Fényvédelem- tények és tévhitek

Fényvédelem

A fényvédelem fontossága egyre inkább köztudatban van, de sajnos még mindig számos tévhit kering ezzel kapcsolatban. Érdemes tisztázni ezeket, ezáltal mindenki megfelelően tudja óvni és védeni bőrt a káros UV-sugarak ellen.

A következőkben sorra veszünk néhány gyakori tévhitet és annak valós tényeit a fényvédelemmel kapcsolatban.

Hitek és tévhitek

  • Tévhit: Csak nyáron van szükség fényvédelemre.

Tény: Az UV-sugarak az év 365 napján jelen vannak, még télen is. Áthatolnak a felhőkön és az üvegen is. Ezért ajánlott a fényvédő mindennapos használata, évszaktól és időjárástól függetlenül.

  • Tévhit: Az SPF szám mindent elmond a fényvédő hatékonyságáról.

Tény: Az SPF (Sun Protection Factor) csak az UVB-sugarak elleni védelmet mutatják. Az UVA védelemre is figyeljünk oda fényvédő választáskor. Ezeket általában a gyártók fel is tüntetik a termékeken.

  • Tévhit: Csak a szabadban tartózkodva van szükség fényvédelemre.

Tény: Az UV-sugarak bárhol jelen vannak, akár bent, akár kint tartózkodunk. Zárt térben, közvetlen ablak mellett is ér bennünket a nap. Ilyen esetekben is gondoskodjunk a megfelelő fényvédelemről.

  • Tévhit: A fényvédőt elég csak egyszer felkenni a nap folyamán.

Tény: A fényvédőt hosszabb fényterhelés esetén 2-3 óránként érdemes újra kenni, ügyelve a megfelelő mennyiségre, ugyanis hatékonysága csökken. Ezáltal fenn tudjuk tartani az optimális védelmet és csökkenteni tudjuk a leégésre való esélyt.

  • Tévhit: A fényvédő termékek zsírosak, nehezek és eltömítik a pórusokat.

Tény: Manapság már számos könnyed textúrájú, nem-komedogén fényvédő létezik, amelyek kényelmesen használhatók minden bőrtípuson. Ha a megfelelő formulát választjuk, szinte észrevehetetlen lesz a bőrünkön.

  • Tévhit: Káros a bőrünknek a sok fényvédő.

Tény: Tévhit, hogy a fényvédő használata többet ártana a bőrünknek, szervezetünknek, mint használna. A mai, jó minőségű, megfelelően tesztelt fényvédők biztonságosak és hatékonyak, valamint fényvédelemmel csökkenthetjük a bőrrák, illetve bőrelváltozások kialakulásának esélyét.

A fényvédelem kulcsfontosságú szereppel bír

A fényvédelemmel, fényvédőkkel kapcsolatos tévhitek tisztázása segíthet abban, hogy mindenki megfelelően tudjon gondoskodni bőre védelméről és megelőzhesse a káros UV-sugarak okozta bőrkárosodásokat. Ne feledjük: a megfelelő fényvédelem kulcsfontosságú a szép bőr megőrzésében.

A te rutinodnak része a fényvédelem?

Fizikai és kémiai fényvédők minden bőrtípusra elérhetőek webshopunkban, klinikánkon is. Ha bizonytalan vagy, melyik fényvédő ideális számodra, illetve a Te bőrödnek mi a legoptimálisabb fényvédelem, keress bennünket telefonos elérhetőségeinken személyes tanácsadás miatt!

Szerző

Rólunk

Esztétikai klinikaként személyre szabott és innovatív kezelésekre specializálódtunk, amelyek az Ön egyedi szépségét pontosan úgy emelik ki, ahogyan arra Ön vágyik!

Szakértői csapatunk elkötelezett amellett, hogy a legmagasabb szintű ellátást és professzionalizmust nyújtsa Önnek.

A fejlett arckezelésektől kezdve egészen a non-invazív alakformáló technikákig szolgáltatások széles skáláját kínáljuk, amelyek célja, hogy a lehető legjobban érezze magát a bőrében és azt lássa a tükörben, amire mindig is vágyott!

Bízzon szakértelmünkben, merüljön el az exkluzív szolgáltatásainkban és vágjon bele egy olyan átalakulásba, amely kívül-belül magabiztosságot eredményez.

Legfrisebb bejegyzéseink

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás a hírlevélre