Porta Bella Vita logo

Zsírfagyasztás

Innovatív megközelítés a testformálásban

Porta Bella Vita

A zsírfagyasztás az alakformálásban lehetőséget teremt azok számára, akik esetében nem indokolt a műtéti beavatkozás, vagy invazív módszerek nélkül szeretnének változást elérni.

A nemzetközi statisztikai adatok azt mutatják, hogy a biztonságos, hatékony, műtét nélküli orvosi eljárások igénybevétele jelentős, folyamatos növekedést mutat.

A nem sebészeti zsírbontás, mint például az orvosi cryolipolízis, azaz zsírfagyasztás számos klinikai tanulmánnyal alátámasztva nagyon hatékony, kis kockázattal járó orvosi eljárásnak bizonyul.

Így vált a helyi zsírlerakódások kezelésében élvonalbeli, növekvő számban végzett kezelésévé a zsírfagyasztás.

Lássuk, mi is jellemzi pontosan ezt a különleges eljárást, és mi a népszerűségének titka.

Cooltech zsírfagyasztás

A zsírfagyasztás jelentése

A zsírfagyasztás, más néven cryolipolízis, egy non-invazív eljárás, amely lehetővé teszi a bőr alatti zsírszövet mennyiségének csökkentését a zsírsejtek számának végleges csökkentésével. 

Ennek az eljárásnak az egyik kiemelkedő előnye, hogy nincs szükség sebészeti beavatkozásra, vagy hosszú gyógyulási, felépülési időre. 

A kezelés során a kijelölt területet kontrollált hideg hatás éri, amely direkten a zsírsejtekre fókuszál. 

Ezek a sejtek érzékenyebbek a hidegre, mint a környező szövetek, így a hideg hatására károsodnak, majd fokozatosan lebomlanak és a szervezet által természetes módon kerülnek eltávolításra (adipocita apoptosis).

A módszer tehát egy hatóanyagbejuttatás nélküli fizikai behatáson és a test természetes folyamatain alapszik.

Ezeken a területeken alkalmazható a kezelés

A zsírfagyasztás széles körben alkalmazható, és kiváló eredményeket nyújthat olyan területeken, ahol a zsírlerakódások különösen makacsok.

Az eljárás ideális lehet a has, a derék, csípő, a combok, a toka, a hát, a térd és a felkarok területén.

Azok, akik már kipróbálták a kezelést, tapasztalatunk szerint úgy nyilatkoznak, hogy a zsírfagyasztás segítségével ezek a területek feszesebbé, simábbá és formásabbá válnak.

Zsirbonto kezeles porta bella vita

A cryolipolízis előnyei

Elsősorban a folyamat nem jár sebészeti beavatkozással, így a páciensek azonnal visszatérhetnek mindennapi tevékenységeikhez.

Az elpusztított zsírsejtek nem regenerálódnak, az elért eredmények fenntartásáért ismétlés nem szükséges.

Emellett a cryolipolízis hatékonyan célozza meg a zsírsejteket anélkül, hogy károsítaná a környező szöveteket, így minimálisra csökkentve a szövődmények kockázatát.

Kiválóan kombinálható egyéb műtét nélküli orvosi testformáló kezelésekkel, ami személyre szabottan lehetőséget biztosít a test arányainak, bőr feszességének, testkontúrnak a javítására.

Testsúly változása nélkül az elért eredmény végleges.

A zsírsejtek számát véglegesen csökkentve képes optimalizálni a testarányokat még testsúlyváltozás esetén is.

Egyetlen kezelés is eredményt hoz, de szükség esetén megismételhető.

Kinek ajánljuk ezt az eljárást?

Zsírfagyasztás

Amit a zsírfagyasztásról fontos tudni

Zsírfagyasztás Cooltech eszközzel
C2ca4186 d277 4ed2 9b7e 68260050f820 cmscrop

A kezelés nem helyettesíti a súlycsökkentéshez szükséges egészséges táplálkozást, és a testmozgást. Kifejezetten körfogatcsökkenésben méthető az eredménye (pl. hasi kezelésnél a derékbőség csökken, következményesen kisebb ruhaméretre lesz szükség)

A zsírfagyasztást minden esetben állapotfelmérés előzi meg, ami nem csupán a kezelés optimális kiválasztását jelenti, hanem az egészségi állapot felmérését is, többek között az ellenjavallatok kizárása érdekében.

Bemutatjuk a Cooltech® orvosi eszközt

A Cooltech® orvosi eszköz magas szintű hatékonyságot és biztonságot nyújt, így a zsírfagyasztás területén a piacvezetők közé tartozik.

A készülék speciális applikátorokkal rendelkezik (egyenes, ívelt, keskeny, ovális, kisméretű és dupla), amelyek pontosan célozzák meg a kezelendő területet, és a cryolipolízis segítségével hatékonyan lebontják a zsírsejteket anélkül, hogy károsítanák a bőrt vagy az izmokat.

Cooltech promo3 cmscrop
Zsírfagyasztás menete ábrákkal szemléltetve
Zsirbonto kezeles porta bella vita
Zwavw1 cmscrop

1. A kezelés folyamata:

A megelőző méréseket és állapotfelmérés követően végezzük a kezelést, amennyiben a zsírfagyasztás az optimális választás az alakformáláshoz, körfogat csökkenéshez.


A bőr védelme érdekében a területre gélpárnát alkalmazunk (Cool Gel Pad), amely megvédi a bőrt a fagyási sérüléstől.


Ezután az applikátort a gélpárnára helyezik, vákuum segítségével rögzítik, és elindítja a szabályozott hűtési folyamatot, amely -8 Celsius fokig hűti a kezelt területet.


A hűtési folyamat célja a zsírsejtek apoptózisának (programozott sejthalál) előidézése, miközben a környező szövetek épségben maradnak.

A kezelés fájdalommentes, időnként bizsergő érzés tapasztalható, nagyjából 70 percet vesz igénybe.


A kezelést követően klinikánkon a kezelt területet Z-wave lökéshullám terápiával zárjuk. Ezzel tesszük fájdalmatlanná a kezelést követő perceket, valamint fokozzuk a zsírcsökkentés eredményét, emellett a bőr feszesítését is végezzük a nagy teljesítményű lökéshullám kezeléssel.

2. Az eljárást követően

A kezelés után folytatható a mindennapi tevékenység. Kifejezetten javasolt a sport, a kezelt terület masszírozása, az optimális mennyiségű folyadék fogyasztása. Szükség esetén javaslatot teszünk bőrfeszesítő kezelésre, minden esetben a páciens állapotához igazítva. Kontroll vizsgálat 6 hét múlva történik.

Cooltech orvosi cryolipolízis, zsírfagyasztás nőknek
Cooltech orvosi cryolipolízis, zsírfagyasztás nőknek előtte utána képek
Cooltech orvosi cryolipolízis, zsírfagyasztás nőknek

Az eredmények

A zsírfagyasztás eredményeinél figyelembe kell venni, hogy a szervezetnek időre van szüksége a lebontott zsírsejtek eltávolításához.

A pácienseknek több kezelésre lehet szükségük a kívánt eredmények elérése érdekében.

A gyógyulási folyamat azonban általában gyors és zökkenőmentes, amennyiben a kezelés utáni teendőket.

Mivel a kezelés során a zsírsejtek elpusztulnak, nem képesek a regenerálódásra, így amennyiben az életmódban nem következik be változás, például súlygyarapodás, az eredmény véglegesnek tekinthető.

Esetleges mellékhatások, szövődmények

A szövődmények és mellékhatások aránya jóval alacsonyabb, mint az invazív eljárásoknál, például a zsírleszívásnál.

Az esztétikai sebészeti folyóirat elemzése szerint 1445 emberből csak 12 ember (ez kevesebb, mint 1%-ot jelent) lépett fel komplikáció.

A leggyakoribb szövődmény a kezelt terület érzéscsökkenése a kezelés előtti állapothoz képest, emellett pedig előfordulhat duzzanat, érzékenység vagy bőrpír, esetleg helyi fájdalom, ezek azonban könnyedén kezelhetőek.

A konzultáció során részletesen megbeszélhetők az egyéni igények és elvárások, és az esztétikai klinika orvosai ismertethetik az eljárás részleteit. A Porta Bella Vita klinikánál segítünk megtalálni az Ön számára legjobb megoldást, akár műtét nélküli, akár plasztikai sebészeti eljárásra van szüksége.

A Porta Bella Vita klinikán mindig számíthat a legmagasabb szintű szaktudásra és a legkorszerűbb technológiára.

Zsírfagyasztó cooltech eszköz használat közben
Alakformalas zsirbonto orvosi kezelessel 1

Szeretne többet megtudni a zsírfagyasztásról?

Olvassa el zsírfagyasztással kapcsolatos blogbejegyzéseket, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot.

Ne hagyja figyelmen kívül a lehetőséget, és konzultáljon a szakemberekkel, hogy megtudja, a zsírfagyasztás mennyire lehet hatékony az Ön számára.

Feliratkozás a hírlevélre