Porta Bella Vita logo

Anti aging új megközelítésben

Prevencio

Ha azt mondom anti-aging kezelés,a legtöbb ember ránctalanításra, vagy látványos fiatalító kezelésekre gondol.

Csodálkozna, ha azt mondom, hogy az igazi, leghatékonyabb anti-aging gondolkozás már a húszas életévekben kezdődik?

Pedig nincs ebben semmi meglepő. A bőr feszességének, rugalmasságának  csökkenése már a húszas években elkezdődik, és hosszú évek elatt éri el azt a szintet, amikor már apró kis ráncok is láthatóak, majd később a bőr megereszkedik. 

Ez mindenkinél így van, az átalakulás tempója és mértéke viszont változik.

Az egyik meghatározó a genetikai adottságunk. Ezen változtatni nem tudunk, de ha ismerjük egyeneságbeli felmenőink „adottságait”, következtetést vonhatunk le, mi várhat ránk, és tudatos „készüléssel” , sokszor szakértői segítséggel kitolhatjuk a várható jelek megjelenésének idejét.

A másik, rendkívül meghatározó tényezők a környezeti hatások. Ki ne hallott volna arról már, hogy a nap károsító hatása a legfontosabb környezeti ártalom ami az öregedési folyamatok felgyorsulásáért felelős, de a dohányzás, az egyéb szabadgyökök és számtalan más faktor is ebbe a csoportba tartozik.

Optimálisan ha minden környezeti károsító hatást kiküszöbölhetnénk, sokkal lassabb lenne az öregedés. Amit tehetünk- ha kiküszöbölni nem is tudjuk- hogy védekezünk ellenük.

A megelőző anti-aging lehetőségei

A prevenciót már egészen fiatalon kell elkezdeni, hogy a leghatékonyabban nyerjünk időt a szépség, fiatalság megőrzésében. Viszont idősebb korban se legyintsünk, hogy most már mindegy… mert nem mindegy! Hiszen az öregedési folyamatok lassításával is időt nyerünk!

  • VÉDJÜK MEG BŐRÜNKET- egy életen át

Az első alapszabály, hogy védjük meg bőrünket a károsító hatásoktól. Pl.  fényvédelem nem csupán a bőr egészségének, de fiatalságának megőrzéséhez is nélkülözhetetlen!

  • MEGFELELŐ BŐRÁPOLÁS- egy életen át

Itt a megfelelő nagyon fontos szó. Erről hosszan lehetne írni sok tévhitről, sok elhibázott bőrápolási döntésről, de most csak összefoglalva: a bőrtípusnak, bőrminőségnek megfelelő termékekkel a bőrtisztítástól a szükséges hatóanyagokat tartalmazó krémekig.

  • ŐRIZZÜK A FIATALOS RUGALMASSÁGOT, FESZESSÉGET – már a húszas évektől

Számtalan kezelési lehetőség van, hogy a bőr feszességért, rugalmasságáért felelős rostok képződését fokozzuk, ezzel csökkentve a bőr „lazulását”.

Már egészen fiatalon is igénybe vehetünk stimulációs kezeléseket, amelyek segítenek a feszesség megőrzésében. Kiválasztásánál mindig fontos szempont, hogy van-e mellette más megoldandó probléma( pl. pigmentfoltok, hegek, apró ráncok), vagy itt számításba vehetjük genetikai adottságainkat, és koncentrálhatunk azok megelőzésére is( pl. a családban gyakori korai alsó szemhéj petyhüdtség esetén ennek megjelenését mezoterápiás kezeléssel kitoljuk.)

A kezelések kiválasztása nem lehet sablon szerinti. Nem csoportosíthatjuk a páciensek kora alapján sem.

Minden esetben az egyéni adottságok határozzák meg, hogy kinek mi az optimálás! A terv és javaslat állapotfelmérésre épül.

Néhány a nálunk is elérhető „fiatalságmegőrző” kezelés közül : orvosi mezoterápiaGenosys dermaroller,  HIFUPeeling.

Hogy kezdjünk bele?

Pontosan úgy, mint amikor elhatározzuk, hogy egészségesen élünk, egészségesen táplálkozunk, sportolunk. 

DÖNTÜNK, hogy ez fontos nekünk, aztán TERVEZÜNK, és MEGVALÓSÍTJUK. 

Nézze meg egy rövid kisfilmben Marton Adrienn ételstylist, műsorvezető bőrdiagnosztikáját, állapotfelmérését, hogy mit tett, miután eldöntötte, hogy egészséges életmódja melett bőre fiatalságát is szeretné megőrizni:

Kövess minket az instagramon

 

Napi aktualitásokkal, kezelésekkel, előtte-utána képekkel, napi sztorikkal, kisvideókkal követheted munkánkat Instagram oldalunkon.

Kövess minket: @portabellavita

Instagram fiókunkat a képre kattintva is elérheted: 

Instagram logo 5

Mindenkinek sikeres, örömteli szépülést kívánok! 

Szerző

Rólunk

Esztétikai klinikaként személyre szabott és innovatív kezelésekre specializálódtunk, amelyek az Ön egyedi szépségét pontosan úgy emelik ki, ahogyan arra Ön vágyik!

Szakértői csapatunk elkötelezett amellett, hogy a legmagasabb szintű ellátást és professzionalizmust nyújtsa Önnek.

A fejlett arckezelésektől kezdve egészen a non-invazív alakformáló technikákig szolgáltatások széles skáláját kínáljuk, amelyek célja, hogy a lehető legjobban érezze magát a bőrében és azt lássa a tükörben, amire mindig is vágyott!

Bízzon szakértelmünkben, merüljön el az exkluzív szolgáltatásainkban és vágjon bele egy olyan átalakulásba, amely kívül-belül magabiztosságot eredményez.

Legfrisebb bejegyzéseink

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás a hírlevélre