Botox kezelések

- minden, amit tudnia kell a botox kezelésekről

Porta Bella Vita

Orvosesztétikai klinikánkon kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a lehető legmagasabb szintű tájékoztatással lássuk el pácienseinket, bármilyen esztétikai problémára is keresik a megoldást.

Szeretnénk feltárni Önnek a botox kezelés részleteit.

Üdvözöljük átfogó útmutatónkban, ahol a tudomány és az esztétika összefonódik a szépség újrafogalmazásának érdekében.

Botox, botox kezelés vagy botulinum toxinnal történő kezelés - mit jelentenek pontosan?

Bár helyesen a kezelést botulinum toxinnal történő kezelésnek kellene nevezni, a köztudatban rövidítve botox kezelésként vált ismertté annak ellenére, hogy a Botox egy brand név, egy botulinum toxin tartalmú gyógyszert jelöl. Hasonlóan botulinum toxint tartalmazó szerek a Magyarországon törzskönyvezett és orvosi használatra engedélyezett gyógyszerek a Dysport, Vistabel, Bocouture. 

Amikor botox kezelésről beszélünk, ezekkel a gyógyszerekkel történő orvosi injekciós kezelésre gondolunk.

Img 7781
Img 7786
Img 2878

Mi is a botox (botulinum toxin)?

A botulinum toxin egy neurotoxin fehérje, amelyet a Clostridium botulinum baktérium termel. Működése az idegek által küldött jelek blokkolására épül az izmokban, ami ideiglenesen azok működését gátolja.

Gyakran fenntartásokat okoz a botox kezeléssel kapcsolatban az alábbi teória: „idegméreg, ami megbénítja az izmokat”.

Mivel kifejezetten az izmok működésének befolyásolására használjuk, helyesebb hatóanyagként tekinteni rá, hiszen hatása ez esetben semmiképpen nem mérgezés, hanem a kezeléssel megcélzott izomműködés blokkolása átmenetileg, a pontos adagolás következtében csak helyi hatást fejt ki.

Az izmokat sem bénítja meg, a blokkolás átmeneti, teljes egészében megszűnik a hatás, az izomműködés helyreáll a kezelés ismétlése nélkül.

Az orvoslásban eredetileg izomgörcsök és rendellenességek kezelésére használták, de alkalmazásai messze túlnőttek az eredeti célon.

Mire használható a botox ?

A botulinum toxin orvosi felhasználásának története az 1800-as évekig nyúlik vissza, amikor először felfedezték a Clostridium botulinum baktérium által termelt toxin hatásait. Az 1920-as években kezdték el vizsgálni az orvosi alkalmazását, és az 1980-as években került sor az első hivatalos jóváhagyásra az esztétikai orvosi kezelésekhez.

A gyógyításban leggyakrabban ezekben az esetekben használjuk:

 • Izom rendellenességek

  Hatékonyan kezeli az izomgörcsöket, a nyaki dystonia (nyakizom-összehúzódások) és akár a túlzott izzadást (hiperhidrózis) is.

 • Migrén:

  A Botox injekciók enyhíthetik a krónikus migrént.

 • Szemproblémák:

  A botulinum toxin segíthet a kancsalság (szemferdülés) és a blepharospasmus (kontrollálhatatlan pislogás) kezelésében is.

 • Inkontinencia bizonyos eseteiben is segítséget nyújt.

Orvosesztétikai felhasználása

 • Elsősorban a mimikai izmok által kiváltott ráncok simítására használjuk, de számos esztétikai cél megvalósítható botox injekció segítségével.

Img 7782
Img 3016 2

Esztétikai célú kezelések

Ma már az esztétikai célú kezeléseknél sem sablonokban gondolkozunk. Minden esetben figyelembe vesszük az egyéni adottságokat, az izomműködések egyensúlyát, és ennek megfelelően történik a kezelés, hogy az eredmény harmonikus legyen.

Már nem csak a ráncok elsimítása a cél, hanem a lehető legtermészetesebb megjelenés: lehetőség van a mozgás részleges megtartására anélkül, hogy az izmok ráncokat gyűrjenek a bőrön.

Fontos figyelembe venni, hogy egy izomműködés blokkolásánál az ellentétes mozgású izom működése határozottabban érvényesül, így nagy jelentősége van az egyensúly kialakításának a természetellenes hatások elkerülésére.

Ezek a hatások például a szemöldök pozíciójának megváltozásához vezetnek, és akár nagyon csodálkozó, vagy haragos, szigorú tekintetet is eredményezhet.

A kezelőorvos mindig vizsgálja az összefüggéseket, így érhető el, hogy a botox kezelés észrevétlen marad, csupán a kisimult arc sugall kipihentséget.

Glabella botox

A szemöldök közötti függőleges ráncok (haragos ránc, mérges ránc, tizenegyes ránc) megjelenéséért, mélyedéséért nemcsak a haragos tekintet, hanem egyéb mimikai mozgások, például a hunyorgás is felelőssé tehető. Ezek a ráncok az idő előrehaladtával, mind hangsúlyozottabbak, és szembetűnőbbek lesznek, simításuk az egyik leggyakoribb kezelések közé sorolható.

Homlok botox

A homlok ránctalanítás, a kialakuló vízszintes ráncok kezelése óvatosságot igényel, hiszen a frontális izom az egyetlen szemöldök emelő izmunk. Ha az egyensúly felborul, és a szemöldököt lefelé húzó izmok kerülnek túlsúlyba, a szemöldök lefelé mozdulhat, ami szigorú tekintetet eredményezhet. Kiemelten fontos az egyensúly megteremtése, ennek érdekében például szinte minden esetben szükséges a szemöldök közötti ráncokért felelős izmok kezelése is.

Szarkaláb botox

A szem oldalsó részén megjelenő ráncok a valódi szarkalábak, amik mozgásra elmélyülnek. Sokszor kiegészülnek az alsó szemhéjon nevetéskor megjelenő ráncokkal, de azokat nem befolyásolja a szarkalábak kezelése, abban az esetben bőrminőség javító kezelést is célszerű alkalmazni.

Szemöldök emelés

A szemöldök emelkedését úgy érjük el, hogy azokat az izmokat kezeljük, amelyek a szemöldököt lefele húzzák. Éppen ebben rejlik a korlátja, hiszen nem az emelést fokozzuk, hanem a lehúzást csökkentjük, így a mértéke meghatározott.

Nyusziráncok kezelése:

Az orron levő ráncok kezelése sok esetben kiegészítője a szemöldök közötti ránctalanításnak.

Áll botox kezelés:

Az állcsúcson lévő mentalis izmok ellazításával az állcsúcs pozícióját javítjuk, és az izom túlműködése miatt kialakuló bőregyenetlenséget szüntetjük meg, például a karfiolszerű állcsúcsot.

Arc vékonyítás

A masseter izom (rágóizom) ellazításával az arc vékonyabbá válik, a V vonal fokozódik. Ezt a kezelést használjuk fogcsikorgatás megszüntetésére is. A kezelés hatására az izom ellazul, tömege csökken, de a rágó funkció nem sérül. Ha a masseter botox kezelést nem ismételjük meg, fokozatosan visszatér az eredeti forma.

Ínymosoly

Amikor mosolygásnál nemcsak a fogak, hanem az íny is látszik, az ajkat emelő izmok kezelésével oldhatjuk meg a problémát. Van, amikor az optimális eredményhez hyaluronsavas ajaktöltést használunk, vagy a botox kezelést egészítjük ki.

Szájzug emelés

A szájzug lefelé görbülése az arcot szomorúnak mutatja. Sok esetben a szájzugot lefelé húzó izom ellazításával az ajak lefelé görbülő íve kiegyenesíthető.

Orrcsúcs emelés

Az orrcsúcs pozíciójának javítására használhatjuk. Ez azért lehet szükséges, mert az orrcsúcs az idő múlásával egyre inkább megereszkedik, botox kezeléssel azonban ez korrigálható.

Nephertiti kezelés

A híres egyiptomi királynéról kapott nevéhez hűen a kezelés a karcsú, kecses nyak, éles állvonal kialakítására szolgál, annak feszesítésére, vonalak emelésére.

Nyak kezelés

A kezelés eredménye a nyak ráncainak simítása, a zavaró nyaki „húrok” tompítása. Az arc mellett a nyak és a dekoltázs is változásokon esik át az öregedés során, ezeknek jelein képes simítani a kezelés.

Bőrfeszesítés

Felszínesen bejuttatott, kellő hígítású hatóanyaggal nem az izmok működését befolyásoljuk, hanem a bőr feszesítését érjük el.

Izzadásgátlás

Alapja a verejtékmirigyek fokozott működésének csökkentése, leggyakrabban a hónalj területén végezzük el, de a test bármely területén csökkenthető az izzadás (tenyér, talp, hát, fejbőr).

Kezeléseink eredményei

Tekintse meg a kezelések előtt és után készült képeket!

Img 7784

Hogyan történik a kezelés?

A botulinum toxin tartalmú gyógyszerek a hatóanyagot általában por formájában tartalmazzák, amit az előírtak szerint kezelés előtt feloldunk, hogy injektálható folyadékot kapjunk. A kezelés előtti állapotról fényképet készítünk, a bőrt fertőtlenítjük. Az izomműködések, a mimika vizsgálatát követően bejelöljük a kezelendő pontokat. A tervezésnél nagy hangsúlyt fektetve az izmok működésének egyensúlyára, majd a megtervezett hatóanyag mennyiséget vékony tűvel, apró tűszúrásokkal juttatjuk be.

A kezelés után átmeneti bőrpír, a szúráspontok helyén minimális duzzanat jelentkezhet. Időnként minimális bevérzés is előfordul, ami a kezelést követő napon alapozóval elfedhető.

A kezelés utáni teendők

Kezelést követően fontos, hogy a bejuttatott hatóanyag a kezelt területen fejtse csak ki hatását, ezért az elkövetkező 4 órában fejét tartsa függőlegesen (ne feküdjön le, és ne hajoljon). 48 órán keresztül kerülje a kezelt terület dörzsölését, masszírozását, szoláriumozást, a megterhelő sportot.

Img 1459 2

Botox kezeléssel kapcsolatban gyakran felmerülő kérdések

Img 2881 2
Img 0827 2
 • Meddig tart a botox hatása?

  A kezelés után 3-6 hónapig tart a hatás. Ezen az időn belül fokozatosan állnak helyre az izomműködések. Az időtartam nagyban függ az egyéni adottságoktól, életmódtól, de akár akut betegségek is gyorsítják a hatás csökkenését.

 • Létezik-e botox hatású arckrém?

  Valódi botox krém, botox ránctalanító szérum nem létezik, de vannak botox szerű hatást kiváltó kozmetikumok. A botox arckrémnek nevezett termékek általában növényi eredetű hatóanyagokat tartalmaznak, és rövid időre (órákra) képesek a bőrfeszesítés révén csökkenteni a mimikai ráncokat.

 • Helyettesíthető-e a botox kezelés hyaluronsavas feltöltéssel?

  A két kezelés egymással nem helyettesíthető. Míg a botox az izmok működését blokkolja, az általuk kiváltott dinamikus ráncok kezelésére alkalmas, a hyaluronsav a volumen pótlásával a statikus ráncok kezelésére alkalmas. Abban az esetben, amikor a mimikai izmok nyugalomban is látható megtörést hoztak már létre a bőrben, bőrminőség javító kezelésekkel javíthatunk a megjelenésén.

 • Rosszabb lesz-e a ráncok megjelenése a hatás megszűnése után, szükséges-e elköteleződni a kezelés mellett, ha egyszer belevágunk?

  A hatás elmúlása után nem lesz rosszabb a ráncok állapota, mint kezelés előtt, sőt, javul a megjelenésük. Ennek egyszerű oka van. A bőr a botox-hatás idején „megpihen”, regenerálódik, a ráncok kisimulnak, az izmok mozgásának hiánya csökkenti az izomtömeget, izomerőt. Idő kell ahhoz, hogy olyan mély ráncokat lássunk, mint a kezelés előtt. Ha tartósan kipihent, ránctalan megjelenésre vágyunk, abban az esetben van szükség rendszeres kezelésre.

 • Hány éves kortól éljünk a kezelés lehetőségével?

  A kezeléseket nem életkorhoz kötjük, hanem a kezelés indokoltságához. Van, amikor akár egy rossz szokás megszüntetésében segíthet a botox kezelés fiatal korban. Például már korrigált látászavar miatt megszokott hunyorgás, ami miatt elmélyülhetnek a szemöldök közötti ráncok. A kezelés indokoltságát a kezelőorvos dönti el. Megelőzésre nem végzünk kezelést, nem indokolt.

 • Botox után mire kell vigyázni?

  A kezelést megelőzően is kap írásban, szóban is tájékoztatást azokról a tevékenységekről, amit a beavatkozás után kerülnie kell a mellékhatások elkerülése és az optimális eredmény elérése érdekében. Alapvetően kerülni kell azokat a tevékenységet 2 napig, amik a hatóanyag elvándorlását okozhatják, így botox után sport, masszázs kerülendő az első napokban. Kozmetikai kezelés, szauna 2 hétig nem javasolt.

 • Mitől függ a botox ára?

  Kezelt területenként változnak a botox árak, régiónként meghatározva. Árlistánkban részletes leírást talál az arc ránctalanítás, formázás, izzadásgátlás költségeiről. Amennyiben nem biztos magában, keressen fel minket telefonon, e-mailben, vagy a weboldalon található formon keresztül és engedje meg, hogy segítsünk személyre szabott botox kezelési tervének összeállításában.

 • Ki végzi a botulinum toxin kezelést?

  A kezeléseket orvosok végzik törzskönyvezett gyógyszerekkel. Esztétikai klinikánkon Dr. Fercsik-Tóth Beatrix esztétikai orvos, Dr. Mihócs Alexandra plasztikai sebész, Dr. Horváth Zsuzsanna bőrgyógyász, Dr. Hufnagel Csilla bőrgyógyász végez botox kezelést. Biztos lehet abban, hogy minőségi gyógyszerekkel, tapasztalt orvosok kezében lesz mindvégig a klinikán tartózkodása során, így biztonságos körülmények között tapasztalhatja meg a botox kezelések rendkívül széleskörű előnyeit.

Img 3011 2
Img 0817 2
Img 3013 2

Szeretne többet megtudni a botox kezelésekről?

Olvassa el a botox kezelésekkel kapcsolatos blogbejegyzéseket, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot.

Örömmel válaszoljuk meg kérdéseit és készítjük el az Ön számára megfelelő, személyre szabott kezelési tervet.

Img 8588 cmscrop
Dr. Horváth Zsuzsanna

A Botox napos oldala

Gondolatok a Botox kezelés átgondolt orvosi alkalmazásáról, ha úgy tetszik napos oldaláról.

Botox kezelések

- minden, amit tudnia kell a botox kezelésekről

Porta Bella Vita

Orvosesztétikai klinikánkon kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a lehető legmagasabb szintű tájékoztatással lássuk el pácienseinket, bármilyen esztétikai problémára is keresik a megoldást.

Szeretnénk feltárni Önnek a botox kezelés részleteit.

Üdvözöljük átfogó útmutatónkban, ahol a tudomány és az esztétika összefonódik a szépség újrafogalmazásának érdekében.

Botox, botox kezelés vagy botulinum toxinnal történő kezelés - mit jelentenek pontosan?

Bár helyesen a kezelést botulinum toxinnal történő kezelésnek kellene nevezni, a köztudatban rövidítve botox kezelésként vált ismertté annak ellenére, hogy a Botox egy brand név, egy botulinum toxin tartalmú gyógyszert jelöl. Hasonlóan botulinum toxint tartalmazó szerek a Magyarországon törzskönyvezett és orvosi használatra engedélyezett gyógyszerek a Dysport, Vistabel, Bocouture. 

Amikor botox kezelésről beszélünk, ezekkel a gyógyszerekkel történő orvosi injekciós kezelésre gondolunk.

Img 7781
Img 7786
Img 2878

Mi is a botox (botulinum toxin)?

A botulinum toxin egy neurotoxin fehérje, amelyet a Clostridium botulinum baktérium termel. Működése az idegek által küldött jelek blokkolására épül az izmokban, ami ideiglenesen azok működését gátolja.

Gyakran fenntartásokat okoz a botox kezeléssel kapcsolatban az alábbi teória: „idegméreg, ami megbénítja az izmokat”.

Mivel kifejezetten az izmok működésének befolyásolására használjuk, helyesebb hatóanyagként tekinteni rá, hiszen hatása ez esetben semmiképpen nem mérgezés, hanem a kezeléssel megcélzott izomműködés blokkolása átmenetileg, a pontos adagolás következtében csak helyi hatást fejt ki.

Az izmokat sem bénítja meg, a blokkolás átmeneti, teljes egészében megszűnik a hatás, az izomműködés helyreáll a kezelés ismétlése nélkül.

Az orvoslásban eredetileg izomgörcsök és rendellenességek kezelésére használták, de alkalmazásai messze túlnőttek az eredeti célon.

Mire használható a botox ?

A botulinum toxin orvosi felhasználásának története az 1800-as évekig nyúlik vissza, amikor először felfedezték a Clostridium botulinum baktérium által termelt toxin hatásait. Az 1920-as években kezdték el vizsgálni az orvosi alkalmazását, és az 1980-as években került sor az első hivatalos jóváhagyásra az esztétikai orvosi kezelésekhez.

A gyógyításban leggyakrabban ezekben az esetekben használjuk:

 • Izom rendellenességek

  Hatékonyan kezeli az izomgörcsöket, a nyaki dystonia (nyakizom-összehúzódások) és akár a túlzott izzadást (hiperhidrózis) is.

 • Migrén:

  A Botox injekciók enyhíthetik a krónikus migrént.

 • Szemproblémák:

  A botulinum toxin segíthet a kancsalság (szemferdülés) és a blepharospasmus (kontrollálhatatlan pislogás) kezelésében is.

 • Inkontinencia bizonyos eseteiben is segítséget nyújt.

Orvosesztétikai felhasználása

 • Elsősorban a mimikai izmok által kiváltott ráncok simítására használjuk, de számos esztétikai cél megvalósítható botox injekció segítségével.

Img 7782
Img 3016 2

Esztétikai célú kezelések

Ma már az esztétikai célú kezeléseknél sem sablonokban gondolkozunk. Minden esetben figyelembe vesszük az egyéni adottságokat, az izomműködések egyensúlyát, és ennek megfelelően történik a kezelés, hogy az eredmény harmonikus legyen.

Már nem csak a ráncok elsimítása a cél, hanem a lehető legtermészetesebb megjelenés: lehetőség van a mozgás részleges megtartására anélkül, hogy az izmok ráncokat gyűrjenek a bőrön.

Fontos figyelembe venni, hogy egy izomműködés blokkolásánál az ellentétes mozgású izom működése határozottabban érvényesül, így nagy jelentősége van az egyensúly kialakításának a természetellenes hatások elkerülésére.

Ezek a hatások például a szemöldök pozíciójának megváltozásához vezetnek, és akár nagyon csodálkozó, vagy haragos, szigorú tekintetet is eredményezhet.

A kezelőorvos mindig vizsgálja az összefüggéseket, így érhető el, hogy a botox kezelés észrevétlen marad, csupán a kisimult arc sugall kipihentséget.

Glabella botox

A szemöldök közötti függőleges ráncok (haragos ránc, mérges ránc, tizenegyes ránc) megjelenéséért, mélyedéséért nemcsak a haragos tekintet, hanem egyéb mimikai mozgások, például a hunyorgás is felelőssé tehető. Ezek a ráncok az idő előrehaladtával, mind hangsúlyozottabbak, és szembetűnőbbek lesznek, simításuk az egyik leggyakoribb kezelések közé sorolható.

Homlok botox

A homlok ránctalanítás, a kialakuló vízszintes ráncok kezelése óvatosságot igényel, hiszen a frontális izom az egyetlen szemöldök emelő izmunk. Ha az egyensúly felborul, és a szemöldököt lefelé húzó izmok kerülnek túlsúlyba, a szemöldök lefelé mozdulhat, ami szigorú tekintetet eredményezhet. Kiemelten fontos az egyensúly megteremtése, ennek érdekében például szinte minden esetben szükséges a szemöldök közötti ráncokért felelős izmok kezelése is.

Szarkaláb botox

A szem oldalsó részén megjelenő ráncok a valódi szarkalábak, amik mozgásra elmélyülnek. Sokszor kiegészülnek az alsó szemhéjon nevetéskor megjelenő ráncokkal, de azokat nem befolyásolja a szarkalábak kezelése, abban az esetben bőrminőség javító kezelést is célszerű alkalmazni.

Szemöldök emelés

A szemöldök emelkedését úgy érjük el, hogy azokat az izmokat kezeljük, amelyek a szemöldököt lefele húzzák. Éppen ebben rejlik a korlátja, hiszen nem az emelést fokozzuk, hanem a lehúzást csökkentjük, így a mértéke meghatározott.

Nyusziráncok kezelése:

Az orron levő ráncok kezelése sok esetben kiegészítője a szemöldök közötti ránctalanításnak.

Áll botox kezelés:

Az állcsúcson lévő mentalis izmok ellazításával az állcsúcs pozícióját javítjuk, és az izom túlműködése miatt kialakuló bőregyenetlenséget szüntetjük meg, például a karfiolszerű állcsúcsot.

Arc vékonyítás

A masseter izom (rágóizom) ellazításával az arc vékonyabbá válik, a V vonal fokozódik. Ezt a kezelést használjuk fogcsikorgatás megszüntetésére is. A kezelés hatására az izom ellazul, tömege csökken, de a rágó funkció nem sérül. Ha a masseter botox kezelést nem ismételjük meg, fokozatosan visszatér az eredeti forma.

Ínymosoly

Amikor mosolygásnál nemcsak a fogak, hanem az íny is látszik, az ajkat emelő izmok kezelésével oldhatjuk meg a problémát. Van, amikor az optimális eredményhez hyaluronsavas ajaktöltést használunk, vagy a botox kezelést egészítjük ki.

Szájzug emelés

A szájzug lefelé görbülése az arcot szomorúnak mutatja. Sok esetben a szájzugot lefelé húzó izom ellazításával az ajak lefelé görbülő íve kiegyenesíthető.

Orrcsúcs emelés

Az orrcsúcs pozíciójának javítására használhatjuk. Ez azért lehet szükséges, mert az orrcsúcs az idő múlásával egyre inkább megereszkedik, botox kezeléssel azonban ez korrigálható.

Nephertiti kezelés

A híres egyiptomi királynéról kapott nevéhez hűen a kezelés a karcsú, kecses nyak, éles állvonal kialakítására szolgál, annak feszesítésére, vonalak emelésére.

Nyak kezelés

A kezelés eredménye a nyak ráncainak simítása, a zavaró nyaki „húrok” tompítása. Az arc mellett a nyak és a dekoltázs is változásokon esik át az öregedés során, ezeknek jelein képes simítani a kezelés.

Bőrfeszesítés

Felszínesen bejuttatott, kellő hígítású hatóanyaggal nem az izmok működését befolyásoljuk, hanem a bőr feszesítését érjük el.

Izzadásgátlás

Alapja a verejtékmirigyek fokozott működésének csökkentése, leggyakrabban a hónalj területén végezzük el, de a test bármely területén csökkenthető az izzadás (tenyér, talp, hát, fejbőr).

Kezeléseink eredményei

Tekintse meg a kezelések előtt és után készült képeket!

Img 7784

Hogyan történik a kezelés?

A botulinum toxin tartalmú gyógyszerek a hatóanyagot általában por formájában tartalmazzák, amit az előírtak szerint kezelés előtt feloldunk, hogy injektálható folyadékot kapjunk. A kezelés előtti állapotról fényképet készítünk, a bőrt fertőtlenítjük. Az izomműködések, a mimika vizsgálatát követően bejelöljük a kezelendő pontokat. A tervezésnél nagy hangsúlyt fektetve az izmok működésének egyensúlyára, majd a megtervezett hatóanyag mennyiséget vékony tűvel, apró tűszúrásokkal juttatjuk be.

A kezelés után átmeneti bőrpír, a szúráspontok helyén minimális duzzanat jelentkezhet. Időnként minimális bevérzés is előfordul, ami a kezelést követő napon alapozóval elfedhető.

A kezelés utáni teendők

Kezelést követően fontos, hogy a bejuttatott hatóanyag a kezelt területen fejtse csak ki hatását, ezért az elkövetkező 4 órában fejét tartsa függőlegesen (ne feküdjön le, és ne hajoljon). 48 órán keresztül kerülje a kezelt terület dörzsölését, masszírozását, szoláriumozást, a megterhelő sportot.

Img 1459 2

Botox kezeléssel kapcsolatban gyakran felmerülő kérdések

Img 2881 2
Img 0827 2
 • Meddig tart a botox hatása?

  A kezelés után 3-6 hónapig tart a hatás. Ezen az időn belül fokozatosan állnak helyre az izomműködések. Az időtartam nagyban függ az egyéni adottságoktól, életmódtól, de akár akut betegségek is gyorsítják a hatás csökkenését.

 • Létezik-e botox hatású arckrém?

  Valódi botox krém, botox ránctalanító szérum nem létezik, de vannak botox szerű hatást kiváltó kozmetikumok. A botox arckrémnek nevezett termékek általában növényi eredetű hatóanyagokat tartalmaznak, és rövid időre (órákra) képesek a bőrfeszesítés révén csökkenteni a mimikai ráncokat.

 • Helyettesíthető-e a botox kezelés hyaluronsavas feltöltéssel?

  A két kezelés egymással nem helyettesíthető. Míg a botox az izmok működését blokkolja, az általuk kiváltott dinamikus ráncok kezelésére alkalmas, a hyaluronsav a volumen pótlásával a statikus ráncok kezelésére alkalmas. Abban az esetben, amikor a mimikai izmok nyugalomban is látható megtörést hoztak már létre a bőrben, bőrminőség javító kezelésekkel javíthatunk a megjelenésén.

 • Rosszabb lesz-e a ráncok megjelenése a hatás megszűnése után, szükséges-e elköteleződni a kezelés mellett, ha egyszer belevágunk?

  A hatás elmúlása után nem lesz rosszabb a ráncok állapota, mint kezelés előtt, sőt, javul a megjelenésük. Ennek egyszerű oka van. A bőr a botox-hatás idején „megpihen”, regenerálódik, a ráncok kisimulnak, az izmok mozgásának hiánya csökkenti az izomtömeget, izomerőt. Idő kell ahhoz, hogy olyan mély ráncokat lássunk, mint a kezelés előtt. Ha tartósan kipihent, ránctalan megjelenésre vágyunk, abban az esetben van szükség rendszeres kezelésre.

 • Hány éves kortól éljünk a kezelés lehetőségével?

  A kezeléseket nem életkorhoz kötjük, hanem a kezelés indokoltságához. Van, amikor akár egy rossz szokás megszüntetésében segíthet a botox kezelés fiatal korban. Például már korrigált látászavar miatt megszokott hunyorgás, ami miatt elmélyülhetnek a szemöldök közötti ráncok. A kezelés indokoltságát a kezelőorvos dönti el. Megelőzésre nem végzünk kezelést, nem indokolt.

 • Botox után mire kell vigyázni?

  A kezelést megelőzően is kap írásban, szóban is tájékoztatást azokról a tevékenységekről, amit a beavatkozás után kerülnie kell a mellékhatások elkerülése és az optimális eredmény elérése érdekében. Alapvetően kerülni kell azokat a tevékenységet 2 napig, amik a hatóanyag elvándorlását okozhatják, így botox után sport, masszázs kerülendő az első napokban. Kozmetikai kezelés, szauna 2 hétig nem javasolt.

 • Mitől függ a botox ára?

  Kezelt területenként változnak a botox árak, régiónként meghatározva. Árlistánkban részletes leírást talál az arc ránctalanítás, formázás, izzadásgátlás költségeiről. Amennyiben nem biztos magában, keressen fel minket telefonon, e-mailben, vagy a weboldalon található formon keresztül és engedje meg, hogy segítsünk személyre szabott botox kezelési tervének összeállításában.

 • Ki végzi a botulinum toxin kezelést?

  A kezeléseket orvosok végzik törzskönyvezett gyógyszerekkel. Esztétikai klinikánkon Dr. Fercsik-Tóth Beatrix esztétikai orvos, Dr. Mihócs Alexandra plasztikai sebész, Dr. Horváth Zsuzsanna bőrgyógyász, Dr. Hufnagel Csilla bőrgyógyász végez botox kezelést. Biztos lehet abban, hogy minőségi gyógyszerekkel, tapasztalt orvosok kezében lesz mindvégig a klinikán tartózkodása során, így biztonságos körülmények között tapasztalhatja meg a botox kezelések rendkívül széleskörű előnyeit.

Img 3011 2
Img 0817 2
Img 3013 2

Szeretne többet megtudni a botox kezelésekről?

Olvassa el a botox kezelésekkel kapcsolatos blogbejegyzéseket, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot.

Örömmel válaszoljuk meg kérdéseit és készítjük el az Ön számára megfelelő, személyre szabott kezelési tervet.

Img 8588 cmscrop
Dr. Horváth Zsuzsanna

A Botox napos oldala

Gondolatok a Botox kezelés átgondolt orvosi alkalmazásáról, ha úgy tetszik napos oldaláról.

Feliratkozás a hírlevélre