Mielőtt belevágunk, vagyis az esztétikai kezelések előtti Tízparancsolat

Beauty blog

1. Magunknak akarjunk megfelelni

Sok esetben a környezet „nyomása” a média és internet sugallatai elterelik a gondolatainkat arról, mi is az, ami valóban zavar minket, és elhisszük, hogy az aktuális trendek megoldják a valós problémát.

Pedig sokszor, ha csak arra fókuszálunk, ami a zavaró probléma, sok felesleges beavatkozást és költséget elkerülhetünk.

Viszont legyünk azzal is tisztában, hogy természetes, ha szeretnénk változattni azon, ami miatt nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, és természetes igény, hogy jól nézzünk ki, és magabiztosabbak legyünk, még akkor is, ha van, ak meg akar győzni arrról, hogy csak az a gondolat elfogadható, hogy természetesen kell „megöregedni” (ez az ő gondolata, és ezt is tiszteletben tartjuk, de mindenkinek joga van erről másképp is gondolkozni )

2. Értsük meg mi okozza a problémát

Ez rendkívül fontos része a sikeres kezeléseknek, hiszen a legszebb eredmény az optimálisan megválasztott kezeléstől, vagy kombinációtól várható.

Egy rendkívül egyszerű, de nagyon gyakori példa erre:

A ráncok megszűntetése nem mindig oldható meg hyaluronsavas feltöltéssel, és a botox sem helyettesíthető hyaluronsavval.

Ha a leggyakoribb nasolabialis ráncot nézzük (mosolygó ránc ) ,gyakran megfigyelhetjük, hogy az esztétikai megjelenést a helyi hyaluronsavas volumenpótlás önmagában nem oldja meg, hiszen nem csak a hiány, hanem az arc megereszkedése miatti „ráborulás” , „ráhajlás” is rontja a képet. Ebben az esetben vagy a kombinációs kezelés hoz megoldást, vagy tisztában kell lennünk azzal, hogy mivel nem orvosoltunk minden okot, bár jelentős javulást várhatunk, de az eredmény nem lesz „tökéletes”.

3. Építsük fel a szépséget, fiatalodási stratégiát

Egy jó stratégiával érhetjük el, hogy megfelelő sorrendben, megfelelő kombinációkkal a lehető legkevesebb ráfordítással haladjunk az eredmény felé . erre soha ne sajnáljuk az időt!

4. Legyünk tisztában a várható eredménnyel

A műtét nélküli orvosesztétikai eljárások alkalmasak az esztétikai hibák korrekciójára, rendkívül látványos „fiatalító”, testformáló kezelésekre, az arc arányainak helyreállítására, de ne legyenek irreális elvárásaink sem magunkkal, sem a kezelésekkel szemben.

5. Legyünk tisztában a kezelés tartósságának idejével

Az orvosesztétikai eljárások tartóssságát vagy a megfelelő hatás fenntartásának idejében, vagy bizonyos anyagok esetében a felszívódás idejében határozhatjuk meg. Egyetlen esztétikai eljárás sem örökös , még a plasztikai műtétek tartósságára is meghatározott idők vannak.

6. Legyünk tisztában az esetleges szövődményekkel

Bár ritkák, de sajnos szinte minden beavatkozásnak lehetnek mellékhatásai és szövődményei, de kellő körültekintéssel a kockázat minimálisra csökkenthető. Ennek elelnére fontos, hogy ezekről tájékoztatást kapjunk, és rendkívül fontos az eljárást végző orvost is tájékoztatni esetleges betegségekről, gyógyszerszedésről, és az eddig elvégzett kezelésekről, íallergiáról, vagy bármilyen kóros reakcióról az előzményben.

Mivel esztétikai kezelésről van szó, ezekre különösen nagy hangsúlyt kell fektetni.

7. Minden kezelésnek van alternatívája, gondoljuk végig

Ugyanarra a problémára több kezelés is szóba jöhet.

Mérlegeljünk, hogy melyik az a kezelés ami beilleszthető az életünkbe, hány kezelésre van szükség, menyire tartós. Figyelembe vehetjük ismerőseink tapasztalatait egy kezeléssel kapcsolatban, de sose felejtsük el, hogy nem biztos, hogy a mi szöveteink állapota ugyanolyan, hogy a mi szervezetünk ugyanúgy reagál egy stimulációs eljárásra, vagy hogy ugyanaz a problámánk oka.

Orvosesztétikai arckezeléseinkről problémák szerint csoportosítva ITT OLVASHAT ›››

8. Időzítsünk jól. és legyen lehetőségünk betartani a kezelés utáni teendőket is

Ne felejtsük el, hogy sok kezelés eredményéhez idő kell, ezért ha „nagy eseményre „készülünk, időben vegyünk részt a kezelésen.

Fontos tudni, hogy bizonyos kezelések átmeneti, sokszor alapozóval is fedhető bevérzést okozhatnak, de ezért ezeket ne egy fontos program előtt végeztessük el.

Vannak kezelések, amelyek hetekig tartó fényvédelmet igényelnek (pl. lézer, hámlasztás) , ezért nem is végezzük őket nyári időszakban. Viszont ha télen utazunk napfényes területre (akár síelés), figyeljünk a kezels dátumának megválasztására, hogy ne alakulhasson ki pigmentelváltozás.

Vegyük figyelembe, hogy vannak beavatkozások, amik a terület kíméletét kívánják (pl. botox kezelés után egy ideig a terület masszírozását is kerülni kell, COG szálas arcemelést követően az arc erőteljes mozgatása rontja az eredményességet) vannak, amelyek után kifejezetten jó az aktivitás növelése (pl. zsírbontó injekció, cellulit kezelés)

9. Fotózzunk

( otthon is- figyelve a beállításra a fényviszonyokra ) , hiszen a lassan kialakuló eredményekhez hozzázokik a szemünk, és a természetes hatás miatt nem mindig látjuk reálisan a javulás mértékét

10. Türelem

Higgyük el, hogy valóban hónapok kellenek sok kezelésnél a látványos eredményhez.

Forduljon hozzánk bizalommal!

dr Fercsik-Tóth Beatrix

Tel: 0630 6623-117

Szerző

Rólunk

Esztétikai klinikaként személyre szabott és innovatív kezelésekre specializálódtunk, amelyek az Ön egyedi szépségét pontosan úgy emelik ki, ahogyan arra Ön vágyik!

Szakértői csapatunk elkötelezett amellett, hogy a legmagasabb szintű ellátást és professzionalizmust nyújtsa Önnek.

A fejlett arckezelésektől kezdve egészen a non-invazív alakformáló technikákig szolgáltatások széles skáláját kínáljuk, amelyek célja, hogy a lehető legjobban érezze magát a bőrében és azt lássa a tükörben, amire mindig is vágyott!

Bízzon szakértelmünkben, merüljön el az exkluzív szolgáltatásainkban és vágjon bele egy olyan átalakulásba, amely kívül-belül magabiztosságot eredményez.

Legfrisebb bejegyzéseink

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás a hírlevélre