Seprűvénák lézeres kezelése

Img 1896 cmscrop

Seprűvénák

Finom, hálózatos kis áttűnő erek esetén beszélünk seprűvénákról, lehetnek piros, kékes vagy lila színűek. Általában ártalmatlan szépséghibának tekinthetőek, nem jeleznek komolyabb megbetegedést. Kialakulásukban elsősorban alkati, genetikai tényezők a meghatározóak, azonban néhány környezeti faktor elősegítheti kialakulásukat, mint mozgásszegény ülő/álló életmód, súlygyarapodás, terhesség, hormonális változások, fénykárosodás (napozás, szolárium), a bőr megelőző gyulladásos állapotai (pl. rozacea), hőhatás (szauna, infraszauna). Ritkán társulhat viszérbetegséggel, ilyenkor mindenképpen érsebészeti kivizsgálás javasolt.

Seprűvénák lézeres kezelése

A már meglévő, esztétikailag zavaró seprűvénák esetén egyszerű, magas hatékonyságú, fájdalmatlan megoldás a seprűvénák Nd:YAG lézer kezeléssel történő elzárása, melyet klinikánkon a DEKA Motus lézerkészülékkel végzünk.

A kezelés előtt 2 héttel javasolt a napozást, szoláriumhasználatot mellőzni, fényvédő krémet használni (min. SPF 30). A beavatkozás kis kellemetlenséggel, áramütésszerű érzéssel jár kezelés közben. Kezelés után a kezelt területben gyulladás jelentkezik, ilyenkor az erek lefutása mentén pár napig bőrpír, fájdalom lehet, ritkán bevérzés is kialakulhat (1-2 hét alatt szívódik fel), valamint pigmentáció, mely 0,5-1 év után halványodik. Utóbbi megelőzésére javasolt a kezelést követően is a szoláriumhasználat és a napozás mellőzése 2 hónapig, ill. fényvédő használat ajánlott (min. SPF 30). A beavatkozás után a hatékonyság növelése érdekében 2 hétig kerülendő a terület masszírozása, megerőltető testmozgás, szauna, infraszauna, gőzfürdő és termálfürdő használata, az ezek által okozott kisér tágulat miatt. A kezelés eredményességének fokozása érdekében hasznos lehet kompressziós hatású harisnya viselése. Arcon végzett kezelés esetén emelni, hajolni, erőlködni néhány napig nem szabad.

Gyógyszerszedés esetén a kezelést megelőzően orvosi konzultáció szükséges.

A kívánt eredmény eléréséhez a kezelés megismétlése is szükséges lehet. A kezelés utáni végleges eredményt kb. 4 hónap után mérhető, a kezelések között ezért ennyi időt szükséges várni.

Szerző

Rólunk

Esztétikai klinikaként személyre szabott és innovatív kezelésekre specializálódtunk, amelyek az Ön egyedi szépségét pontosan úgy emelik ki, ahogyan arra Ön vágyik!

Szakértői csapatunk elkötelezett amellett, hogy a legmagasabb szintű ellátást és professzionalizmust nyújtsa Önnek.

A fejlett arckezelésektől kezdve egészen a non-invazív alakformáló technikákig szolgáltatások széles skáláját kínáljuk, amelyek célja, hogy a lehető legjobban érezze magát a bőrében és azt lássa a tükörben, amire mindig is vágyott!

Bízzon szakértelmünkben, merüljön el az exkluzív szolgáltatásainkban és vágjon bele egy olyan átalakulásba, amely kívül-belül magabiztosságot eredményez.

Legfrisebb bejegyzéseink

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás a hírlevélre