Injekciós zsírbontás Aqualyx intralipoterápiával

Aqualyx helyi zsirbontas

A helyi zsírlerakódások  gyakran okoznak esztétikai problémát, sokszor vékony testalkatú páciensek esetében is, amelyek sem diétával, sem sporttal nem tüntethetőek el.

Megoldásukra számtalan módszer létezik. A legtöbb kezelés  a zsírsejtek tartalmának csökkentésével ér el átmeneti eredményt. Tartós megoldást a valódi zsírbontás jelent, ami a  zsírsejtek számának csökkentését eredményezi.

Ilyen, vagy mechanikusan távolítják el a zsírsejteket (zsírleszívás), vagy ha hatóanyagot bejuttatva bontjuk le a zsírsejteket.

Magyarországon az elsők között kezdtük el az egyedülálló injekciós zsírbontás alkalmazását, az AQUALYX intralipoterápiát.

Az eljárás klinikai tanulmányokkal, szövettani vizsgálatokkal is igazolt eredményei alapján kapott engedélyt kizárólag orvosi felhasználásra.

A bevezetése óta rendelőnkben nagy számban végeztük a kezelést, így eredményes alkalmazásához saját tapasztalataink, pácienseink véleményei is hozzájárulnak. 

Aqualyx intralipoterápia (injekciós zsírbontás)  

A Motolese oldatot tartalmazó AQUALYX injekciót speciális tű segítségével juttatjuk a zsírszövetbe, egyenletesen átitatva azt. A hatóanyag az oldatból fokozatosan szabadul fel, és heteken keresztül végzi egyetlen kezelés után a zsírsejtek lebontását. 

Ennek köszönhetően csökken a szervezet terhelése, mivel a bomlás egyenletesen, elhúzódva történik.

Emellett ennek tulajdonítható biztonságossága,  hogy az eddigi eljárásokkal szemben, az injekciós zsírbontásnál súlyos szövődmények (pl. szövetelhalás a phosphatidilcholin kezeléskor) nem következtek be.

Az egyenletes, folyamatos bomlásnak vitathatatlan előnye az azonnali eljárásokkal szemben, hogy a lassabb változást a bőr rugalmasságánál fogva általában követni tudja, így a kezelést követően kisebb az esély a bőr meglazulására, és ugyanezért az egyenetlen bőrfelszínre.

Mikor javasolt az AQUALYX injekciós zsírbontás?

Ajánljuk a kezelést, ha

  • kifejezetten HELYI zsírlerakódás megszüntetését szeretnénk elérni, függetlenül a testalkattól. (Helyi zsírfelesleg mind vékony, mind súlyfelesleggel rendelkező embereknél előfordulhat)
  • kezelendő terület megfelel a zsírleszívás kritériumainak (megfelelő zsírszövet vastagsággal rendelkezik), de nem műtétes eljárást választ a páciens.
  • elfogadható, hogy a hatás nem azonnali
  • nem testsúlycsökkentés a cél, hanem centiméterekben mérhető eredményekre számítunk a kezelt területen

Milyen tartós az AQUALYX kezelés? 

Az Aqualyx injekciós zsírbontó kezelés eredménye végleges, hiszen a zsírsejtek nem képződnek újra, a kezelt területen a zsírsejtek száma állandó marad.

Ugyanakkor tudni kell, hogy a megmaradó zsírsejtek ugyanúgy képesek a „felesleg” raktározására, mint minden zsírsejt a szervezetben, így általános súlygyarapodásnál a kezelt terület körfogata is nőni fog, de nagyon lényeges, hogy mivel a kezelés előtti állapothoz képest kevesebb a zsírsejt, más arányban növekszik, mint megelőzően, így egy esetleges súlynövekedés arányosabb lesz, nem az addig kritikus terület (pl. has, comb) körfogatnövekedése lesz szembetűnő.

Milyen területeken végezhető Aqualyx injekciós zsírbontás?

A kezelés javallata, és a kezelés területei ugyanazok mint a zsírleszívásnál.

Tulajdonképpen az áll vonala alatti területtől a térdig minden helyi zsírlerakódás kezelhető.

Leggyakrabban az alábbi területeken alkalmazzuk:

  • toka zsírfeleslegének megszüntetése
  • has
  • csípő
  • felkar zsírfeleslege
  • külső és belső comb
  • térd
Aqualyx terulet

Hogyan történik a kezelés?

Az Aqualyx intralipoterápiat megelőzően felmérjük a kezelendő területet, méréseket végzünk, hogy a rögzített adatok alapján követhessük a változást.

A megbeszélést követően a szükséges mennyiségű hatóanyagot speciális tűvel és  eljárással juttatjuk a zsírszövetbe, egyenletesen eloszlatva.

A kezeléshez fájdalomcsillapítót is alkalmazunk, ezért csupán minimális fájdalommal jár.

Vékony, flexibilis tűvel  dolgozunk, így érjük el, hogy szemben a mezoterápiás technikákkal , néhány tűszúrással (2-4 tűszúrás területenként) , a zsírszövetben módszeresen haladva bejuttathassuk az Aqualyx-et a kezelt területre.

Egy terület kezelése előkészítést követően 5-15 percet vesz igénybe.

A kezelést követően várható a kezelt terület érzékenysége, előfordulhat duzzanat, pirosság, kisebb bevérzés, de ezek a mindennapi életet nem befolyásolják, és  általában 4-5 napon belül megszűnnek.

Aqualyx intralipoterapia porta bella vita

Hányszor van szükség Aqualyx kezelésre?

Tapasztalatok szerint kis zsírfelesleg, zsírlerakódás csökkentésére  ( pl. toka) akár 1-2 kezelés is elégséges lehet.

Nagyobb zsírfeleslegnél általában 3 kezelés után látható jelentős javulás, az ajánlás szerint 4-6 Aqualyx kezelésre is szükség lehet a kívánt hatás eléréséhez.

( A tanulmányok adatai alapján ( és saját tapasztalataink szerint is) általában 4-5 kezelésre van szükség ahhoz, hogy a kezelt területen a zsírbontás elérje azt a mértéket, amit egy zsírleszívás esetében várhatunk a kezelt területen.

A felhasznált anyag mennyiségét pedig az határozza meg, hogy a terület nagysága és a zsírszövet vastagsága alapján mennyi anyag szükséges a szövet egyenletes átitatásához. )

A kezelések között 21 napnak el kell telnie, de a legoptimálisabb eredményt úgy tudjuk elérni, ha a kezelést az azt megelőzőtől számított 23-25. napon végezzük el.

Aqualix5

Szerző

Rólunk

Esztétikai klinikaként személyre szabott és innovatív kezelésekre specializálódtunk, amelyek az Ön egyedi szépségét pontosan úgy emelik ki, ahogyan arra Ön vágyik!

Szakértői csapatunk elkötelezett amellett, hogy a legmagasabb szintű ellátást és professzionalizmust nyújtsa Önnek.

A fejlett arckezelésektől kezdve egészen a non-invazív alakformáló technikákig szolgáltatások széles skáláját kínáljuk, amelyek célja, hogy a lehető legjobban érezze magát a bőrében és azt lássa a tükörben, amire mindig is vágyott!

Bízzon szakértelmünkben, merüljön el az exkluzív szolgáltatásainkban és vágjon bele egy olyan átalakulásba, amely kívül-belül magabiztosságot eredményez.

Legfrisebb bejegyzéseink

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás a hírlevélre