Hyaluronsavas ajakfeltöltés, ajakformázás

Img 2174 1 cmscrop

hyaluronsavas ajakfeltöltés ma már nagyon gyakori orvosesztétikai beavatkozás, és minél nagyobb az érdeklődés iránta, annál több kérdés merül fel, sokszor félrevezető hírek, állítások, vagy „sugallatok” ütik fel a fejüket a social medián, sokszor téves információkkal félrevezetve, időnként akár veszélybe sodorva aki ilyen beavatkozást tervez, vagy akár  igénybe vett.

Minden kezelésnél, és itt ugyanúgy a legfontosabb, hogy a kezelés nem általános, személyre szól! Ezért nem várhatjuk, hogy nekünk pont olyan anyaggal, pont olyan ajkunk lesz, pont akkora mennyiségtől mint bármelyik ismerősünknek, vagy akár nem jelenthetjük ki azt sem, hogy ami a másiknak jó, az nekem is. 

Számtalan anyag és technika közül mindenkinek a saját ajkához igazított hozza meg a várt eredményt.

Az egyik leggyakoribb kérdés, hogy „nekem mennyi és milyen anyag kell, hogy szép legyen, és mennyire tartós?”

Erről néhány gondolat …

Mennyi anyag szükséges egy hyaluronsavas ajakfeltöltéshez

Természetesen ez egy nagyon fontos kérdés, hiszen ez határozza meg a kezelés költségét.

Pontos általános választ nem lehet adni, mégis néhány gondolatot és eredményt megosztok, ami talán segítséget nyújt egy döntés meghozatalában.

Ugyanakkor minden kezelés előtt átbeszéljük, megtervezzük a kezelést, figyelembe véve az ajak anatómiai adottságait, esztétikai megjelenését, az arc arányait is ( hiszen ajkunk meghatározó szerves része, ettől lesz meg a harmónia) , a páciens személyiségét/ elvárását stb. Ezek alapján választjuk ki a kezeléshez a legoptimálisabb hyaluronsavat és feltöltési technikát.

Tapasztalataim alapján a legszebb eredmények a fokozatos felépítéssel érhetőek el, így 1 kezelés alkalmával nem juttatok be 1 milliliternél több anyagot az ajakba, ha szükséges tovább „építkezni”, azt több héttel a kezelés után végzem csak el.

Az ajak adottsága

 

Az ajak formája, a szövetek állapota, a pozíciója, az eredeti nagysága mind-mind meghatározza, hogy 1 milliliter anyag mekkora változást eredményez. 

Ha ezeket figyelembe vesszük, akkor lehetnek  reálisak az elvárásaink 1 milliliter anyagtól.

Például:

Egy fiatal feszesebb ajak esetén nyilvánvaló, hogy látványosabb változást hoz 1 ml hyaluronsavval történő kezelés, mint idősebb korban egy jelentősebb volumenveszteségű, elvékonyodó,sok esetben formáját vesztett ajaknál. (Ugyanazon típusú hyaluronsav esetében)

 Mindkét esetben 1 ml Restylane Kysse töltőanyaggal történt a kezelés.

Ugyanakkor sokszor hallom ezt az érvet is: ” Úgyis nagy a szám, csak feszesebbet, formásabbat szeretnék, de csak pici anyag legyen benne, ne legyen nagy! „. Persze ha belegondolunk, hogy egy valóban eredendően nagyobb ajakba a „pici” anyag beleveszik, míg a vékonyabbat hamarabb megfeszíti, akkor világos, hogy önmagában az ajak mérte sem határozza meg az 1 ml-rel elért eredményt.

A hyaluronsav minősége

– azaz a láthatatlan, vagy a nagyon látványos ajakfeltöltés egyik titka- 

Ugyanakkora mennyiség felhasználásánál a választott anyag is jelentősen meghatározza a kezelés eredményét.

(Itt meg kell jegyezni azt is, hogy ez befolyásolja a tartósságot is) 

Az alapvető, hogy biztonságos hyaluronsav (sosem szilikon!!!!!!) , a hyaluronsavak közül is a megbízható helyről származó, garantált minőségű anyag jöhet szóba orvos által beadva.  

Az orvosi hyaluronsavak esetében sok termékcsalád áll rendelkezésre, de még azon belül is széles választék van. (Pl. A Restylane termékcsaládnak 9 féle , a Juvedermnek is hasonlóan sok különböző tulajdonságú anyaga van, és ez nem véletlen)

Amikor a hyaluronsavas  ajakfeltöltéshez kiválasztjuk a  felhasználandó anyagot, nem csupán  termékcsaládot választunk (például Restylane vagy Juvederm), hanem figyelembe vesszük a tartósságot, az ajak elérni kívánt megjelenését, adottságait stb.

Például  a lágyabb anyagokkal diszkréten szinte csak hidratáljuk, minimálisan volumenizáljuk a szájat, míg a „keményebb” anyagokkal határozottabb változásokat érhetünk el a szinte „kicsattanó” ajkakig.

Az elérni kívánt eredmény

  •  A forma

Nyilvánvaló, ha csak az ajak kontúrozására, diszkrét volumenizálására van szükség, az kevesebb anyagot igényel, mintha a formáját is alakítani kell. 

Erre mutatok példát két hasonló korú, hasonló szöveti szerkezetű  fiatal esetében.

Ajakkontúrozás 0,55 ml Juvederm Ultra smile hyaluronsavval

 Ajak formálása 1 ml hyaluronsavval:

Img 7303
  • A mérték 

Amikor az első kezelés eredményénél jelentősebb változásra vágyunk, akkor jön szóba további hyaluronsav felhasználása.

A képen a kiindulóállapot, az első kezelés (1 milliliter ) végleges eredménye, majd az azt követő újabb kezelés utáni ajak látható.

 

Img 0587

Hyaluronsavas ajakfeltöltések 1  milliliter anyaggal

Most pedig megmutatunk néhány eredményt, amit különböző adottságú szájakból, különböző hyaluronsavakkal, sokszor eltérő, egyénre igazított bejuttatási technikával értünk el, pácienseink  elvárásai szerint.

Img 3245
Img 7334
Img 3822
Img 4885 1
Img 3249
Img 7493
Img 2174 1
Img 3248
Img 2120 2

Kövessen minket az Instagramon

 

Napi aktualitásokkal, kezelésekkel, előtte-utána képekkel, napi sztorikkal, kisvideókkal követheti munkánkat Instagram oldalunkon.

Kövessen  minket: @portabellavita

Instagram fiókunkat a képre kattintva is elérheti: 

Instagram logo 5 1

Szerző

Rólunk

Esztétikai klinikaként személyre szabott és innovatív kezelésekre specializálódtunk, amelyek az Ön egyedi szépségét pontosan úgy emelik ki, ahogyan arra Ön vágyik!

Szakértői csapatunk elkötelezett amellett, hogy a legmagasabb szintű ellátást és professzionalizmust nyújtsa Önnek.

A fejlett arckezelésektől kezdve egészen a non-invazív alakformáló technikákig szolgáltatások széles skáláját kínáljuk, amelyek célja, hogy a lehető legjobban érezze magát a bőrében és azt lássa a tükörben, amire mindig is vágyott!

Bízzon szakértelmünkben, merüljön el az exkluzív szolgáltatásainkban és vágjon bele egy olyan átalakulásba, amely kívül-belül magabiztosságot eredményez.

Legfrisebb bejegyzéseink

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás a hírlevélre