Hyaluronsavas ajakfeltöltés

Hyaluronsavas ajakfeltoltes porta bella vita

A telt ajkak a fiatalság, szépség, érzékiség fogalmaival szorosan összekapcsolódnak.

A kultúrák különbözősége miatt ennek mértéke eltérő, és változik az ajakfeltöltések trendje is. Az esztétikai orvoslásban az ajakharmonizáció a természetes hatású, archoz illeszkedő arányos ajkak kialakítást jelenti ,  elkerülve az ajkak tartós deformálását, és ehhez kiváló anyagok, orvosi technikák állnak már rendelkezésre.

Több kutatás és felmérés foglalkozott azzal a kérdéssel, hogy mikor látunk szépnek egy arcot, ugyanígy mikor szép egy száj.

Alapvetően az a megállapítás született, hogy azt ítéljük szépnek, ahol érvényesül az Aranymetszés szabálya, amit Leonardo DaVinci írt le, és egy résznek az egészhez való arányát adja meg.

Ebből is következik, hogy a hyaluronsavas ajakfeltöltés nem végezhető sablon szerint, hiszen nem koncentrálhatunk kizárólag a szájra, mert az az arcunk része, és mivel minden arc különbözik, két egyforma ajak sem létezhet, mert az egyensúly megtartása rendkívül fontos az arc harmóniájának megteremtésében.

Julie Horne Lips inspiráció

Nem csupán hyaluronsavas ajaktöltés, hanem hyaluronsavas ajakformázás egy egyedi, speciális technika segítségével, ami az ajak esztétikus arányainak arányainak kialakításával, különleges kontúros hatás elérésére is alkalmas. 

A technikát Julie Horne mastertréningjén sajátítottuk el, és ennek alapján végezzük a „Julie Horne Lips inspration” ajakfeltöltéseket.

Hyaluronsavas ajakfeltöltés
Hyaluronsavas ajakfeltöltés

 

Hyaluronsavas ajakfeltöltés

Ajakdúsítás

Mivel az ajak a szemmel egyenértékűen hangsúlyos része arcunknak, már fiatalon is zavaró lehet vékonysága, esetleges aszimmetriája, ami akár születésünktől fogva látható, de akár a fogsor szabálytalansága is okozhatja.

Ebben az esetben az ajakfeltöltés során a volument növeljük úgy, hogy a megfelelő technika megválasztásával az arányosság szabályait megtartva alakítjuk ki a dúsabb ajkat, miközben az aszimmetria korrigálására törekszünk. Emellett a hyaluronsavas töltőanyag megválasztásával lehetőségünk van a lágy, és „kicsattanó” hatás kivitelezésére is.

Az alábbi képek egy , az arc karakteréhez és a személyiséghez igazodóan lágy, természetes hatású hyaluronsavas ajakfeltöltés, és aszimmetria korrekció eredményeit mutatják.

Hyaluronsavas ajakfeltöltés előtte utána fotók szemből
Hyaluronsavas ajakfeltöltés előtte utána fotók oldalról

 Ajakfiatalítás

Ajkainkon, mint arcunk egyéb területein is nyomot hagy az idő múlása, az ajak a volumenvesztéstől elkeskenyedik, rövidül, sok esetben a kontúrja elmosódottnak tűnik, megjelennek a szájzugban és a száj feletti barázdák, az ajak felszíne ráncolódik.

Az idő múlásával szomorú, szigorú kifejezést kölcsönöz az arcnak, és mivel elveszíti hangsúlyos jellegét, optikailag ront az arc fiatalosságán.

Az alábbi képen látható hyaluronsavas ajakfiatalítás során az ajkak kontúrozása, az elvékonyodott ajkak „helyreállítása”, a kialakult aszimmetria korrekciója, a szájzugban megjelenő redő korrigálása történt.

Hyaluronsavas ajakfeltöltés előtte utána fotók szemből

A hyaluronsavas ajakfeltöltés menete

Az orvosi kezeléshez a hyaluronsav mennyisége és fajtája szakmai szempontok alapján történik. Érzéstelenítést követően a hyaluronsavat tűvel juttatjuk az ajakba, a technikát minden esetben az elérendő célhoz választjuk meg.

Fontos, hogy az ajak deformálását, a hyaluronsav elvándorlását ( pl.”kacsaszáj” ) okozó technikát és túltöltést kerüljük el, hiszen ezek akár hosszú évekig sem javulnak, és megoldásuk a hyaluronsav enzimes bontásával oldhatóak meg. Túltöltött, vagy deformált ajak hyaluronsavas formálása, újratöltése az előző kezelés bontása után lehetséges.

A hyaluronsavas ajakfeltöltést követően időnként látható bevérzés alakul ki, ami spontán megszűnik. A kezelés után nagyon gyakran alakul ki duzzanat, ennek mértéke nagyban függ a páciens adottságaitól. A duzzanat hűtéssel csökkenthető, és általában 1-2 nap alatt szűnik meg. 

Az ajak a végleges formáját 2 hét múlva éri el. 

Tartósságát jelentősen befolyásolják az egyéni adottságok, életmód, illetve a megelőző ajaktöltések száma. ( Az első ajaktöltésnél a leggyorsabb a látvány csökkenése annak ellenére, hogy a hyaluronsav nem szívódik ilyenkor sem fel hamarabb. Frissítő/ismétlő ajaktöltéseknél a kezelések között már egyre hosszabb idő telik el.)

Az orvosi hyaluronsavas kezelések leírásról részleteket itt talál: Hyaluronsavas feltöltés 

Szerző

Rólunk

Esztétikai klinikaként személyre szabott és innovatív kezelésekre specializálódtunk, amelyek az Ön egyedi szépségét pontosan úgy emelik ki, ahogyan arra Ön vágyik!

Szakértői csapatunk elkötelezett amellett, hogy a legmagasabb szintű ellátást és professzionalizmust nyújtsa Önnek.

A fejlett arckezelésektől kezdve egészen a non-invazív alakformáló technikákig szolgáltatások széles skáláját kínáljuk, amelyek célja, hogy a lehető legjobban érezze magát a bőrében és azt lássa a tükörben, amire mindig is vágyott!

Bízzon szakértelmünkben, merüljön el az exkluzív szolgáltatásainkban és vágjon bele egy olyan átalakulásba, amely kívül-belül magabiztosságot eredményez.

Legfrisebb bejegyzéseink

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás a hírlevélre