Hyaluronsavas ajakfeltöltés és a harmónia

Hyaluronsavas ajakfeltoltes 1

Hyaluronsavas ajakfeltöltésnél nem szabad elfelejteni, hogy nem csak hyaluronsav, vagy akár a legtrendibb technika, forma megválasztása fontos, hiszen a kezelés az arc  változása is!

Különböző okból végzünk ajakfeltöltést többféle hyaluronsav és technika kombinálásával. 

Van, amikor csupán a szépség hangsúlyozása, van amikor egy probléma megoldása miatt fordulnak hozzánk pácienseink.

Sokszor fotókon mutatják meg, melyik az a stílus, ami tetszik, amire vágynak, emellett az adottságokat , a teljes arc arányait, harmóniáját, esetleges problémákat is figyelembe véve választunk hyaluronsavat és technikát. 

Köszönjük pácienseinknek, akik hozzájárultak, hogy megmutassuk a változásokat, nem csak az ajkakon, de teljes arccal.

Felső ajak emelés, arányok optimalizálása

 

Gyönyörű, fiatal páciensünk kezelése. Nézzük  meg a szemet, a mosolyt, de akár a száj eredeti íveit!

Kétségtelen, hogy vékonyabb a felső ajak, hogy hosszabb az orr-ajak távolság, mint ahogy a nagy könyvben meg van írva, és hogy a mosolynál elvékonyodik a felső ajak , picit megmutatva a fogínyt…
de egy ajaktöltés csak akkor szép, ha nem rombol a megjelenésen, nem veszi át a hangsúlyt az arcon, nem uralkodik, hanem “csak” optimalizál.Szerencsére a legtöbben tudják, hogy mi az, ami jól áll a stílusához, arcához, és elfogadják  a javaslatokat is. Ezért mindig átbeszéljük, mi a páciens vágya, mi mit gondolunk. Ha az elképzelések közel vannak egymáshoz, akkor történhet csak a kezelés. Soha nem egy sablon szerint!


Mindig izgalom, amikor megmutatjuk az eredményt, hogy meglássuk, tetszik-e , hiszen ez a fontos, te fogod viselni.

Az ajakfeltöltés eredménye

Az ajakfeltöltés menete

Ajak méretének növelése, pozíciójának javítása

Ez a kezelés sem “csak egy ajaktöltés”, pedig nem történt semmi más, mégis határozott változás látszik az egész arc megjelenésében.

A szép arc még szebb lett, a mosoly még gyönyörűbb.


A cél a természetes hatás, az ajak és arc harmonikusabb arányainak megteremtése volt.


Ebben az esetben finoman formáltuk és dúsítottuk az ajkat , hangsúlyoztuk a kontúrját, elkezdtük a pozíciójának javítását( előre emelését)

A vékony ajkak kezelése türelmet igényel, fokozatosan építjük fel a végeredményt. Ebben az esetben  2 lépést terveztünk, aminek az első lépést mutatjuk. Összesen 1 ml Restylane Kysse-t fogunk felhasználni.


Nem azért nem juttatunk bele 1 ml-t egyszerre, mert nem “férne” el a szájban. Hanem azért, mert tartósan szép eredményre törekszünk , hogy olyan is maradjon, amilyennek tervezzük, anélkül, hogy eldeformálódna. Tiszteletben kell tartani az ajkak kezelés közbeni “jelzéseit”, tudni kell hol a határ, amit egyszerre elbír. Idő kell, hogy szépen formálhassuk. 

Az ajakfeltöltés eredménye

Hyaluronsavas ajakfeltöltés utáni frissítő kezelés

 

“Csak egy ajakfrissítés” lenne? Pontosan ugyanaz, mint az első ajaktöltés? Nem.

Könnyen eshetnénk abba a hibába, hogy a frissítő kezeléseket túl hamar, vagy a szükségesnél nagyobb mennyiséggel végezzük el, vagy figyelmen kívül hagyjuk az előző töltés technikáját, és végül nem az az eredmény születik, amire vágyunk.


A kezelés előtt tudni kell, mikor és milyen hyaluronsavval történt a kezelés. 

Annak ellenére, hogy már változik az előző kezelés után az ajak mérete, formája, a hyaluronsav nagy része a legtöbb esetben jelen van, ezért figyelembe kell venni a jelenlétét a kezelésnél, hogy optimális eredményt érjünk el, anélkül, hogy túltöltenénk az ajkat.

Tudni kell, hogy változtatni is szeretnénk( formán, méreten), vagy valóban csak frissítjük az előző eredményt.

Ha nem szívódott még fel teljesen az előzőleg bejuttatott hyaluronsav, nem lehet szabadon választani a technikát, igazodni kell a jelenlegi állapothoz. Ha ezt nem szeretnénk, sokszor meg kell várni, hogy felszívódjon az előző töltés, vagy szükség esetén lebonthatjuk az esetleg rossz pozícióban levő anyagot.

Ez is nagyon izgalmas, meg nem unható feladat.


A bemutatott esetben 8 hónappal ezelőtt, 1 milliliterrel végzett ajakfeltöltés frissítését végeztük.
Most csak 0,5 ml hyaluronsavra volt szükségünk, hogy visszaállítsuk az első kezelés eredményét.

Ismét a természetes ,dús, feszesebb ajak elérése volt a cél, a forma hangsúlyozásával, nem fokozni, csak visszaállítani akartuk az előző kezelés eredményét..


Az ajak a kezelés után még duzzadt, de 2 hét után elnyeri végső formáját.
.

A mértékletesség nagyon fontos, ha természetes hatást szeretnénk elérni.

Ajakformálás és hegkorrekció

Nem ritka, hogy előzetesen sérült, heges ajak kezelését végezzük. A türelem ebben az esetben is nagyon fontos, hiszen a hegek és az ép szövet másképp reagál a hyaluronsavas töltésre, és elsietett, gyors eredményre törekvő kezeléssel fokozhatnánk az esztétikai eltérést, ahelyett , hogy a lehető legoptimálisabb eredményt érnénk el.

A bemutatott kezelésnél Juvederm Ultra smile 0,55 ml hyaluronsavval végeztünk finom alakítást az ajkon.
Azért választottuk ezt a hyaluronsavat, mert:

  • egy régi heg miatt erőteljesebb tartást akartunk elérni
  • emellett optimalizálni akartuk az arányokat, formát
  • a fiatal archoz feszesebb ajkat akartunk kialakítani természetes hatással
  • mértékletességre törekedtünk, a hegszövet viselkedését is figyelembe véve

A felső ajak emelése gyakori feladat, akár az ajak, akár az arc harmóniájának megteremtése miatt.

Ebben az esetben a “nehezítést” az jelentette, hogy a felső ajkon egy heg tartott stabilan az ajkat, és ilyen esetben előfordulhatna, hogy ha a heg fellazítására nem törekednénk, akkor mint egy sövény, lehúzva tartaná a sérült területet, míg a mellette lévő terület szépen emelkedne. ( “kötözött sonka” effektus)
Szóval egy nem kellően átgondolt kezelésnél kifejezetten a száj sérülését is hangsúlyozhatnánk.

Sokszor igazi kihívás, ha ilyen problémával szembesülünk, és ebben az esetben (is) nagyon nagy jelentősége van a mértékletességnek, hiszen a hegek viselkedése nem egyezik a normál szövetekével, tiszteletben kell tartani a határokat, hogy ne hangsúlyozzuk a sérülést. Ha nagyobb változást szeretnénk, 2-3 hónapnál hamarabb nem szabad tovább dolgozni, akkor is csak szépen lassan, figyelve a hegszövet “akaratát”.

Sokszor találkozunk asszimmetriával, sérüléssel, amikor a hyaluronsav fajtája, mennyisége, az adottságokhoz igazodó technika a siker kulcsa.

Az esztétikai orvos nem csupán a technikákat, anatómiai adottságokat ismeri, felméri a számodra legoptimálisabb kezelést, többek között a problémák megoldásának lehetőségeit is ismeri.

A kezelés

Ajak hangsúlyozás, mosoly optimalizálás

Ismét egy szépből szépet kezelés az ajak természetes hatású hangsúlyozásával, finom formázásával, dúsításával, asszimmetriájának csökkentésével .

Mindenkinek van valamilyen mértékű asszimmetriája, nem is kell a “tökéletesre” törekedni, a legtöbb esetben ami Neked látható, más észre sem veszi.

Ha változtatni szeretnénk rajta, mindig megfigyeljük, mi az ok.
Az ok nem feltétlenül az ajakban keresendő, lehet a fogsor, az állkapocs, az izomműködés eltérése stb.

Ha az ajak asszimmetriája nyugalomban is látszik, nem csak mozgáskor tapasztalod, akkor hyaluronsavval lehet rajta javítani.
Fontos viszont, hogy teljesen eltüntetni az asszimmetrát nem lehet, de optikailag javítani igen.
Ha viszont mozgásnál, mosolynál tapasztalod csak, akkor általában nem, vagy nem önmagában elég az ajakfeltöltés.

Esztétikai orvosod sok szempont alapján mérlegel, és választja ki a kezeléshez szükséges anyag fajtáját , mennyiségét és a kezeléshez szükséges technikát.

Ezért is fontos a kezelés előtti beszélgetés, mert a száj sem egy statikus alkatrésze az arcunknak, mozgása közben is felmérjük , ehhez hozzávesszük a vágyaidat, majd elmondjuk a lehetőségeket.
Ha megtaláltuk a közös nevezőt, megtörtént a részletes tájékoztatást is, amit a kitöltendő dokumentációkban is tartalmazott, megtörtént a száj zsibbasztása krémmel, nem maradt megválaszolatlan kérdés,  akkor bele is vághatunk a kezelésbe.

A kezelés

Ajakdúsítás és a mimika

0,55 ml Juvederm Volift hyaluronsavval történt a kezelés a természetességre törekedve.

A szépből szépet kezeléseknél is igaz, hogy a kevesebb sokszor több.
Nem minden kezelésnél van szükség korrekciókra, arányok változtatására, “egyszerűen” dúsítani, hangsúlyozni szeretnénk az ajkat, megőrizve a szép mosolyt, mimikát.


Nem csak az archoz igazított arányokat, az arc harmóniáját kell figyelembe venni.
Nagyon fontos, hogy az ajak mozgásait, a mosolyt sem rombolhatjuk.
Akár az anyag, akár a technika megválasztásánál is figyelembe kell venni a száj adottságait, a mimikát is, mert könnyen megtörténhetne, hogy egy szemből, mozdulatlanul gyönyörű ajak is eldeformálódik egy mosolynál.

A DINAMIKA is egy szempont az ajaktöltéseknél, és sokszor ezen “bukik el”, ha természetes ajkat szeretnél, beszédnél, mosolynál viszont szemet szúr a hyaluronsavas töltés.A hyaluronsavak is különböző tulajdonságokkal rendelkeznek, az ajkadhoz, a célhoz választott hyaluronsav IS meghatározza a végeredményt.

Az ajakfeltöltés eredménye

A hyaluronsavas ajakfeltöltés menete

Ajakdúsítás, optimalizálás

Amikor a szépség adott, és a feladat csak a hangsúlyozás, optimalizálás.

A természetes hatású hyaluronsavas ajakfeltöltésnek nem az a célja, hogy a kezelés után uralja az arcot a száj, hanem harmonikusan illeszkedjen az archoz, a karakterhez, a személyiséghez, a mimikához.

Ha nem így történik, akkor elveszíti a természetességét, és bármilyen trendi lenne, nem feltétlenül illeszkedne az archoz, és ahelyett, hogy díszítene , mint egy fonom ékszer, zavaróan vonzaná mások tekintetét, elterelve a szemről, az arc szép vonásairól.

Sokszor a finom változás is elég, hogy gyönyörű, hangsúlyosabb legyen az ajak, és ha rúzs kerül rá, a nevetésnél se legyen rúzsos a fogsor.

A mértékletesség és/vagy a természetes hatású szépség pedig igenis trendi!

Gyönyörű páciensünk első ajaktöltése 0,55 ml Juvederm Volift hyaluronsavval történt.

Erre a hyaluronsavra esett a választás, mert:
Ebben az esetben az ajak hangsúlyozása, dúsítása volt az elsődleges célunk, minimálisan megemelve a felső ajkat ,semmiképpen nem volt indokolt az eredendően szép ajak formájának megváltoztatása, viszont a rendkívül hangsúlyos szem, az arc harmóniája, és arányai, a dekoratív megjelenés fokozása miatt diszkrét, mértékletes változtatás mellett döntöttünk.

Ha csak az ajak változását figyeled meg, látod, hogy a változás valóban diszkrét, de ha az arc egészét nézed, láthatod, hogy ennyi változtatás elégséges ahhoz, hogy az összkép harmonikus legyen.

 

B3ae04a0 2945 4fda 9c42 7b64c28ac617

Köszönöm a bizalmat a hozzánk forduló  pácienseinknek, és köszönöm a lehetőséget , hogy modellkezelés keretében bemutathattam páciensem hozzájárulásával a róla készült képeket.

Minden Hölgynek sikeres, örömteli szépülést, az Uraknak sármos fiatalodást kívánok! 

Szerző

Rólunk

Esztétikai klinikaként személyre szabott és innovatív kezelésekre specializálódtunk, amelyek az Ön egyedi szépségét pontosan úgy emelik ki, ahogyan arra Ön vágyik!

Szakértői csapatunk elkötelezett amellett, hogy a legmagasabb szintű ellátást és professzionalizmust nyújtsa Önnek.

A fejlett arckezelésektől kezdve egészen a non-invazív alakformáló technikákig szolgáltatások széles skáláját kínáljuk, amelyek célja, hogy a lehető legjobban érezze magát a bőrében és azt lássa a tükörben, amire mindig is vágyott!

Bízzon szakértelmünkben, merüljön el az exkluzív szolgáltatásainkban és vágjon bele egy olyan átalakulásba, amely kívül-belül magabiztosságot eredményez.

Legfrisebb bejegyzéseink

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás a hírlevélre