Fókuszban a pigmentfoltok

Woman 367371 1920 cmscrop

Melyiket válasszam?

A bőrön, elsősorban arcon, dekoltázson, kézfejen megjelenő pigmentfoltok kialakulásáért elsősorban a kiszolgáltatott bőrünket érő környezeti hatások tehetők felelőssé. Bár ezek a foltok teljesen ártalmatlanok, mégis esztétkiailag meglehetősen zavaróak, és ha tetszik, ha nem bizony öregítenek is. Ezért számos vendég keres fel minket azzal az igénnyel, hogy pigmentfoltjaitól búcsút szertene venni.

Az egy pontban koncentrálódó melanin okozta barna foltok (pigmentfoltok) halványítására számos lehetőség áll rendelkezésre egészen a legenyhébb – a kezelés ideje alatt is kellemes érzést adó – eljárásoktól, a hosszabb gyógyulással járó, de legintenzebb eredményt adó beavatkozásokig.

Azt, hogy kinek mely kezelés elegendő a kívánt eredmény eléréséhez, mindig egy professzionális bőrdiagnosztika alapján, precíz, szakszerű mérlegelés eredménye.

Mely kezelések alkalmasak a pigmentfoltok halványítására, eltüntetésére?

 

1. Otthoni bőrápolás

Sokan elbagatelizálják, én mégis első helyre teszem, a megfelelő otthoni ápolást, a halványító-világosító otthoni termékek használatát. Ezek közül az IMAGE Skincare ILUMA, és MD termékcsaládjainak kifejezetten erre a célra kifejlesztett, és bizonyítottan garantált eredményt hozó termékei kiváló választások.

Unnamed 2 1

2. SSR kezelés

Super Skin Rejuvenációs kezelés során kíméletes módon, nagy energiájú széles spektrumú fényvillanásokkal  kezeljük és stimuláljuk  a kötőszövetet anélkül, hogy a bőrfelszínt károsítanánk. Hatására számos egyéb pozitív tulajdonsága mellett a pigment és öregségi foltok halványulnak.

A kezelést követően a bőr kipirosodik, mely nagyon rövid időn belül megszűnik. A kezelés hatása fokozatosan válik láthatóvá, hiszen  a kötőszövetek hat hónapon át folyamatos megújuláson mennek keresztül. Klinikailag igazoltan a kezelést követően 1 évig tart a kollagénrostok képződésének fokozódása.

Unnamed 5 1

 

3. IMAGE Designer peelingek

Designer Peelingek új koncepciót valósítanak meg a peelingezésben. Számos, kifejezetten egyénre szabott peeling elérhető már Nálunk. A pigmentfoltok halványítására a mega-világosító Lieghtening lift, vagy Lightening Lift Forte kezelés javasolt, mely egyensúlyt teremt a bőr megjelenésében. Ennél még intenzívebb hatással bír a Perfection Lift vagy annak Forte változata mely egy igazi három az egyben kezelés: előrehaladott örgedés, pigmentáció, és akne kezelésére. Ezeknél a peelingeknél nagy hangsúlyt kap a bőr megfelelő előkészítése, és utógondozása megfelelő IMAGE termékek használatával.

A kezelést követően a bőr kipirosodik, majd az esetek zömében a 2. napon finoman esztétikailag nem zavaróan, hámlani kezd, a hámlás a 6.-7. napon fejeződik be. A peelingeket megfelelő termékek használatával elő kell készíteni és utóápolás kötelező a kezeléseket követően! A legjobb eredményeket a kezelések kúraszerű, általában 6 alkalmas ismétlésével érjük el.

Unnamed 4 2

 

 

4. GENOSYS Dermarolleres kezelés

 

Genosys Dermarollerrel végzett kezelés egy innovatív intradermális rendszer, mely aktív, orvosi erősségű és tisztaságú  hatóanyagokat juttat a bőr mélyebb rétegeibe, emellett stimulálja a természetes kollagén termelést, a sebgyógyulási folyamatok beindításával.

A roller több mint 500 000 (!) mikrocsatornát képez a bőrön 5-10 perc alatt, mélyen az epidermisz barrierén áttörve, mely a leginkább gátolja a hatóanyagok felszívódását. Az így bevitt aktív hatóanyagok elérik a mélyen fekvő sejteket is. A mikrotűs rollerezés a lézeres bőrmegújítás alternatíváját jelentheti azoknál a pácienseknél, akiknél nem végezhető lézeres beavatkozás, vagy kevesebb kockázatot vonzó, kevésbé invazív eljárást keresnek. Ez a kezelés egy biztonságos alternatívát kínál, mellyel javíthatjuk a pigmentációt, továbbá a striákat, aknés hegeket is, sőt még a ráncokat is csökkenthetjünk.

A kezelést követően a bőr kipirosodása tapasztalható, mely a bőr minőségétől, és a tű méretétől függően, maximum 24 órán belül elmúlik. Ezt követően a bőr finom hámlása tapasztalható.

Genosys22 cmscrop 1

 

 

5. Orvosi Frakcionált lézerkezelés

 

Az Orvosi frakcionált lézerkezelés során a bőr felületére a probléma kezeléséhez szükséges beállításnak megfelelő mélységben és sűrűségben, oszlopszerűen juttatjuk a lézersugarat. Ennek következtében a bőr kezelt rétege pontos és ellenőrzött módon eltávolításra kerül, valamint a célzott mikrosérülések következtében a kollagéntermelés stimulációját érjük el. Ez az eljárás azon felül, hogy eltünteti a nem kívánt barna foltokat, a bőrt feszessé teszi, fokozza lágyságát, simitja a ráncokat hegeket, striákat is.

A kezelést követő 1.-2 napon a kipirult, duzzadt bőrt erőteljesen hidratálni kell, a 3.-4. napon a bőr barnásan elszíneződik (sminkkel jól fedhető), majd a felső bőrréteg lehámlik. Általában egy hét után a finom hámlás befejeződik, és ragyogó, friss bőr jelenik meg. 

Unnamed 6 1

Minden egyes kezelés után rendkívül fontos a magas faktorszámú fényvédő krém használata, és hogy visszacsatoljak az első pontban leírtakra a megfelelő otthoni ápolás.

Unnamed 3 3

A frakcionált lézerkezelésen, és dermarolleres kezelésen kívül, mindről személyes tapasztalattal is rendelkezem. Így most már saját élményeim birtokában teljes bizonyossággal állíthatom, hogy a fokozatosság elvét is szem előtt tartva, erre a problémára mindenkinek van megoldás.

Ha hasonló problémával küzd, várjuk Önt is szerettel!

Minden kedves jelenlegi és leendő Vendégünknek nagyon jó utat kívánok a szépülés útján!

Szerző

Rólunk

Esztétikai klinikaként személyre szabott és innovatív kezelésekre specializálódtunk, amelyek az Ön egyedi szépségét pontosan úgy emelik ki, ahogyan arra Ön vágyik!

Szakértői csapatunk elkötelezett amellett, hogy a legmagasabb szintű ellátást és professzionalizmust nyújtsa Önnek.

A fejlett arckezelésektől kezdve egészen a non-invazív alakformáló technikákig szolgáltatások széles skáláját kínáljuk, amelyek célja, hogy a lehető legjobban érezze magát a bőrében és azt lássa a tükörben, amire mindig is vágyott!

Bízzon szakértelmünkben, merüljön el az exkluzív szolgáltatásainkban és vágjon bele egy olyan átalakulásba, amely kívül-belül magabiztosságot eredményez.

Legfrisebb bejegyzéseink

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás a hírlevélre