Lézeres szőrtelenítés

- a sima, bársonyos bőr titka és szabadsága!


AKTUÁLIS KEDVEZMÉNYEINK
Most a kezelt terület számától függően 20-40 % kedvezménnyel várjuk

Porta Bella Vita

Borotválkozás, gyantázás, epilálás – az állandó küzdelem értékes időt vesz el Öntől, emellett pedig irritálja és kellemetlen érzést okoz bőrének, ezzel nap mint nap próbára teszi azt.

Miért nem választ egy kényelmesebb, hatékonyabb módszert?

Ez a megoldás sima, szőrtelen bőrt kínál a hagyományos szőrtelenítési módszerekkel járó problémák és fájdalom nélkül. Ráadásul tartósan/véglegesen!

Lépjen be a lézeres szőrtelenítés világába!

Nem egyszerű döntés előtt áll az, aki a lézeres szőrtelenítés, a szőrtelenítés tartós formája mellett dönt.

Ha már elkötelezte magát, hogy lézeres eljárást választja, akkor is sok bizonytalanság van még, és lássuk be, mivel nem kis költséggel jár a szőrtelenség elérése, nagy bizalom kell a kezelőhely felé, hogy valóban azt kapjuk, amit az eljárás ígér.

Kevés számú kezeléssel érhető el a végleges eredmény, de a kezelések között kell egy kis idő, ezért ha nyáron már nem szeretne a borotvával, gyantával bajlódni, most van itt az idő a kezelés megkezdéséhez.

Sok év és rengeteg kezelés tapasztalata áll mögöttünk a szőrtelenítésben is.

A DEKA Moveo szőrtelenítés alkalmas arra, hogy megszabaduljon esztétikai, higiéniai okokból a zavaró szőrszálaktól, a rendszeresen jelentkező szőrtüsző gyulladástól és olyan sima, bársonyos tapintású bőrfelszínt érjen el, amelynek köszönhetően feszengés mentesen vehet fel szoknyát, ujjatlan felsőket, fürdőruhákat.

Img 6873

Szőrtelenítési eljárások

Borotva

Gyantázás

Epilálás

Lézeres Szőrtelenítés

IPL (Intenzív Impulzusfény)/ SHR szőrtelenítés

(Az esztétikai klinikákon végzett lézeres szőrtelenítés nem egyezik meg az otthoni lézeres szőrtelenítésnek nevezett villanófényes, háztartásban használható kis energiájú eszközökkel!)

Img 6877 scaled

Az eljárás kiválasztásakor fontos figyelembe venni a szőr típusát, a bőr érzékenységét és az elvárt, hosszú távú eredményeket is.

A lézeres szőrtelenítés vélemények, tapasztalatok és szakmai publikációk alapján a leghatékonyabb eljárás.

A lézeres szőrtelenítés hátrányai közé sorolható, hogy az összes szőrtelenítő eljárás közül ennek az ára a legmagasabb egy kezelésre vetítve. Ugyanakkor hosszú távon megtérülő befektetés a végleges lézeres szőrtelenítés.

Orvosi lézeres szőrtelenítés klinikánkon

Évtizedes tapasztalatunk alapján történik klinikánkon a lézeres szőrtelenítés Pécs belvárosában, a legmagasabb igényeknek megfelelő DEKA lézerrel, képzett orvosok és szakemberek által.

Kezdetben dióda lézeres szőrtelenítés volt elérhető rendelőnkben. A lézeres eljárások fejlődésével viszont a DEKA MOTUS Moveo technológiával működő szőrtelenítés mellett köteleződtünk el. Az innovatív eljárás minden szőr és bőrtípusra megoldást nyújtó biztonságos, fájdalommentes orvosi lézeres szőrtelenítés.

Használatával maximalizálhatjuk a szőrtelenítés előnyeit, csökkenthetjük a lézeres szőrtelenítés mellékhatásait.

Kevés kezelésszámmal elérhető az optimális eredmény, így összességében csökken a lézeres szőrtelenítés ár az összköltséget tekintve.

Img 6872
Img 6875 scaled

A lézeres szőrtelenítés gyakorisága

Függ az adott személy szőr- és bőrtípusától, valamint a kezelési területtől. Általában az alábbiakat lehet irányadóan figyelembe venni:

 • Kezdő fázis:

  Az első néhány kezelés általában 4-6 hetes időközönként történik. Ez azért fontos, mert a szőrszálak növekedési ciklusa eltérő, a kezdeti kezelések célja pedig az, hogy a növekedési ciklusokat szinkronizálják.

 • Késői fázis:

  A későbbi szakaszban a kezelések közötti időköz hosszabb lehet, általában 6-8 vagy akár 10-12 hetes időszakokra is növelhető. A cél az, hogy a már elkezdett kezelések fenntartsák a szőrtelenítés hatását.

 • Személyre szabott területek:

  Az egyes területek eltérő gyorsasággal reagálhatnak. Például az arc, hónalj és bikini területek esetében lehet, hogy rövidebb időközökre van szükség a kezelések között. Lábszár és kar területén ez az időköz lehet hosszabb.

A szőrnövekedés sebessége eltérő lehet a test különböző területein. Általában a következőképpen sorolhatjuk őket gyorsaság szerint:

 • Lézeres arc szőrtelenítés:

  A fej és az arc területén található szőrszálak nőnek általában a leggyorsabban. A férfiak arcszőrzete gyorsabb lehet, míg a nők esetében a finom arcszőrzet is relatíve gyorsan nőhet.

 • Hónalj szőrtelenítés:

  A hónalji szőrnövekedés is viszonylag gyors, és a szőrszálak sűrűn helyezkednek el.

 • Lézeres intim szőrtelenítés:

  A bikinivonal, vagy akár a teljes intim területen a szőrnövekedés általában közepes sebességgel zajlik. A szőrszálak vastagsága és sűrűsége változhat, a kezelésnél ezt is figyelembe kell venni.

 • Lábszár:

  A lábszár területén a szőrnövekedés lassabb lehet, különösen azoknál, akik egyéb területeken sem erős szőrzetűek, és nem hajlamosak gyors szőrnövekedésre.

 • Karok:

  A karokon található szőrszálak növekedése általában közepes sebességű, és a hajszálak sűrűsége is változhat.

Fontos, hogy minden személy szőrnövekedése egyedi, és a genetika, az életkor és az hormonális tényezők mind befolyásolhatják. Emellett a különböző szőrtelenítési módszerek is befolyásolhatják, hogy milyen gyakran kell a szőrtelenítést ismételni egy adott területen.

Img 6874
Img 6871

Kinek ajánlott az orvosi lézeres szőrtelenítés klinikánkon?

A lézerrel történő szőrtelenítés a legtöbb ember számára a leghatékonyabb módszer, mert egy olyan technológia, amely célzottan és hatékonyan befolyásolja a hajszálak növekedési ciklusát, anélkül hogy jelentősen károsítaná a környező bőrt.

Hosszú távon a lézeres szőrtelenítés költséghatékony lehet, mivel kevesebb kezelésre lesz szükség a tartós eredmények eléréséhez, mint más módszerek esetében. A lézeres szőrtelenítés árak esetében egy kezeléssorozatot kell figyelembe venni.

Lézeres szőrtelenítés férfiaknak az erőteljesebb szőrszálak és szőrnövekedés, a szőrtüszőgyulladás megszüntetésére.

Gyakori kérdés, hogy lézeres szőrtelenítés hány éves kortól végezhető. 

Általánosságban elmondható, hogy amíg hormonális változások befolyásolják a szőrnövekedést, addig nem végezzük el kezelést. 

Lézeres szőrtelenítést gyermekek nem vehetik igénybe!

Nem végezzük továbbá terhes vagy szoptató nőknek, bizonyos bőrbetegségekkel vagy fényérzékenységgel rendelkezőknek, valamint bizonyos gyógyszereket szedőknek lehet, hogy nem ajánlott a lézeres kezelés. A legjobb eredmények érdekében mindig konzultáljon egy szakemberrel, mielőtt döntést hozna a kezelésről.

Img 6876 scaled
Img 6879 scaled

A lézeres szőrtelenítés új koncepciója

Az FDA engedéllyel rendelkező DEKA MOTUS AY egyedülálló, innovatív technológiát kínál, az Alexandritot és az Nd YAG lézerforrások ötvözetével, biztosítva a modern esztétikai klinikák számára a legkorszerűbb és leghatékonyabb szőrtelenítési eljárást. 

Optimális választás a hatékonyságra figyelő szakember számára ugyanúgy, mint a fájdalommentest, mégis kiemelkedően hatékony eljárást választó páciensek számára.

Lézeres szőrtelenítés előtt

 • A kezelés előtt 3 héttel (és a kezelések között) csak borotválni, vágni lehet a kezelt területen a szőrt!

 • Kezelést megelőző napokban kerülni kell a napozást.

 • A kezeléskor a szőrszál ne legyen hosszabb 1-2 mm-nél, hogy ne égesse meg elhajlásakor a bőrt (előző 1-2 napban borotválja le)

 • Kezelés előtti napokban a bőr hidratálásával csökkenthető a sérülékenység, érzékenység.

Img 6878 scaled
Img 6870

Lézeres szőrtelenítés után

Fontos a kezelést végző szakemberrel konzultálni, aki az adott szőr- és bőrtípus alapján meghatározza a legmegfelelőbb kezelési beállításokat és időszakokat. Ne feledje, hogy a szőrtelenítés optimális hatásához időre van szükség, így türelemre és szisztematikus kezelésre kell a kívánt eredmény eléréséhez.

Az eredményének fenntartása érdekében fontos, hogy gondoskodjon a megfelelő utógondozásról és a szakember által ajánlott javaslatok betartásáról. Íme néhány lépés, amelyek segíthetnek a szőrtelenítés eredményének hosszú távú fenntartásában:

 • Fényvédelem:

  Az UV-sugárzás károsíthatja a bőrt és befolyásolhatja a szőrtelenítés hatékonyságát. Használjon magas fényvédő faktorral ellátott napvédő krémet a kezelt területeken, különösen az olyan időszakokban, amikor hosszabb ideig napfénynek lesz kitéve.

 • Előírt kezelési időpontok betartása:

  Tartsa be a szakember által ajánlott kezelési időpontokat. A szőrnövekedés ciklusai eltérőek lehetnek, és a rendszeres kezelések segíthetnek megőrizni a hatást. A lézeres szőrtelenítés folyamata alatt kerülje szőrtüszőt is érintő szőrtelenítő eljárásokat (epilálás, gyantázás). A szőrtelenítő krémek vagy gyantázás megzavarhatja a szőrszálak növekedési ciklusát, ami befolyásolhatja a lézeres szőrtelenítés hatását.

 • Kíméletes bőrápolás:

  Kezelés után használjon enyhe és kíméletes bőrápoló termékeket, amelyek nem irritálják a bőrt. Kerülje az agresszív súrolást vagy dörzsölést, különösen a kezelt területeken. Konzultáció a szakemberrel: Ha bármilyen változást tapasztal a szőrnövekedésben vagy bőrminőségben, konzultáljon a lézeres szőrtelenítést végző szakemberrel.

 • Életmód és egészség:

  Az egészséges életmód, megfelelő táplálkozás és hidratálás is hozzájárulhat a bőr jó állapotához és a szőrtelenítés eredményének fenntartásához. Fontos megjegyezni, hogy minden személy egyedi, és a lézeres szőrtelenítés eredménye is eltérő lehet. A fenti lépések azonban általános útmutatót nyújtanak ahhoz, hogy a lézeres szőrtelenítés hatása minél hosszabb ideig megmaradjon.

A lézeres szőrtelenítés mellékhatásai, kockázatai

Bár a lézeres szőrtelenítés általában biztonságos és hatékony eljárás, nagy jelentősége van a kockázat, a hatékonyság és a biztonság tekintetében, hogy kiemelkedő minőségű orvosi lézerekkel és képzett szakemberekkel a kockázat minimalizálható.

A kockázat nő, és mellékhatás is lehet, ha nem megfelelően végzik el a kezelést vagy a kezelt személy nem tartja be az utasításokat, de a leggondosabb odafigyelés mellett is előfordulhat kis valószínűséggel.

Bőrirritáció:

A kezelés után néhány napon keresztül enyhe bőrirritáció, pirosság vagy duzzanat jelentkezhet. Általában ezek az esetek enyhék és rövid életűek.

Bőrkiütések vagy hólyagok:

Bizonyos esetekben a lézeres kezelés után bőrkiütések vagy hólyagok is kialakulhatnak. Ezek a reakciók általában idővel elmúlnak, de fontos, hogy konzultáljon a kezelést végző szakemberrel.

Bőrpigmentáció:

A lézeres szőrtelenítés után néha előfordulhat, hogy a kezelt területen bőrpigmentáció változások következnek be. Ezek lehetnek sötétedés vagy világosodás.

Égési sérülések:

Rosszul végzett vagy túlzottan erős lézerkezelés során a bőr égési sérüléseket szenvedhet. Ezért fontos, hogy kiváló minőségű géppel tapasztalt szakember végezze a kezelést.

Bőrfertőzés:

Ritkán előfordulhat, hogy a kezelések során fertőzés alakul ki. Fontos, hogy a kezelést megfelelő körülmények között végezzék és a kezelt területet tiszta és higiénikus körülmények között tartsák.

A lézeres szőrtelenítés előnyeinek és kockázatainak megértése érdekében mindig konzultáljon a kezelést végző szakemberrel, aki megfelelő utasításokat és gondozási útmutatókat tud nyújtani.

A szőrtelenítés idővonala:

Az emberiség már évezredek óta foglalkozik a szőrtelenítéssel. A pontos időpontot nehéz meghatározni, de az alábbiakban néhány történelmi és kulturális vonatkozást találhat:

2023-ban az egyik leggyakoribb esztétikai eljárás a lézeres szőrmentesítés.

Img 6869
Img 6873

A lézeres szőrtelenítés történelme

 • Születése:

  A lézeres szőrtelenítés gyökerei a 20. század közepére nyúlnak vissza, amikor a tudósok lézerekkel kezdtek kísérletezni különböző orvosi alkalmazásának lehetőségével, végül pedig helyt kapott a szépség- és esztétikai iparban is.

 • 90-es évek, a fellendülés:

  1990-es években a lézeres szőrtelenítés forradalmi elgondolásnak számított, több mint 20 évnyi kísérletezést követően. Míg az első cikk 1998-ból származik a lézeres szőrtelenítésről, az első kezeléseket kezdetleges gépekkel már 1995-1996 között megkezdték.

 • 21. századi fejlemények:

  A technológiai folyamatnak köszönhetően a kezelés még hatékonyabbá, elérhetővé és az új kezelőgépeknek hála biztonságossá vált. Nem csak Budapesttől Pécsig, de további területeken is népszerű lett ez a végleges / tartós szőrtelenítési módszer.

A lézeres szőrtelenítés globális úttörő!

Ma már az országok különböző klinikái versenyképes áron kínálják a kezelést, így szélesebb körök számára elérhetővé vált.

Szeretne többet megtudni a lézeres szőrtelenítésről?

Olvassa el a végleges szőrtelenítéssel kapcsolatos blogbejegyzéseket, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot.

Örömmel válaszoljuk meg kérdéseit és készítjük el az Ön számára megfelelő, személyre szabott kezelési tervet, amelynek köszönhetően hamarosan élvezheti a puha, bársonyos bőre által nyújtott tengernyi előnyt.