Narancsbőr hatékony kezelései

Narancsbőrkezelés

A narancsbőr  nem csak súlyfelesleggel küzdő embereken alakul ki, sokszor tapasztalható normál testsúlyú, vagy akár vékony alkatú embereken is.

A narancsbőr tipikusan női probléma ( a nők több mint 90%-ánál jelentkezik élete során) a kötőszöveti adottságok miatt, de becslések szerint a férfiak 10 %-ánál is jelentkeznek a cellulit tünetei.

Miért alakul ki?

Amin nem tudunk változtatni

Megfigyelhető, hogy a narancsbőr megjelenése családon belüli halmozódást mutat, a cellulitra való hajlam öröklődik. Bár a genetikai háttér csupán kis része annak a számtalan összetevőnek, ami a narancsbőr kialakulásához vezet, mégis érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni a megelőzésre, ha a családon belül az anya, vagy nagymama bőrén felfedezhető.

Vitathatatlan, hogy a női hormonális változások , az ösztrogén szint csökkenése a változó korban , szintén segítik a cellulit kialakulását . Romlik a kötőszövetek rugalmassága a kollagénképződés csökkenése miatt, az „öregedő” kötőszövetek kedveznek a cellulit kialakulásának.

Ami rajtunk múlik 

Minden olyan életmódbeli „hiba”, ami rontja kötőszöveteink rugalmasságát, vagy a keringést, növeli a narancsbőr kialakulásának valószínűségét.

Dohányzás

Rontja a kötőszöveti keringést, gyorsítja a kötőszövetek öregedését

A szűk ruhák, vagy a rugalmas szalagú fehérneműk, amik rontják a vér – és nyirokkeringés hatékonyságát, szintén jó alapot adnak a narancsbőr megjelenésének.

Az ülő munka is a keringés romlásával jár, ezért könnyen alakul ki a comb hátsó felszínén a narancsbőr.

A táplálkozás nem csupán a testsúly növekedésében, de a cellulit kialakulásában is nagy szerepet játszik. Gyakorlatilag minden olyan táplálék, ami hízáshoz vezet, a narancsbőr kialakulásának is kedvez.

A felesleges mennyiségben bevitt szénhidrát a zsírsejtekben raktározódik, növelve méretüket, így a cellulit megjelenését is rontva.

Mivel kezeljük, hány alkalom szükséges? 

Sajnos a kialakult narancsbőr megszüntetéséhez nem elégséges a kiváltó okok kerülése, de az eredmények fenntartásában nagyon nagy szerepük van.

Alapvetően a kötőszövetek megerősítése, a keringés normalizálása, a kialakult oedema megszüntetése, a felborult egyensúly visszaállítása vezethet a cellulit megszüntetéséhez.

Mint ahogy a probléma is komplex, a megoldása is összetett, hosszabb, türelmet és kitartást igénylő folyamat. Vagy több kezelés kombinációját választjuk, vagy kúraszerűen végezzük el a kezeléssorozatot.

Emellett minél jelentősebb a narancsbőr, minél magasabb stádiumbeosztást „érdemelt ki”, annál erőteljesebb kezelésre van szükség, illetve annál több kezelésszámra lehet szükség. A kezelési folyamat során lépésről lépésre haladunk a magasabb stádiumbeosztástól az alacsonyabb felé. 

Cellulit stadium masolat

Sajnos ha elértük a kívánt eredményt, akkor sem „dőlhetünk” hátra, hiszen ha nem vigyázunk az eredményre, a narancsbőr újra visszatér.

Hatékony kezelések a narancsbőr ellen

ONDA Coolwaves™

A  DEKA Onda új intelligens mikrohullám forrásának, innovatív kezelőfejének segítségével több ponton célozza meg a narancsbőr okait. 

Amellett, hogy a bőr sérülése nélkül a mélybe hatolva egyedülállóan csökkenti a zsírmenyiséget, hatékonyan megcélozza a kötőszöveti septumot, kifejezettebb, súlyosabb narancsbőrnél is, a zsírszöveti lebenyek között (a jellemző „narancs-bőr” hatás esetében)

Emellett az ONDA rendszer speciális mikrohullámainak hatására  a dermisben a kollagénszálak azonnal összehúzódnak, emellett új kollagén termelését ösztönzik.
Ezzel a szövet kompaktabb és tónusosabb lesz.

Súlyos cellulit kezelésére is alkalmas önállóan, vagy kombinációban.

Z-Wave pro radiális lökéshullám terápia

Első vonalban választandó kezelések között tartjuk számon, tudományosan igazolt, narancsbőrre gyakorolt hatása miatt önállóan, vagy kombinációban alkalmazva a narancsbőr kezelésében.

Több ponton támadja  a narancsbőr kialakulásához vezető okokat. 

Z-wave Pro lökéshullám terápia jelentős hatást fejt ki a kötőszöveti állományra, a kötőszöveti rekeszekre és a bennük felhalmozódott zsírra, ami a narancsbőrös bőrképért felelős, serkenti az új kollagén és rugalmas rostok képződését, javítja a keringést. 

Önállóan középsúlyos és enyhe narancsbőr kezelésére használjuk, kiegészítőkkel súlyos cellulit kezelésére is. 

RRS Cellutrix

A Skintech Pharma kizárólag orvos által injektálható hatóanyagkombinációja, ami kifejezetten a narancsbőr kezelésre lett kifejlesztve.

Önálló kúrában a narancsbőr stádiumbeosztástól függő számban alkalmazzuk, 4-8 kezelést elvégezve.

Önállóan használjuk enyhe , esetleg középsúlyos narancsbőr kezelésére, de kiegészítő kezelésként hatásfokozásra egyéb kezelések mellé súlyos narancsbőr esetén is.

Több kombinációs kezelés részeként is használjuk.

Ennek a hatóanyag kombinációnak otthoni használatra kifejlesztett krém is rendelkezésre áll, a kezelések alatt, vagy az eredmény megtartása miatt használható.

Egyéb kezelések, kombinációk

Több lehetőség is rendelkezésünkre áll, de a legeredményesebb eljárásként elsősorban a fenti kezeléseket és kombinációikat alkalmazzuk. 

Emellett esetenként a mikrotűs rádiófrekvencia, a rádiófrekvenciás bőrfeszesítés, mezoterápiák is szóba jöhetnek. 

Az optimális kezelést, vagy kombinációt konzultáció/vizsgálat során választjuk ki.

A leggyakoribb kombinációs eljárások „csomagajánlatban ” is elérhetőek, az enyhe narancsbőrkezeléstől a súlyos formáig lefedve:

Cellulit 1 csomag

Kezelési időszak hossza: 4 hét

(5 alkalom megjelenés)

5 alkalom Z wave pro kezelés

Heti 1 alkalom kezelés

Cellulit 2 csomag

Kezelési időszak hossza: 4 hét

(5 alkalom megjelenés)

5 alkalom Z-wave Pro + 2 alkalom Cellutrix injekciós hatóanyagbevitel

Cellulit 3 csomag

Kezelési időszak hossza: 3 hét

(4 alkalom megjelenés)

DEKA ONDA Coolwaves cellulit program+ 4 alkalom Zwave 

Cellulit 4 csomag- helyi zsírlerakódás kezeléssel kombinálva, bőrfeszesítéssel

Kezelési időszak hossza: 5hét

(6 alkalom megjelenés)

2 alkalom DEKA ONDA + 6 alkalom Z-wave Pro 

A kombinációs csomagokról itt olvashat még: kombinációs testkezelések

A narancsbőr elleni küzdelem sok kis csatából áll ami győzelemre vezethet, de kitartás, türelem nélkül nincs eredmény.

Tapasztalataim szerint a leghatékonyabbak a kombinációs kezelések, ezért narancsbőr elleni kombinált kezelésprogramot is kínálunk személyre szabottan.

Sikert, kitartást és győzelmet kívánok a narancsbőr megszüntetéséhez is!

Szerző

Rólunk

Esztétikai klinikaként személyre szabott és innovatív kezelésekre specializálódtunk, amelyek az Ön egyedi szépségét pontosan úgy emelik ki, ahogyan arra Ön vágyik!

Szakértői csapatunk elkötelezett amellett, hogy a legmagasabb szintű ellátást és professzionalizmust nyújtsa Önnek.

A fejlett arckezelésektől kezdve egészen a non-invazív alakformáló technikákig szolgáltatások széles skáláját kínáljuk, amelyek célja, hogy a lehető legjobban érezze magát a bőrében és azt lássa a tükörben, amire mindig is vágyott!

Bízzon szakértelmünkben, merüljön el az exkluzív szolgáltatásainkban és vágjon bele egy olyan átalakulásba, amely kívül-belül magabiztosságot eredményez.

Legfrisebb bejegyzéseink

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás a hírlevélre