HIFU kezelés- rombolunk, vagy építkezünk?

Öregedő arcbőr

A HIFU kezelés egyedülálló nagyszerűségét pontosan az adja, ami egyben számtalan veszélyt rejt magában. Fontos, hogy tisztában legyünk ezzel.

 

A HIFU nem a kezelőgép, hanem a technológia megnevezése

(Magas intenzitású fókuszált ultrahang kezelés)

Ugyanúgy csupán az összefoglaló neve, mint amikor azt mondom lézer….

Hiszen az lehet ilyen is, olyan is…

Ezek a képek mind lézereket ábrázolnak. Melyik alá feküdne ha az arcát szeretné szépíteni?

Az egyik lézer az arcon rombol (bár másra kiváló eszköz), a másik semmit nem ér, a harmadik erre lett kifejlesztve, hogy sérülést követően a bőr újraépülésbe kezdjen (széndioxid frakcionált lézer)

Lezerek

A HIFU hasonlóképpen sokféle 

Magát az eljárást nem csupán az esztétikai kezelések során használjuk, hiszen számtalan lehetőség rejlik betegségek gyógyításánál is abban, hogy nagy energiát közvetítve egy meghatározott pontban ROMBOLHASSUNK….

Igen, bármilyen ijesztően is hangzik, a HIFU rombolást végez, sérülést okoz, de pont ezért nagyszerű!!! Persze a veszélye is pont ebben rejlik….

Miért is akarunk rombolást végezni, sérülést létrehozni vele?

Betegségek esetében a kóros szövetek megsemmísítésére (pl. Prosztata betegségek)

Esztétikában a zsírsejtek lerombolására.

Feszesítés, lifting hatás eléréséhez a szervezet öngyógyító folyamatait felhasználva mikrosérüléseket okozva.

Hogy lehet elérni, hogy az ultrahanghullámok azt érjék el amit szeretnénk?

( Prosztatakezelés, arcfeszesítés, zsírbontás? )

Kell egy gép, ami:

-pontosan, garantáltan ( !!!) ott fókuszálja a láthatatlan hullámokat, ahova „célzunk”

-pontosan annyi energiát adjon le, amennyi a kívánt hatáshoz szükséges

-pontosan akkora területen érjen csak el hatást, amennyire a kívánt hatáshoz szükség van (különben károsítja a környező szöveteket)

Ezért komoly engedélyeztetési eljárásnak kell alávetni a gépeket, és biztonságosságát ellenőrizni.

Minden orvosi HIFU (akár gyógyításban használt, akár esztétikában) orvosi CE engedéllyel rendelkezik, és minden orvosi HIFU gép fejét (amit meghatározott lövésszám után biztonsági okból rendszeresen cserélni kell) külön-külön is bevizsgálnak, hogy a biztonsági előírásoknak megfeleljen.

Nézzük az esztétikában használt HIFU gépeket

A cél:

Lifting kezeléseknél:

Biztonságos géppel 3 mélységben kezelve a szöveteket, jelentős számú mikrosérülést okozunk a kívánt mélységben, ami a szervezet regenerálódása során a szövetek újraépülését okozza, feszesít, lifting hatást ér el.

Zsírbontó kezeléseknél:

Jelentős energiát kell ( az arckezelésektől eltérő fejjel !)a zsírszövetbe juttatni, ami a zsírsejtek roncsolását, szétesését éri el. Itt feltétlenül szükséges megfelelő zsírszöveti vastagság , hogy elkerülhető legyen a többi szövet sérülése.

Elkerülendő:

Nem megfelelő fókuszpontú, nem megfelelő energialeadású ellenőrizetlen gép használata, mert így nem feltétlenül mikrosérülést okozunk, hanem a szövetek nagyfokú maradandó károsodását, akár leépülését is elérhetjük. (Pl.: zsírvesztés az arcon , idegek sérülése, csonthártya sérülése stb.)

Nem megfelelő lövésszám, anatómiailag nem megfelelő célzás, túl sok, vagy túl kevés leadott energia, kezelés „ismételgetése” (a valódi HIFU nem kúraszerű kezelés, egyetlen kezelésből áll ! )

Ugyanezeket a hibákat el lehet érni megfelelő minősítésű géppel is, ha a kezelés során nem vesszük figyelembe az anatómiai adottságokat, ha nem ismerjük, melyik területen milyen mélységben szabad csak kezelni biztonságosan, ha nem vagyunk tisztában a kezelés veszélyeivel.

Összességében

A nagyszerűsége és a veszélye is abban rejlik, hogy „csak” (??!!!) egy gépi kezelés, ami láthatatlan hullámokkal dolgozik, a bőrfelszín sérülése nélkül, ezért nehezen elelnőrizhető hogy az aktuális kezelés biztonságos-e.

A HIFU technológia kiváló lehetőségeket rejt magában, ha a mefelelő problémára a megfelelő gépet megfelelő módon használjuk.

Hatalmas a kezelő felelőssége, hogy kellő gondossággal, megfelelő géppel és tapasztalattal-tudással biztonságosan használja, és tartós eredményt érjen el tartós károsodás helyett.

Bármilyen nagyszerű az eljárás, nem minden probléma megoldására alkalmas, és nem mindenkinél érhető el ezzel a kezeléssel a „vágyott” hatás, van akinél kifejezetten értelmetlen ezt a kezelést elvégezni. Van azonban, amikor kombinációban használva érhetjük el a célunkat.

Az ár…..Igen, ez egy fontos kérdés…..A biztonságos, orvosi HIFU kezelésnél használt gép magas ára, és a rendkívül magas fenntartási költség ( az orvosi gépeknél kötelező fejcsere) miatt több év alatt megtérülő befektetések. Sok esetben a kezelések árából is következtetni lehet arra, hogy megfelelő géppel végzik-e a kezelést, mert sajnos nincsenek csodák….egyetlen gyártó sem adja tizedáron a megfelelő minősítésű gépeit és bevizsgált kezelőfejeket, valamint egyetlen kezelőhely sem végez bekerülési költség alatt kezelést…

Hogy mi lehet az oka, hogy vannak a magas árfekvésű és rendkívül alacsony áron dolgozó HIFU kezelőhelyek ? És ki melyiket választja?

Ezt mindenki maga kell hogy megválaszolja és eldöntse, ez az írás csak arra szolgálhat, hogy mielőtt belevágunk, értsük meg, ez egy komoly kezelés, orvosi mélységeket érint, és a csalódás elkerüléséhez a körültekintés elengedhetetlen.

Megfontolt, sikeres szépülést kívánok!

dr Fercsik-Tóth Beatrix

Hifu kezeles porta bella vita

Szerző

Rólunk

Esztétikai klinikaként személyre szabott és innovatív kezelésekre specializálódtunk, amelyek az Ön egyedi szépségét pontosan úgy emelik ki, ahogyan arra Ön vágyik!

Szakértői csapatunk elkötelezett amellett, hogy a legmagasabb szintű ellátást és professzionalizmust nyújtsa Önnek.

A fejlett arckezelésektől kezdve egészen a non-invazív alakformáló technikákig szolgáltatások széles skáláját kínáljuk, amelyek célja, hogy a lehető legjobban érezze magát a bőrében és azt lássa a tükörben, amire mindig is vágyott!

Bízzon szakértelmünkben, merüljön el az exkluzív szolgáltatásainkban és vágjon bele egy olyan átalakulásba, amely kívül-belül magabiztosságot eredményez.

Legfrisebb bejegyzéseink

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás a hírlevélre