Rozácea és kezelési lehetőségek klinikánkon

Img 1876 cmscrop

A klinikánkon több különböző lehetőség is van a rozácea kezelésére.

A Rozácea

Rozácea a bőr krónikus gyulladása mely az arc középső régióját érint általában. Sajnos kialakulásának oka nem pontosan tisztázott emiatt oki kezelés nem áll rendelkezésre, azonban a mindennapi tünetek enyhítésére és visszaszorítására számos lehetőségünk van, mely során a különböző kozmetikai, orvosi, orvos- esztétikai eljárások kombinálása is szükséges lehet.

A gyakorlatban több fázisát, típusát különböztetjük, meg:

  • Kezdetben bőrpír jelentkezik forró, fűszeres ételek fogyasztásakor, stressz, alkohol fogyasztás, fizikai megerőltetés, napfény hatására.
  • Bőrpír állandósulhat az arc középső részén, homlokon, orrháton, állon, melyet égő, húzó érzés is kísérhet.
  • Szem nyálkahártya gyulladás is kísérheti.
  • Állandó finom hajszálértágulat alakulhat a fenti arci területeken.
  • Vörös csomók, pattanások alakulnak ki.
  • Orron, állon, fülön a faggyúmirigyek túlnövekedésének következtében a bőr megvastagodik.

Bizonyos kozmetikumok, szteroid használat, UV és infravörös sugárzás ronthatják a tüneteket.

Kezelési lehetőségek

Klinikánkon bőrgyógyászati konzultációt követően, helyi gyógyszert tartalmazó kenőcs, krém alkalmazása szükséges lehet a bőr állapotától függően. Illetve kiterjedt pattanások, csomók megjelenésével járó gyulladás esetén szájon át alkalmazott gyulladás csökkentő, antibiotikum kezelésre is szükséges lehet.

Mindemellett tanácsot adunk helyes bőrápolásra vonatkozóan, hiszen a rozáceás bőr eltérő ápolást is igényel.

Ezenkívül lehetőség van a gyulladásos tünetek csökkentésére Nd:Yag lézerkezeléssel, a kialakult értágulatok szintén Nd:YAG lézerkezelésére is.

Gyulladáscsökkentő Nd:YAG kezelés esetén 3-5 alkalommal a teljes arc kezelése zajlik kúraszerűen 4-6 hetes szüneteket tartva. A bőr minősége javul ezáltal, csökken a gyulladás és a gyulladásos epizódok száma.

Érkezelés esetén szintén Nd:YAG lézer segítségével az érfalban keltünk gyulladást, melyek ezt követően elzáródnak. A kívánt eredmény eléréséhez  több kezelés is szükséges lehet, a kezelt területben bőrpír alakul ki, mely néhány nap alatt enyhül, illetve bevérzés alakulhat ki, mely néhány héten múlva felszívódik.

Lehetőség van kisebb faggyúmirigy túltengésből származó csomók eltávolítására CO2 lézer és Plasmage segítségével is.

Egyetlen Nd:Yag kezelés és a javasolt otthoni bőrápolás alkalmazása után 4 héttel látható változást mutatjuk, a kúrát folytattuk.

Rozácea
rozáceás bőr

Szerző

Rólunk

Esztétikai klinikaként személyre szabott és innovatív kezelésekre specializálódtunk, amelyek az Ön egyedi szépségét pontosan úgy emelik ki, ahogyan arra Ön vágyik!

Szakértői csapatunk elkötelezett amellett, hogy a legmagasabb szintű ellátást és professzionalizmust nyújtsa Önnek.

A fejlett arckezelésektől kezdve egészen a non-invazív alakformáló technikákig szolgáltatások széles skáláját kínáljuk, amelyek célja, hogy a lehető legjobban érezze magát a bőrében és azt lássa a tükörben, amire mindig is vágyott!

Bízzon szakértelmünkben, merüljön el az exkluzív szolgáltatásainkban és vágjon bele egy olyan átalakulásba, amely kívül-belül magabiztosságot eredményez.

Legfrisebb bejegyzéseink

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás a hírlevélre