Az okos asszony kihízza a ráncait?

Restaurant 690975 1280 cmscrop

Engedjék meg, hogy egy személyes tapasztalatot osszak meg most Önökkel!

Nemrég egy étteremben ültünk a családommal, mellettünk egy nagyobb társaság foglalt helyett, zömében középkorú emberek, feltehetőleg egymást rég nem látott családtagok lehettek, nagy hanggal, jókedvű beszélgetéssel.

Egyszer az egyik, szintén ötvenes éveiben járó hölgy került a reflektorfénybe, aki őszintén vállalta a többiek előtt, hogy számára fontos, hogy elégedett legyen önmagával, éppen ezért fiatalos vonásai megtartása miatt, ő bizony igénybe vesz minden praktikát. Részletesen és nagyon őszintén elmondta a társaságnak, hogy milyen kezeléseken esett át. A társaság minden tagja egyetértően helyeselt, a hölgy nem kevés dicséretet kapott, majdnem mindenkitől. Kivéve egy idősebb nőtől, aki az általa médiában tapasztalt sztereotípiákból kiindulva adott hangot nemtetszésének (hozzáteszem korábban ő is nagy hanggal képviselte a „Margitkám, Te semmit nem változtál, olyan szép vagy mint régen” álláspontot). Ezután mégis csak úgy röpködtek az általa tényként közölt tévhitek az orvosesztétikai beavatkozásokról.

A kedvencem viszont tényleg a következő megjegyzése volt, amit bölcs „öregként” mondott az ugyanolyan korú, de láthatóan sugárzóbb családtagjának: „…. egy biztos, nekem a nagymamám nagyon bölcs asszony volt, ő mondta mindig, és milyen igaza volt, hogy az okos asszony kihízza a ráncait.”

Ez a megjegyzése nem kis derűt váltott ki az asztaltársaságból, és férfiak, nők, egyaránt kiálltak a kritizált hölgy mellett. Egyrészről meglepő volt számomra, hogy azok akik hasonló álláspontot képviseltek a megbántott hölggyel, milyen tájékozottak voltak a témában. Ők nem mondták, hogy a botoxtól, ki fog folyni a leves a szájból, vagy hogy egy ismerősük ismerősének az ismerőse hallotta egy ismerősétől, hogy volt olyan, aki látott olyat, hogy a hyaluronsavtól eltorzult az arc.  Másrészről pedig, mint mindig, most is megdöbbentem, hogy sztereotípiák, negatív beidegződések, milyen hatással tudnak lenni emberek gondolkodására.

Így most már én is jobban szemügyre vettem a két érintett hölgyet. És anélkül, hogy ismeretlenül is megbántanék bárkit is (mert soha nem lehet tudni, hátha ez lesz az első blog, amit a „jólértesült” szereplőnk, a témában elolvas) egyértelműen le tudtam vonni a konzekvenciát. Jó unoka révén, szót fogadva nagyanyja tanácsának, valóban kihízta a ráncait, és ezt most igyekeztem a lehető legfinomabban megfogalmazni. Ennek ellenére azért még így is ráncos arcának vonásai elmosódtak, és mivel a zsír, mint tudjuk bizony nem csak az arcunk volumenét pótolja, testét sötét színű, klepetusszerű ruhával takarta. Mellette ült egy dekoratív csillogó szemű, mosolygós hölgy, akivel, bár láttam már sok orvosesztétikai beavatkozást mégsem tudtam volna megmondani mi történt, csak azt, hogy jól néz ki, kipihentnek tűnő arca nem volt meggyötört, természetellenes, csak üde és fiatalos. 

Akik ismernek tudják, hogy honnan indultam, és hol tartok most, ami a kg-okat illeti. Én is jártam „klepetusban”, de bárki bármit is mond, sosem viseltem büszkén a kerek arcomat, aminek semmi nőies vonása nem volt már. Az állívet csak kitapinthattam, a tokám takarta a nyakamat. Miután megszabadultam ebből a „börtönből” végtelenül boldog voltam, amikor a fogyásom után már csak azt kellett elérnem, hogy az arcomat, amiből kifogytam visszaállítsák az eredeti helyére. Ez sokkal egyszerűbb, és kellemesebb dolog volt, mint, a nagyméretű ruha keresés.

Számtalan lehetőségünk van már a HIFU kezeléstől vagy akár hyaluronsavas arc- és ráncfeltöltéstől kezdve a Plasmage kezelésen át a Botox vagy a COG szálas kezelésig, hogy csak néhányat említsek, nem is beszélve a medicalkozmetikai kezelésekről.

Szóval hölgyeim, tudjuk nagyszüleink bölcsek voltak, viszont azt is tudomásul kell venni, hogy az esztétikai beavatkozások rohamléptekkel fejlődnek,  napról napra innovatív eljárásokkal, anyagokkal gazdagítanak minket. Most már nem kell kihízni a ráncainkat, most már csak annyi a dolgunk, hogy lehetőség szerint prevencióval késleltessük, vagy a kialakult problémák után kezeljük az idő által ott hagyott nyomokat. Természetesen mindig mindent csak természetes eredménnyel, mert az elérni kívánt cél mi magunk vagyunk. 🙂

 (a fenti kép illusztráció) 

Kövessen minket az Instagramon

 

Napi aktualitásokkal, kezelésekkel, előtte-utána képekkel, napi sztorikkal, kisvideókkal követheti munkánkat Instagram oldalunkon.

Kövessen minket: @portabellavita

Instagram fiókunkat a képre kattintva is elérheted: 

 


Instagram logo 5 1

Szerző

Rólunk

Esztétikai klinikaként személyre szabott és innovatív kezelésekre specializálódtunk, amelyek az Ön egyedi szépségét pontosan úgy emelik ki, ahogyan arra Ön vágyik!

Szakértői csapatunk elkötelezett amellett, hogy a legmagasabb szintű ellátást és professzionalizmust nyújtsa Önnek.

A fejlett arckezelésektől kezdve egészen a non-invazív alakformáló technikákig szolgáltatások széles skáláját kínáljuk, amelyek célja, hogy a lehető legjobban érezze magát a bőrében és azt lássa a tükörben, amire mindig is vágyott!

Bízzon szakértelmünkben, merüljön el az exkluzív szolgáltatásainkban és vágjon bele egy olyan átalakulásba, amely kívül-belül magabiztosságot eredményez.

Legfrisebb bejegyzéseink

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás a hírlevélre