Porta Bella Vita logo

Szépségmegőrzés hatékonyan – az orvos válaszol

Listablog 1 cmscrop

Ahogy bizonyára Ön is értesült már róla, elköteleztük magunkat…. Mégpedig a preventív megoldások mellett.

Szeretnénk, ha Ön is tudná,hogy milyen fontos számunkra, nem csak a már kialakult problémák kezelése, hanem olyan szépségmegoldási folyamattal végigkísérni Önt, ami már az idősödés jeleinek megjelenése előtt elkezdődik, és az így -lényegesen később és kisebb mértékben – majdan kialakuló öregedési folyamatok megoldására szolgál.

Bár sosem késő, mégis minél előbb teszünk lépéseket szépségünk megőrzéséért, annál később kell az örökölt, és környezeti hatások okozta problémákra fókuszálni. 

Áprilisban már nagy érdeklődés övezte ezt a hitvallásunkat, sokan bizonytalanul érkeztek hozzánk, számos kérdéssel. 

Összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket, hogy Önt is megerősítsük abban, amit mi is képviselünk.

25 éves vagyok, mikor kell elkezdem foglalkozni az anti-aging kezelésekkel?

 A megelőző anti-aging kezelések már a húszas években is indokoltak,hiszen akkor kezdődik el a bőr feszességének, rugalmasságának csökkenése.

Egészségesen élek, nincs káros szenvedélyem, így is van jelentősége a környezeti károsító hatásoknak?

 Vannak olyan károsító tényezők, amiket életmódunkkal nem tudunk befolyásolni, ezek ellen védekezünk. Ilyen a napfény károsító hatása (fényvédőkkel védekezhetünk, vagy a bőrt szennyező anyagok, amit rendszeresen távolítsunk el megfelelő lemosóval).

Milyen lehetőségeket ajánl a doktornő, ha a megelőzés és nem a már kialakult problémák megoldása cél?

 Az első a bőr megóvása (pl. fényvédelem ) , a bőr megfelelő ápolása-táplálása. Ez egy életen át szükséges, kortól függetlenül. Később a bőr feszességének, rugalmasságának megtartására irányuló kezelések jönnek szóba. Mindenkinek a bőrállapotának és a genetikai adottságainak megfelelően kiválasztott kezelést ajánljuk. Ezzel elérhető, hogy a lehető legtovább tartsuk fiatalon az arcot.

( néhány nálunk is elérhető, prevencióra is kiválóan alkalmas kezelés a mezoterápia, dermaroller, HIFU, peeling stb)

Velem egyidős barátnőm szintén érdeklődik a szépségmegőrző beavatkozások iránt. Látatlanban neki is ugyanezeket a kezeléseket tudná ajánlani, mint nekem?

 Lehet általános ajánlásokat tenni, de az optimális terv állapotfelmérés alapján személyre szóló, sosem sablonos.

Sokat olvastam az Önök honlapján a hyaluronsavas feltöltésekről, és a botox kezelésről. Véleményem szerint, bár csak 30 éves leszek, mégis szükségem lenne rá. Vannak hasonló korú Vendégeik ilyen kezelésekre? Doktornő szerint elképzelhető hogy szükségem van erre, vagy korai még ezen gondolkodnom?

 Ha indokolt a ránctalanítás, vagy akár a genetikai adottságok miatt, akár például egy nagyobb fogyás miatt alakulnak ki volumenhiányok, akkor akár ennél fiatalabb korban is szükség lehet ezekre a kezelésekre. A fontos az indokoltság és a mértékletesség, az életkor kevésbé meghatározó.

Nem szeretnék invazív beavatkozást végeztetni. Milyen egyéb lehetőségeim vannak?

Vannak „tű nélküli” kezelési lehetőségek, de tudni kell, hogy nem minden kezelésnek van tű nélküli változata. Fontos, hogy tudjuk a megoldandó problémát, akkor választhatunk a kezelési lehetőségek közül. Ha az adott problémára megoldást nyújt, akkor természetesen választható nem invazív beavatkozás, mint például a HIFU kezelés.

A HIFU kezelés során nem csak az arc kontúrjának helyreállítása történik? Miben segít ez fiatalabb korban?

 Mivel a kezelés a  szövetek feszességéért és rugalmasságáért felelős rostok képződését fokozza, kitolja az öregedési jelek megjelenésének idejét, így kiválóan használható prevencióra is.

A doktornő által javasolt medicalkozmetikai kezelések közül a Dermaroller kezelés és Peeling kezelés van olyan hatékony, mint az orvosi frakcionált lézeres beavatkozás? Nem lenne célszerűbb mindjárt azt a kezelést igénybe vennem?

 Ezeket a kezeléseket  nem kell, és nem is érdemes összehasonlítani. Minden esetben egyénileg teszünk javaslatot a kezelésre, sokszor különböző kombinációkban. Az tévedés, hogy minden esetben jobb a lézer, mint ahogy az is, hogy a szén-dioxid lézer dermarollerrel helyettesíthető. 

Otthoni ápolására drogériában vásárolt minőségi termékeket használok, mégsem vagyok megelégedve vele, mi lehet az oka?

 Számtalan kiváló termék van a piacon, és van sok, ami többet ígér mint amit tud, de olyan is van, ami inkább árt mint használ. Ha minőségi, megbízható terméket használ, akkor azt kellene tisztázni, hogy valóban a bőrtípusának, megoldandó problémájának megfelelőt választotta-e. Mi ehhez Aramo bőrdiagnosztikai készüléket használunk, és a mérések alapján szoktunk javaslatot tenni.

40 éves vagyok, az első öregedési jelek már megjelentek, kizárólag a megelőző kezeléseknek nálam már nem várható eredménye? Mit tegyek akkor?

 Ha vannak már kialakult jelek, akkor problémamegoldó kezeléssel állíthatjuk helyre a zavaró változást(pl. arc megereszkedése, ráncok).

Ettől függetlenül nem szabad lemondani a megelőzésről, ami ebben az esetben a folyamatok lelassítását eredményezhető, ami nagy időnyereség lehet.

Kövess minket az Instagramon

 

Napi aktualitásokkal, kezelésekkel, előtte-utána képekkel, napi sztorikkal, kisvideókkal követheted munkánkat Instagram oldalunkon.

Kövess minket: @portabellavita

Instagram fiókunkat a képre kattintva is elérheted: 

instagram-logo-5

Szerző

Rólunk

Esztétikai klinikaként személyre szabott és innovatív kezelésekre specializálódtunk, amelyek az Ön egyedi szépségét pontosan úgy emelik ki, ahogyan arra Ön vágyik!

Szakértői csapatunk elkötelezett amellett, hogy a legmagasabb szintű ellátást és professzionalizmust nyújtsa Önnek.

A fejlett arckezelésektől kezdve egészen a non-invazív alakformáló technikákig szolgáltatások széles skáláját kínáljuk, amelyek célja, hogy a lehető legjobban érezze magát a bőrében és azt lássa a tükörben, amire mindig is vágyott!

Bízzon szakértelmünkben, merüljön el az exkluzív szolgáltatásainkban és vágjon bele egy olyan átalakulásba, amely kívül-belül magabiztosságot eredményez.

Legfrisebb bejegyzéseink

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás a hírlevélre