A Botox napos oldala

Img 8588 cmscrop

Miért is ne féljünk a Botoxtól?

“Csak Botoxot ne, hiszen az idegméreg!”- Halljunk sokszor vendégeinktől konzultáció során, sajnos sokszor nehezen oldható félelmeket, szorongásokat fogalmazva meg ezzel. Talán még negatívabbá teszik a Botox kezelés megítélését a közösségi médiában vagy a bulvársajtóban felbukkanó rosszul kivitelezett, nem átgondolt kezelésekről közzétett klikkvadász, sokszor -okkal- visszatetszést keltő fotók tucatjai.

Emiatt szeretnék néhány gondolatot megosztani a Botox kezelés átgondolt orvosi alkalmazásáról, ha úgy tetszik napos oldaláról.

Az orvosi kezelések során alkalmazott Botulinum A toxint Clostridium botulinum és egyéb a toxint termelő baktérium törzsekkel állítják elő, amit azután alapos, pontosan szabályozott és ellenőrzött gyógyszerkészítési folyamat során előre meghatározott mennyiségű hatóanyagot tartalmazó steril ampullákba töltenek.

Orvosi és orvos esztétikai kezelés során kis mennyiségben juttatjuk a hatóanyagot a kezelendő szervbe, szövetbe, meghatározott és sokszor vizsgált és ellenőrzött protokoll szerint.

Így hát valóban idegmérget használunk, de csak annyit és csak oda adunk, amennyi az elérni kívánt hatáshoz kell, annak adjuk, akinek orvosi szempontból biztonsággal adható, és a kezelés eredményét ellenőrizzük és követjük. A kezelést természetesen minden esetben az adott technikában gyakorlott orvos végzi.

Azért ez sokban különbözik egy mérgezéstől. Ráadásul ellentétben a botulizmussal, amit a botulinum toxin “koktélt” termelő, hasi fertőzést vagy sebfertőzést okozó baktériumok okoznak, orvosi kezelés során a toxin a véráramba nem kerül. Csak és kizárólag a kezelni kívánt szövetben marad, légzésleállást, bénulást így nem okoz, ettől tartani igazán nem kell.

Mi mindenre használható a Botox?

Orvos esztétikában elsősorban a mimikai izmok által okozott ráncok kisimítására használjuk a szemöldök körüli mérges ráncok, homlokráncok, szarkalábak esetén. Nyugalomba helyezhető a nagy rágóizom alsó széle, ezáltal széles áll esetén az arc vékonyítható. Mimikai izmok kezelése során egyáltalán nem célunk , hogy az izmok működését teljesen megszüntessük ezzel lárvaszerű megjelenést hozzunk létre, inkább törekszünk kis mimika megőrzésére, így az eredmény természetes marad. 6-8 hónapra szinte teljesen megszüntethető vele a hónalji izzadás, kéz és lábizzadás.

A kezeléssel a fokozott izzadékonysággal küzdő vendégeink élete a normális mederben halad újra: előkerülnek a színes ruhák, a szandálok és a mosoly az arcokra, ami számunkra külön öröm!

Gyógyító alkalmazása során bénult, kötött izmok lazítására, migrénkezelésre, kancsalság javítására, ill. ezeken kívül egyéb betegségek kezelésére is használják az ideggyógyászatban, sok beteg ember életét könnyítve meg.

Végül szeretnénk megmutatni néhány szép, a klinikánkon végzett botox kezelés eredményét:

Botox hatása szemkörnyéken - előtte és utána képek

Természetesen férfiaknak is! 

Botox hatása homlokon - előtte utána képek

Szerző

Rólunk

Esztétikai klinikaként személyre szabott és innovatív kezelésekre specializálódtunk, amelyek az Ön egyedi szépségét pontosan úgy emelik ki, ahogyan arra Ön vágyik!

Szakértői csapatunk elkötelezett amellett, hogy a legmagasabb szintű ellátást és professzionalizmust nyújtsa Önnek.

A fejlett arckezelésektől kezdve egészen a non-invazív alakformáló technikákig szolgáltatások széles skáláját kínáljuk, amelyek célja, hogy a lehető legjobban érezze magát a bőrében és azt lássa a tükörben, amire mindig is vágyott!

Bízzon szakértelmünkben, merüljön el az exkluzív szolgáltatásainkban és vágjon bele egy olyan átalakulásba, amely kívül-belül magabiztosságot eredményez.

Legfrisebb bejegyzéseink

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás a hírlevélre