Porta Bella Vita logo

Orvosi TCA hámlasztás -Image Orange Peel

Orvosi hamlaszto kezeles

Orvosi hámlasztás

A hámlasztó kezelések számtalan formája közül a bőr mélyebb rétegeit is célzó hámlasztás csak orvos által végezhető kezelés.

ebben az esetben nem csupán a bőr legfelső rétegét távolítjuk el, hanem mélyebbre hatolva serkentjük a bőrmegújulást a kötőszöveti rostok újraképződésével.

Ezért az orvosi hámlasztás nem csupán a pigmentfoltok halványítását, a napkárosodott bőr megjelenésének javítást, vagy egyéb okból problémás bőrfelszín kezelését célozza meg, hanem a hagyományos peelingek által kezelhetetlen problémákra is megoldást kínál.

Az orvosi hámlasztások egyik formája a Triklórecetsavas hámlasztás.

TCA hámlasztás Image orange peel használatával

Rendelőnkben a TCA hámlasztást IMAGE peelinggel végezzük, előkészítéshez, utókezeléshez is az IMAGE termékcsalád speciálisan erre kifejlesztett termékeit használjuk a lehető legtökéletesebb eredmény elérése érdekében.

Milyen problémák esetén alkalmazzuk a TCA hámlasztást?

Azokban az esetekben, amikor az otthon végezhető, vagy kozmetikai peelingektől kielégítő javulás nem várható, vagy jelentősebb eredményt szeretnénk gyorsabban elérni.

A bőr fiatalítása miatt végzett kezelések esetén feszesebb, ragyogóbb színű, üde, felszínes ráncoktól mentes bőrfelszínt kapunk, a mélyebb ráncok sekélyebbé válnak.

A problémás bőrök kezelését követően (akne, aknes heg, pigment problémák) egyenletesebb felszínű, egészséges színű bőrfelszín a kívánt eredmény.

Az állapotfelmérésnek megfelelően a kezelést megelőzően szükség lehet a kezelt terület előkezelésére.

Milyen területeken alkalmazzuk a TCA hámlasztást?

Általában az arc, nyak, dekoltázs kezelését végezzük, de egyéb testtájakon is elvégezhető (pl. hát), amennyiben ettől a kezeléstől várhatjuk a kielégítő hatást. Amennyiben több terület, vagy nagyobb bőrfelszín kezelése szükséges( pl. akne miatti hát kezelés), akkor szakaszosan végezzük a hámlasztó kezelést.

A TCA kezelés menete

Bizonyos esetekben a kezelést megelőzően a terület otthoni előkészítése szükséges, ezt a konzultáció során megbeszéljük a kezelési terv kialakításakor.

A kezelés során a bőrre juttatjuk a TCA-t, amely a kívánt mélységig jutva végzi el a bár savas kezelését. A hatóidő letelte után bőrregeneráló termék felvitelével zárjuk a peeling kezelést.

Image orange peel

A peeling utáni teendők pontos betartásának ugyanakkora szerepe van az eredmény kialakulásában, mint magának a jól elvégzett kezelésnek.

Speciális regeneráló krém, illetve fényvédő használata KÖTELEZŐ. A napozás, szoláriumozás az előírt idő letelte előtt tilos, ez pigmenfoltok kialkulásához vezethet. A bőrt az ajánlott termékekkel kell kezelni, egyéb esetben nemkívánatos mellékhatások alakulhatnak ki. 


Elsősorban a hámlasztás mélységétől, valamint az egyéni érzékenységtől függően kialakulhat időleges bőrpír, égő fájdalom. A hámlás a kezelést követő néhány napban kezdődik,  mértéke eltérő. TCA savas beavatkozás esetén jelentős hámlásra kell számítani.

Nem végezhető a kezelés bizonyos allergiák,gyógyszerszedés esetén, illetve nem javasolt cukorbetegség, súlyos veseelégtelenség és akné fennáltakor, valamint amikor a bőr kóros hegesedési folyamatai során.

Szerző

Rólunk

Esztétikai klinikaként személyre szabott és innovatív kezelésekre specializálódtunk, amelyek az Ön egyedi szépségét pontosan úgy emelik ki, ahogyan arra Ön vágyik!

Szakértői csapatunk elkötelezett amellett, hogy a legmagasabb szintű ellátást és professzionalizmust nyújtsa Önnek.

A fejlett arckezelésektől kezdve egészen a non-invazív alakformáló technikákig szolgáltatások széles skáláját kínáljuk, amelyek célja, hogy a lehető legjobban érezze magát a bőrében és azt lássa a tükörben, amire mindig is vágyott!

Bízzon szakértelmünkben, merüljön el az exkluzív szolgáltatásainkban és vágjon bele egy olyan átalakulásba, amely kívül-belül magabiztosságot eredményez.

Legfrisebb bejegyzéseink

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás a hírlevélre