Hyaluronsavas ráncfeltöltés, vagy arcfiatalítás?

Hyaluronsavas feltoltes cmscrop

A hyaluronsavak fajtái, eltérő tulajdonságai, az arc anatómiájához, mimikájához, egyediségéhez igazított technikai lehetőségek más szemléletű esztétikai kezelésekre adnak lehetőséget.

Gyakran érkeznek pácienseink mélyülő, zavaró ráncaik hyaluronsavas feltöltése miatti igénnyel, de ma már ritka, hogy valóban a ráncok kezelésével orvosoljuk a problémát.

A ráncok sokszor csak „tünetei” az idő múlásának, az átalakuló arcszerkezet, kontúrok megváltozása az ok leggyakrabban, és nem a ráncok mentén található volumenhiány.

Kézenfekvő így, hogy nem a ráncoknál kell a kezelést elvégezni, hanem a valódi okokat korrigálni, javítani a szerkezeti változásokon, arckontúrokon, simítani a felszínen mutatkozó egyenetlenségeket. Következményesen a ráncok is simulni fognak, de összességében hyaluronsavas arcfiatalítást végzünk hyaluronsavas ráncfeltöltés helyett.

Többször végeztünk már bemutató kezeléseket, ahol a résztvevők élőben is követhették a hyaluronsavas feltöltéseket. Nehéz a sok bemutatóból kiragadni néhány példát, hiszen egytől egyig kedvesek nekünk az eredmények, most mégis néhány kezelés eredményével mutatjuk be, hogy miért az arcfiatalítás a ráncfeltöltés helyett az eredményes sok esetben.

A bemutatott esetekben nem töltöttünk ráncokat, a szerkezet javítása és a kontúrok fiatalítása volt a cél, mégis a ráncok is jelentősen elsimultak.

Megmutatjuk azt is, amit nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a hyaluronsavas kezeléseknek van azonnali látszata, de a végleges eredményhez itt is kell az idő, hiszen a kezelés után még csak a bejuttatott anyag mennyisége látszik. A hyaluronsav a szövetek közül jelentős mennyiségű vizet köt meg, ezért hetek alatt jelentős változás lesz még a kezelést követően, az emelő és simító hatás napról napra fokozódik.

Hyaluronsavas arcfiatalítás 1.

Hyaluronsavas arcfiatalítás

Csilla kozmetikusként dolgozik, munkáját dicséri saját, gyönyörűen “karban tartott” arca.
Példája jól mutatja, hogy a folyamatos kozmetikai kezelések mellett eljön egy pillanat, amikor az arc szerkezetének változásán orvosi beavatkozás segíthet. Persze ezt követően ismét nagy szerepe van a kozmetikai kezeléseknek, bőrápolásnak, majd időnként ( sokkal ritkábban) az orvosi kezelések frissítésének.

FONTOS, hogy az orvosi és kozmetikai kezelések nem cserélhetőek le egymásra!

Az abszolút természetes megjelenés megtartása mellett emeltünk, simítottunk, kontúroztunk, hogy a fiatalos, nőies megjelenést javítsuk, a szép vonásokat hangsúlyozzuk, figyelembe véve az arc optimális arányait.

Ennek megfelelően terveztünk, és végeztünk kezelést a középarc-járomív területén, illetve az áll kiemelését, az állív élesítését végeztük el.

Közvetlenül a kezelés előtt és után készült képek.

Hyaluronsavas ráncfeltöltés előtte utána
Hyaluronsavas ráncfeltöltés előtte utána
Hyaluronsavas ráncfeltöltés előtte utána

Hetekkel a kezelés elvégzése után ismét fotóztunk.

A képeken a kezelés előtti, és több hét múlva kialakult eredményt mutatjuk.

Kezelés előtte utána
Kezelés előtte utána

Hyaluronsavas arcfiatalítás 2.

 

Hyaluronsavas arcfiatalítás

A hyaluronsavas ráncfeltöltés során az arc “frissítését”, az arckontúr javítását végeztük, ajakfeltöltéssel, az abszolút természétes hatást szem előtt tartva.

A hyaluronsavas ráncfeltöltés során a változás mértéke nem csak a felhasznált anyag mennyiségétől függ, de a jól megválasztott kombinációtól is.


Ebben az esetben összesen 3 ml hyaluronsvat használtunk fel.


Ha még jelentősebb változást szeretnénk, akkor több hyaluronsavra lenne szükség, de ezt nem feltétlenül kell az első kezeléssel elérni, a fokozatos építkezéssel nagyon természetes, tartós eredmények érhetőek el, ami a későbbiekben kisebb anyagmennyiségekkel folyamatosan szinten tartható.


Az alábbi képek közvetlenül a kezelés előtt és után készültek, a teljes eredményre több hetet is várnunk kellett.

Kezelés előtte utána
Hyaluronsavas ráncfeltöltés előtte utána

Az alábbi képek több héttel a kezelés után készültek. Az első kép a kezelés előtti állapot, a második a kiteljesedett hatás.

Kezelés előtte utána
Hyaluronsavas kezelés előtte utána

Hyaluronsavas arcfiatalítás 3.

Hyaluronsavas arcfiatalítás

Egy felépített, több lépésben elvégzett kezelés eredménye látható. 


A bőr fiatalításával kezdtük, DEKA DOT anti-aging kezelést végeztünk szén-dioxid lézerrel.

A gyógyulás után hyaluronsavas arcemelés, volumenpótlás, ajakfiatalítás következett. Ennek a kezelésnek az eredményét mutatjuk itt be.
A mimikai ráncokat pedig botulinum toxin kezeléssel simítottuk ki.

Ezután nem volt más feladat, mint várni, amíg a lézer, a hyaluronsav és a botulinum hatása kiteljesedik. Ez az az időszak, amikor végre az idő nem ellenünk, hanem mellettünk dolgozik.

 A képek közvetlenül a hyaluronsavas feltöltés előtt és után készültek:

Hyaluronsavas kezelés előtte utána
Hyaluronsavas kezelés előtte utána

Hetekkel később sminkben, műteremben. A kezelés eredményének kiteljesedéséhez több hétnek kell eltelnie, hogy a maximális emelő és simító hatást kifejthesse. Ezután már a diszkrét smink is jobban mutat az arcon.  

Hyaluronsavas kezelés előtte utána

Hyaluronsavas arcfiatalítás

Ha végignézte az eredményeket, látható többek között, hogy 

  • a hyaluronsavas kezeléseknek van azonnal látható hatása, DE a kiteljesedéshez hetek kellenek
  • a hyaluronsavas kezelésekkel nem változtatjuk meg az arc karakterét, a saját kontúr és forma helyreállítását végezzük, miközben igyekszünk az arányokat optimalizálni
  • a ráncok simítására nem a ráncfeltöltést választottuk, hanem az okok kezelésével tompítottuk mélységüket
  • a mimikai ráncok kezelésére a boltulinum toxinnal egészítettük ki a hyaluronsavas feltöltést

Ami a képeken nem látszik:

Amikor teljes arc kezelését végezzük, az elért eredmény mértékét nagy mértékben befolyásolja a felhasznált hyaluronsav mennyisége. a bemutatott kezelések 3-4 ml hyaluronsav kombinációk felhasználásával történtek. 

Ha tovább szeretnénk fokozni az eredményt, további hyaluronsavval valósíthatnánk meg.

Van, amikor több lépésben végzünk arcfiatalító kezelést az „alapozástól” a „simításig”, akár több hónap alatt bejuttatva a kellő mennyiségű anyagot mindig, amíg a páciens már nem akar további változást.

Sok csodálatos páciensünknek köszönjük, hogy hozzájárultak arcuk bemutatásához, amelyek közül most 3 eredményen szerettük volna megmutatni, hogy a ráncok simítása nem feltétlenül a ráncok direkt kezelését igényli.

Mindenkinek örömteli szépülést kívánok! 

Szerző

Rólunk

Esztétikai klinikaként személyre szabott és innovatív kezelésekre specializálódtunk, amelyek az Ön egyedi szépségét pontosan úgy emelik ki, ahogyan arra Ön vágyik!

Szakértői csapatunk elkötelezett amellett, hogy a legmagasabb szintű ellátást és professzionalizmust nyújtsa Önnek.

A fejlett arckezelésektől kezdve egészen a non-invazív alakformáló technikákig szolgáltatások széles skáláját kínáljuk, amelyek célja, hogy a lehető legjobban érezze magát a bőrében és azt lássa a tükörben, amire mindig is vágyott!

Bízzon szakértelmünkben, merüljön el az exkluzív szolgáltatásainkban és vágjon bele egy olyan átalakulásba, amely kívül-belül magabiztosságot eredményez.

Legfrisebb bejegyzéseink

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás a hírlevélre