Porta Bella Vita logo

Az Anyaság bűvöletében

Baby 17369 1920 cmscrop

Kezdhetném azzal a közhellyel, mintha tegnap lett volna. Pedig 12 éve már, hogy Anya lettem. Nem tudom, hogy élnek-e még bennem az életem bármely meghatározó időszakáról olyan élénken emlékek, mint a kisfiammal töltött első csodálatos évekről. Érzések, illatok, gondolatok, hangok, fények, mind olyan mintha valóban tegnap lett volna. 

Azóta eltelt 12 csodálatos év. De ennyi év tapasztalattal hátam mögött talán hitelesen szólhatok Hozzád kedves Kismama.  

Anyává válni

Tisztán emlékszem még az első időszak számtalan izgalmára, szülővé válásunk természetes csodájára, az új szerepben megfelelni akarás küzdelmére, az éjszakai álmos egymásra mosolygásra, a tejcis hálóingre, a hajgumik százaira (minden eshetőségre, és helyzetre felkészülve,, amiknek számát, csak a lakásban mindenhol fellelhető bújós textilpelus haladta meg) a rózsaszín mamuszra ami úgy vált mindennapos öltözködésem elválaszthatatlan részévé, mint most már egy szép fülbevaló.

Anyuka lettem, gyermekem édesapjának mosolygós, büszke szeme, és az, hogy mindig tudtam, éreztem, hogy siet haza hozzánk, és reggel neki sem akaródzik elindulni, elhitette velem hogy az életem most lett kerek egész, és a szívem lelkem, szinte túlcsordult a hatalmas boldogságtól.

Minden rendben van? 

Nem tudom, hogy önmagamtól, mikor jöttem volna rá, hogy valami mégiscsak hiányzik. Attól tartok a mindennapos euforikus érzés az anyaság örömétől, az a fáradtság, amit nap mint nap megéltem, és azelőtt az sem gondoltam hogy létezik ez ilyen mértékben, simán kendőzött volna el minden egyéb, egyre sürgetőbben a hálószobaajtón kopogtató problémát.

Azt hiszem struccpolitikámból, engem akkor egy meglehetősen szabadszájú, játszótéri anyuka (néha ők a legveszélyesebbek 🙂 ) , rángatott ki, aki egyszer csak megkérdezte, hogy hogyan alakul a szülés utáni szexuális életem? Én magabiztosan válaszoltam neki, hogy minden a legnagyobb rendben van, sőt jobb mint bármikor azelőtt, a libidónk az egekben, dögös fitt anyuka vagyok, kisfiam édesapja pedig hogyne rajongana értem, amikor naponta többször ájuldozik a két számmal nagyobb melltartó kosárméretemtől. 

Többen voltunk akkor ott. Hát ennyi kiegyensúlyozott szexuális élettel rendelkező anyukát ha keresnénk se gyűjthetnénk össze, mint akik akkor ott a játszótéren jelen voltak. Ki pironkodva, ki hangosabban fejtette ki csodálatos örömteli éjszakáit. Senki sem akart lemaradni a másiktól. De szép ez a világ, és milyen jó, hogy minden ilyen kerek egész…. hmmm…

Pontosan emlékszem arra a délutánra, amikor aznap hazaértünk a játszótérről. Kisfiam édesdeden aludt , én pedig a tükör előtt magamat vizsgálva,  győzködtem most már csak tükörképemet, arról, hogy minden a legnagyobb rendben van.  Bár az együttlétek száma a szülés utáni fájdalmaim, kellemetlen tünetek miatt szinte a 0-val volt egyenlő, de a férjem nagyon megértő, türelmes, és még amúgy is csak egy év telt el, hangzott a számból, a saját magam megnyugtatására megfogalmazott válasz.

Anya vagy Nő? Lehet mindkettő? 

Valahogy mégis éreztem, hogy nincs ez rendben így. Ezután, mivel a téren lévő anyukáktól támogatást nem kaptam volna, mint ahogy sajnos én sem adtam támogatást őszinte válasz elhallgatásával nekik, az internet felé fordultam segítséget kérni. A ” szülés utáni szexualitás ” , szexuális problémák a gyermek érkezése után ” a fájdalmas szexuális együttlét ” témákra elképesztő mennyiségű fórumbejegyzés ugrott a szemem elé. A nők, így volt ez akkor is, és nincs ez másképp sajnos most sem, ismeretlenül, arctalanul, képesek csak többnyire az intim problémák leírására. Számtalan sorstárssal „találkoztam”, megértettem, hogy nem vagyok egyedül. Világossá vált az is, hogy valószínűleg ez az arány a játszótéren egymást túllicitáló (köztük voltam én is) anyukáknál sincs másképp. De ki beszél nyíltan erről? Ez olyan rémesen ciki. Most már tudom, hogy nem az. 

Az első dolgom volt ezután rendszert vinni az életbe, visszatérni a női mivoltomba, kidobni a mamuszt, a kisfiam délutáni alvásideje során beiktattam a mozgást, élvezettel sajátítottam el sminktechnikákat, komplett divatbemutatókat tartottam magamnak, és igyekeztem a csak rólam szóló minőségi idő beiktatására is. A változást mindenki kivétel nélkül észrevette, a pozitív hatását párkapcsolatomra, önbizalmamra szerintem taglalni sem kell. 

Egyetlen dolgot sajnálok csak. Hogy akkor még nem volt meg az a fájdalommentes lehetőség a szülés utáni intim problémák javítására amit most úgy hívnak Mona Lisa touch. A A DEKA DOT Mona Lisa Touch kezelés kíméletes és biztonságos megoldást nyújt a szülés utáni intim problémákra a szöveti regeneráció stimulálásával. 

Melyek lehetnek ezek a szülés utáni intim problémák? 

1. A fájdalmas szexuális együttlét

2. Vaginafal gyengülése, tágulása

3. Stressz inkontinencia

A MonaLisa Touch kezelés csupán pár percig tartó fájdalommentes lézerkezelés, ami segít a szülési utáni intim problémák  biztonságos és hatékony megoldásában.

Ne félj róla beszélni! Kár az elvesztegetett időért. Az anyaság csodáját megélni, NŐ-ként a legfantasztikusabb. 

Nyilván mondani sem kell, de a legnagyobb diszkréció mellett várunk Téged is szeretettel!

Addig is minden kedves jelenlegi és leendő Vendégünknek nagyon jó utat kívánok az Anyaság és Nőiesség arany középútján! 

Szerző

Rólunk

Esztétikai klinikaként személyre szabott és innovatív kezelésekre specializálódtunk, amelyek az Ön egyedi szépségét pontosan úgy emelik ki, ahogyan arra Ön vágyik!

Szakértői csapatunk elkötelezett amellett, hogy a legmagasabb szintű ellátást és professzionalizmust nyújtsa Önnek.

A fejlett arckezelésektől kezdve egészen a non-invazív alakformáló technikákig szolgáltatások széles skáláját kínáljuk, amelyek célja, hogy a lehető legjobban érezze magát a bőrében és azt lássa a tükörben, amire mindig is vágyott!

Bízzon szakértelmünkben, merüljön el az exkluzív szolgáltatásainkban és vágjon bele egy olyan átalakulásba, amely kívül-belül magabiztosságot eredményez.

Legfrisebb bejegyzéseink

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás a hírlevélre