A szemkörnyék, szemhéj kezelésének lehetőségei

Porta Bella Vita

A szemhéjplasztika gyakori plasztikai sebészeti beavatkozás. 

Elsősorban a megereszkedett, laza szemhéj korrekciójára szolgál, a bőrfelesleg eltávolításával. 

Nem csupán esztétikai célja van a beavatkozásnak, a jelentős szemhéj megereszkedés a látást is korlátozhatja, megoldása ma már biztonságos, ambuláns beavatkozással is megoldható.

Akár az idő múlása, akár a genetikai adottságok miatt találkozunk esztétikai problémával a szemkörnyéken, minden esetben mérlegelni kell, hogy mi a legoptimálisabb választás a probléma megoldására.

Számos olyan műtét nélküli eljárás létezik, ami a megereszkedett bőr kezelésével javítja annak tömörségét, feszességét, így ezekkel a kisebb mértékű szemhéjproblémák orvosolhatóak.

Emellett nagyon fontos azt is vizsgálni, hogy a szemrés zártságát nem rontja-e a megereszkedett szemöldök.

Sok esetben a szem körül megjelenő ráncok, vagy szem alatti karika, árok az a probléma, amelyet meg kell oldani.

Gyakori megoldások a szemkörnyék kezelésére

Endolift szemhéjkezelés

Az alsó szemhéjon végezhető eljárás, amikor helyi érzéstelenítés hatása alatt a bőrfelszín alatt vezetett steril fényoptikai szállal juttatjuk a lézerfényt a szövetekbe. 

A kezelés hatására az alsó szemhéj feszesebbé válik, csökken a táskásodás, a tömörödés miatt az alsó szemhéj kevésbé lesz átlátszó.

Kiválóan kombinálható a lézeres szemhéjkezeléssel, egymást kiegészítve jelentősen javulnak az eredmények.

Lézeres szemhéjplasztika

A széndioxid lézerrel végzett szemhéjkezelés az alsó szemhéjon és a felső szemhéjon is jelentős javulást ér el. 

A kezelés eredményeképp a bőr feszesebbé válik, a hámlasztó hatásnak köszönhetően a kis ráncok kisimulnak, a bőr tömörödése miatt az áttűnő érhálózat kevésbé lesz látható, csökkennek a pigment elváltozások, valamint a szem alatti „táskák” mérete is. 

Akkor választjuk ezt a kezelést, ha a bőrfelesleg nem jelentős mértékű, a plasztikai sebészeti beavatkozás még nem indokolt, vagy bármely okból nem végezhető el a műtét. Alkalmas a kezelés régebbi szemhéjplasztika eredményének frissítésére, a műtéti heg megjelenésének javítására.

Szemöldökemelések

A homlok és a szemöldök megereszkedése hasonlóan zártabbá teszi a szemrést, mint a szemhéj bőrének megereszkedése, ezért nem minden esetben a szemhéj kezelése, vagy műtétje a megoldás, vagy sokszor kombinációban kell gondolkozni. 

A szemöldökemelés műtét nélküli lehetőségei közül az APTOS szálas szemöldökemelés, bizonyos esetekben hyaluronsavval történő emelést, vagy botox kezeléssel történő szemöldök pozíció javítás gyakori beavatkozás.

Szem alatti árok megoldása

A köztudatban elterjedt, hogy a szem alatti árok megszüntetésének egyetlen módja a hyaluronsavas feltöltés. 

Ezzel szemben nagyon ritkán van erre szükség, sok esetben a szemhéj meglazult bőrének lefelé borulása, vagy a középarc volumenhiánya alakít ki szem alatti ároknak tűnő változást, aminek feltöltése indokolatlan, és sok esetben a probléma megjelenését tovább rontja.

Szemhéjplasztika

Jelentősebb bőrfelesleg kezelésének egyetlen optimális módja. 

A felső szemhéjplasztika nagy számban végzett beavatkozás, az alsó szemhéjplasztika esetében gyakori az alternatív megoldások választása.

Szemkörnyéki ráncok

Gyakori a mimikai ráncok megjelenése, amik botox kezeléssel orvosolhatóak, de a szemöldök pozíciójának javítása is elérhető a kezeléssel.

Injekciós szemhéjkezelések

Amennyiben az alsó szemhéj bőrminőség javítása megkívánja, bármely kezelés kiegészíthető hatóanyagbevitellel történő kezeléssel. 

Ezek a beavatkozások már diszkrét problémáknál is elvégezhetőek, a sötét karikák, árkoltság javítására is alkalmasak fiatal korban is.

A felső szemhéjplasztika előnyei

IMG 1716
IMG 2056

Kinek javasolt a felső szemhéjplasztika?

Mint minden műtéti, vagy orvosi beavatkozásnál, mérlegelni kell, hogy indokolt-e a beavatkozás. 

Konzultáción a plasztikai sebész a szemhéj vizsgálatát követően megállapítja, hogy a problémára a szemhéjplasztika-e a legoptimálisabb választás-e, amennyiben nem, egyéb eljárást javasol.

Általánosságban elmondható, hogy kortól, nemtől függetlenül akinek jelentősebb bőrfeleslege van, a szemhéj bőrét összecsípve rugalmatlansága miatt nem simul vissza azonnal, vagy már a pillasorra lóg a szemhéja, sminkelésnél a tusvonal nem látható, abban az esetben indokolt a műtét elvégzése, ha nincs egyéb kizáró ok vagy ellenjavalla.

A felső szemhéjplasztika menete

Konzultáció

Minden eljárást, beavatkozást, műtétet megelőzően szükséges a konzultáció.

A vizsgálatot követően a plasztikai sebész tájékoztatja a műtétről, az azt követő teendőkről, a kockázatokról, hogy semmilyen kérdéses része ne legyen a beavatkozásnak

Felkészülés a műtétre

A műtétet megelőzően bizonyos gyógyszerek elhagyása szükséges, erről előzetesen tájékoztatást adunk.

Alakítsa programjait úgy, hogy néhány nap pihenésre lesz szüksége, és vegye figyelembe, hogy az első héten a felső szemhéjon látható a steril tapasz, ami a heget fedi.

Készüljön fel a hazajutásra, műtét után autót ne vezessen.

Egészségesen érkezzen a műtétre, betegsége, akut bőrelváltozások, gyulladások esetén a plasztikai beavatkozás nem végezhető el.

IMG 6053

A felső szemhéjplasztika műtét

A plasztikai sebész pontos tervet készít, a műtéti területet bejelöli.

Az előkészületeket követően helyi érzéstelenítésben történik a műtét, ami általában 1 órát vesz igénybe. A műtétet követően a hegvonalat steril tapasszal zárjuk, hűtést helyezünk a felső szemhéjra.

Ezután rövid várakozást követően otthonában folytathatja a pihenést.

A műtét utáni teendők

A műtéti területet kímélni kell, emellett pedig kiemelten fontos annak hűtése is. Néhány napig emelje meg a fejét alváshoz, ne emeljen, ne hajoljon előre.

Varratszedés

1 héttel a műtét után a kötést és varratokat eltávolítjuk. Ezt követően a javasolt krémekkel szükséges a műtéti heget kezelni az optimális eredmény eléréséért.

Kezeléseink eredményei

Tekintse meg a kezelések előtt és után készült képeket!

Szövődmények, kockázatok

A műtétet követően duzzanatra, bevérzésre számítani kell. 

Ezek ártalmatlan következmények, amik spontán is megszűnnek, és a kezelési utasításokat betartva mérsékelhetőek. 

Ritkán gyulladás, esetleg hegesedés előfordulhat, nagyon fontos ezek elkerülésére a megfelelő előkészület, esetleges betegségek ismerete, a keloid hajlam tisztázása.

IMG 1718

Felső szemhéjplasztika klinikánkon

Dr Mihócs Alexandra plasztikai sebész műtős szakasszisztens közreműködésével, a legkorszerűbb eszközök és gépek segítségével végzi az ambuláns műtétet helyi érzéstelenítésben. 

A szemhéjplasztika ára árlistánkban feltüntetésre került, tartalmazza a műtét és kontrollok, varratszedés árát, a műtéti beavatkozástól függően a konzultáción adunk végleges ajánlatot.

Szeretne többet megtudni a szemhéjplasztikáról?

Olvassa el a szemhéjplasztikával kapcsolatos blogbejegyzéseket, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot.

Dr. Fercsik-Tóth Beatrix

A szemhéjplasztika kezelésről részletesen

A szemkörnyék, szemhéj kezelésének lehetőségei A szemhéjplasztika gyakori plasztikai sebészeti beavatkozás.  Elsősorban a megereszkedett, laza szemhéj korrekciójára szolgál, a

Felső szemhéjplasztika
Dr. Fercsik-Tóth Beatrix

Felső szemhéjplasztika

A felső szemhéjplasztika során a szem fölött lévő felesleges bőrt és esetleges zsírpárnákat a plasztikai sebész eltávolítja, így a

Plasmage pecs
ptrbll_pokemontrainer4000

Plasmage kezelés

A PlasmAge ® egy orvosi eszköz, ami a plazma technológia  segítségével lehetővé teszi a felesleges bőr biztonságos és rendkívül

Feliratkozás a hírlevélre