SkinPen kezelés

Skinpen kezelés

A SkinPen Precision egy mikrotűs eszköz, amely a bőr természetes sebgyógyulási folyamatát felhasználva hatékonyan kezel számos bőrproblémát.

A SkinPen az első FDA által elfogadott mikrotűs rendszer és kezelés, amelynek hatékonyságát és biztonságát több, mint 90 validációs tanulmány igazol. Ma már 42 országban használják, több, mint 16000 rendelőben alkalmazzák az innovatív kezelést.

Az innovatív technológiának köszönhetően a mikrocsatornákba a visszaáramlás és az átszennyeződés esélye minimális, ugyanis egyszeri használatot biztosító zárrendszert alkalmazunk. A kezelőfejet kizárólag egyszer lehet felhelyezni az eszközre, így garantáltan steril és biztonságos a kezelés.

A tűk mélysége pontosan 2,5 mm-ig állítható. A SkinPen mikrotűi ellenőrzötten a beállított mélységig hatol a bőrbe. A páciens igényeihez és bőréhez egyedileg lehet állítani tűk mélységét. A beállítások pontosságát és megbízhatóságát a kezelőfejben található visszahúzó mechanizmus adja, így a tűk garantáltan a beállított mélységig hatolnak a bőrbe. 14 orvosi minőségű rozsdamentes acélból készült tűvel dolgozunk, amelyek igazoltam legalább 80 percig élesek. Az élesség nincs összefüggésben a bőr vastagságától és textúrájától, következetesen működnek, miközben 1600 mikrocsatornát biztosítanak.

SkinPen kezelési területek

 • Arc
 • Nyak
 • Dekoltázs
 • Kezek
 • Test

Mire nyújt megoldást a SkinPen kezelés ?

 • Finom vonalak és ráncok
 • Hiperpigmentáció
 • Akne hegek
 • Tág pórusok
 • Striák
 • Műtéti hegek

FINOM RÁNCOK ÉS VONALAK

A bőröregedés természetes jelei. A kor előrehaladtával az extracelluláris mátrix összetevői, mint a kollagén és az elasztin szerkezete és működése megváltozik, finom ráncok és vonalak alakulnak ki. A SkinPennel stimulálhatjuk a bőr természetes növekedési faktorait és sebgyógyulási folyamatokat is kivált. A kezeléssel növelni tudjuk a felhám vastagságát és I., II. és VII. típusú kollagén termelését eredményezi. A szükséges kezelések száma függ a ráncoktól és a bőrtípustól.

Skinpen1

Kezelések száma: 4

(Forrás:https://skinpen.hu )

HIPERPIGMENTÁCIÓ

Akkor beszélünk hiperpigmentációról, ha a pigmenttermelő sejtek (melanociták) elhalnak, vagy a pigmentelőállító működésük leáll. Az adott területen a bőr vagy világosabbá vagy sötétebbé válik. Az okok, amiért ezek a sejtek elhalnak vagy sérülnek, még nem tisztázott.

A SkinPen segítéségvel serkenthetjük a melanociták aktivitását, vándorlását és/vagy osztódását a hiperpigmentált területekre. A kezelés célterülete az irhának ez a vékony rétege. A mikrotűs kezeléssel tudjuk növelni a pigmentsejtek számát és fokozni a pigmenttermelődés mértékét is. A pozitív folyamat elindításához minimum 6 kezelésre van szükség.

AKNE HEGEK

Az akne hegeknél a jellegzetes alakzatot létrehozó rostok az irhában találhatóak, ugyanúgy, ahogy a fibroblaszt sejtek is, amelyek az elasztin és a kollagén rostok termelésért felelnek. A pontos és garantált tűbeállításnak köszönhetően a SkinPennel pontosan a problémás területet tudjuk hatékonyan kezelni. A mikrocsatornák által létrehozott sebgyógyulás hegesedés nélkül történik, új kollagén és elasztinrostok termelődnek. A kezelések száma változhat a hegek és bőrminőségtől függően, de minimum 3 kezelés ajánlott a tökéletes eredmény érdekében.

TÁG PÓRUSOK

A tág pórusok a bőr textúrájában mutatnak változást, amely inkább esztétikai, mintsem orvosi problémát jelentenek. A tág pórusok kialakulásának több tényezője is van, ilyen például a túlzott faggyútermelés, a pórusok körüli csekély rugalmasság, megnövekedett szőrtüszők térfogata, az aknés bőr vagy egy nem megfelelő bőrápolási rutin. Már az első SkinPen kezelést követően is láthatóan csökkennek a pórusok úgy, hogy új elasztin és kollagén termelődik, amely feszesebb bőrt eredményez. 

STRIÁK

A striák a bőr túlzott megnyúlása során alakulnak ki. A megelőzésének eddig ismert módja a bőr megfelelő hidratálása volt.

A SkinPennel elő tudjuk segíteni a növekedési faktorokat kibocsátó keratinocidák szaporodását, amivel optimalizálni tudjuk a kollagén és elasztin lerakódás folyamatát és hozzájárul az extracelluláris mátrix szerkezeti megújításához. 

MŰTÉTI HEGEK

Ha a bőrt sérülés éri, a természetes válasza rá a hegképződés. A hegek formája eltérő lehet, függhet ez a szövetek sérülésétől, gyulladástól vagy fertőzéstől, a műtét jellegétől is. A SkinPen mikrotűs eljárás során a tűk mechanikusan széttörik a hegszöveteket, és aktiválja a matrix metalloproteináz enzimeket, így a kezelés során megújult hegszövetek képződnek. Az eljárást a test bármely területén használhatjuk heggyógyításra. A műtétet követően 6-8 héttel lehet elkezdeni a SkinPen-es kezelést. Az ajánlott kezelések száma nagyban függ az egyéntől és a heg minőségétől is, de 3-6 alkalom ajánlott a kívánt eredmény eléréséhez.

A SkinPen kezelés

A kezelés menete

A kezelés érzéstelenítéssel zajlik. A kb. 30 perces érzéstelenítési idő lejárta után megtisztítjuk a bőrt, és felvisszük a LIFT hidrogélt. A LIFT hidrogél az egyetlen olyan készítmény, amelyet az FDA is jóváhagyott a mikrotűs kezelések során. Az eszközzel a kezelendő területeken 3 irányból (függőlegesen, vízszintesen és körkörösen) megyünk át. Amennyiben arcon történik a kezelés, úgy az eljárás után egy magas víztartalmú fátyolmaszk kerül az arcra, végezetül pedig ismét a LIFT hidrogélt applikáljuk.

A kezelés után

A SkinPen kezelést követően az arc kipirosodását tapasztalhatjuk, amely 4-6 órán belül elmúlik. Az első hétben tapasztalhatók bőrreakciók, mint például a bőrszárazság, érdesség, bőrfeszülés, viszketés, hámlás, bőr érzékenység, amelyek a kezelés utáni első és hatodik nap között jelenhetnek meg, majd teljesen elmúlnak.

A kezelés után (is) magasfokú fényvédelem szükséges, illetve 3 napon keresztül a LIFT hidrogél használata ajánlott a nap több szakában. Az eljárást után 48 órával vissza lehet térni a szokásos bőrápolási rutinhoz.

Várjuk szeretettel, ha tartós és hatékony megoldást keres bőrproblémáira!

“Drámai hatás dráma nélkül!”

Szerző

Rólunk

Esztétikai klinikaként személyre szabott és innovatív kezelésekre specializálódtunk, amelyek az Ön egyedi szépségét pontosan úgy emelik ki, ahogyan arra Ön vágyik!

Szakértői csapatunk elkötelezett amellett, hogy a legmagasabb szintű ellátást és professzionalizmust nyújtsa Önnek.

A fejlett arckezelésektől kezdve egészen a non-invazív alakformáló technikákig szolgáltatások széles skáláját kínáljuk, amelyek célja, hogy a lehető legjobban érezze magát a bőrében és azt lássa a tükörben, amire mindig is vágyott!

Bízzon szakértelmünkben, merüljön el az exkluzív szolgáltatásainkban és vágjon bele egy olyan átalakulásba, amely kívül-belül magabiztosságot eredményez.

Legfrisebb bejegyzéseink

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás a hírlevélre