőzés, bőrápoló előkészítés). Ezeket és a kizáró okokat minden esetben a kezelést végző orvossal előre egyeztetni kell!

Tisztázni kell, és fel kell készülni arra, hogy a kezelés után gyógyulási idővel kell számolni, ami a kezelés fajtájától és mélységétől függően változik, és ez egy arckezelés esetében a mindennapjainkat jelentősen befolyásolja.

A felszínes kezelések szinte csak napégésszerű elváltozást okoznak, míg az erőteljesebb, mély kezelések jelentősebb duzzanattal járnak, a kialakuló pörkök leválása 1 hétig is eltarthat, ezért az időbeli tervezés fontos.

Mint minden esztétikai kezelés esetében, itt is igaz, hogy csak akkor szabad belevágni, ha maradéktalanul be tudjuk tartani a kezelés utáni teendőket!

Img 5642

Forrás: PLASZTIKA ESZTÉTIKA Magazin

Szerző: Dr. Fercsik-Tóth Beatrix

Szerző

Rólunk

Esztétikai klinikaként személyre szabott és innovatív kezelésekre specializálódtunk, amelyek az Ön egyedi szépségét pontosan úgy emelik ki, ahogyan arra Ön vágyik!

Szakértői csapatunk elkötelezett amellett, hogy a legmagasabb szintű ellátást és professzionalizmust nyújtsa Önnek.

A fejlett arckezelésektől kezdve egészen a non-invazív alakformáló technikákig szolgáltatások széles skáláját kínáljuk, amelyek célja, hogy a lehető legjobban érezze magát a bőrében és azt lássa a tükörben, amire mindig is vágyott!

Bízzon szakértelmünkben, merüljön el az exkluzív szolgáltatásainkban és vágjon bele egy olyan átalakulásba, amely kívül-belül magabiztosságot eredményez.

Legfrisebb bejegyzéseink

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás a hírlevélre