Botox kezelés – ránctalanítás látványosan

Ránctalanítás botox

Ránctalanítás Botulinum A toxinnal (Botox-kezelés)

A botox kezelés a ránctalanítás rendkívül közkedvelt és látványos módja, amely az orvosesztétikai kezelések között előkelő helyet foglal el a nagyszámú kezelés, és a kis számban előforduló mellékhatása miatt.

Botox kezelést a mimikai izmok okozta ráncok kezelésére alkalmazunk, hatására átmenetileg blokkoljuk az arcon a ráncok kialakulásáért felelős izmok működést, a bőr kisimul, a ráncképződés megszűnik.

Leggyakrabban a szemöldök közötti függőleges „mérgesránc”, homlokon megjelenő vízszintes ráncok, szarkalábak simítására használjuk. Ezen kívül többek között az arc vékonyítását, a nyak kezelését, a szájzug emelését, az ínymosoly megszüntetését, az állcsúcs kezelését, a szemöldök emelését is hatékonyan végezhetjük vele.

Meddig tart a botulinum toxin (botox) hatás

A B.tox az idegvégződésben blokkolja az ingerület átvitelt az izmokra, de csak időlegesen. A kezelést követően néhány nap múlva tapasztaljuk a ráncok kisimulását, de a hatás csak 10-14 nap múlva teljesedik ki. Ezt követően a ráncok elsimulnak, a mély ráncok sekélyebbé válnak (ebben az esetben szóba jöhet a ránc hyaluronsavval történő kisimítása).

A hatás 3-4 hónap alatt megszűnik, az izom működése fokozatosan helyreáll. 

A kezelt páciensek azonban ennél hosszabb hatáseredményről is beszámolnak, ennek oka, hogy a kisimult arcbőr csak később válik újra ráncossá, a regenerálódott mimikai izmok újbóli gyűrő hatásának következtében.

 A Botox kezelés a hatás megszűnését követően ismételhető, azonban ha későbbiekben a kezelés megismétlése nem történik meg, a ráncok állapota nem lesz rosszabb (mélyebb) mint a botox kezelést megelőzően voltak.

Hogyan történik a Botox kezelés?

A kezelés során vékony injekciós tűvel, szinte fájdalommentesen juttatjuk a ráncok képződéséért felelős izmokba a kis mennyiségű hatóanyagot, amely a bejuttatás helyén, csupán helyileg fejti ki hatását.

Rendkívül nagy jelentősége van, hogy melyik izmot és milyen mértékben blokkoljuk. Tévhit, hogy a botox kezelés hatására az arc mimikátlanná, kifejezéstelenné válik. A helyes kezelés természetes , fiatalos külsőt eredményez. 

Botox kezelés utáni teendők 

Kezelést követően fontos, hogy a bejuttatott hatóanyag a kezelt területen fejtse csak ki hatását, ezért az elkövetkező 4 órában fejét tartsa függőlegesen ( ne feküdjön le, és ne hajoljon). A kezelt izomban történő egyenletes eloszlás érdekében a kezelt izmokat erőteljesen mozgassa. 48 órán keresztül kerülje a kezelt terület dörzsölését, masszírozását, szoláriumozást.

Ranctalanitas botox 1

Szerző

Rólunk

Esztétikai klinikaként személyre szabott és innovatív kezelésekre specializálódtunk, amelyek az Ön egyedi szépségét pontosan úgy emelik ki, ahogyan arra Ön vágyik!

Szakértői csapatunk elkötelezett amellett, hogy a legmagasabb szintű ellátást és professzionalizmust nyújtsa Önnek.

A fejlett arckezelésektől kezdve egészen a non-invazív alakformáló technikákig szolgáltatások széles skáláját kínáljuk, amelyek célja, hogy a lehető legjobban érezze magát a bőrében és azt lássa a tükörben, amire mindig is vágyott!

Bízzon szakértelmünkben, merüljön el az exkluzív szolgáltatásainkban és vágjon bele egy olyan átalakulásba, amely kívül-belül magabiztosságot eredményez.

Legfrisebb bejegyzéseink

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás a hírlevélre